• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #34423  autor: mikemat
 12 gru 2005, 08:40
witam!!!

tak sie instensywnie zastanawiam nad promocja TPSA:

http://www.tp.pl/prt/pl/promocje/pom_dslx1

umowa na 2 lata, ale mozna zmianiac opcje DSL w trakcje trwania umowy na wyzsza bez oplat (to standart), ale... nawet jak za kilka miesiecy kwotowo bedzie mniej kosztowac,

tak wiec wymyslilem sobie, ze wezme DSL 500, za okolo kilka miesiecy, jak cena spadnie (a spadnie na pewno) to zmienie na wyzsza opcje i w sumie bede placic mniej, co myslicie, prosze o opinie.

Pozdrawiam
Grupa Medforum
www.medforum.pl

#34432  autor: WitekT
 12 gru 2005, 12:35
Myślę, że nowe ceny Ciebie raczej nie będą obowiązywać...

#34433  autor: mikemat
 12 gru 2005, 12:41
WitekT pisze:Myślę, że nowe ceny Ciebie raczej nie będą obowiązywać...
pytalem w Telepunkcie, dzwonilem na blekitna linie i na linie pomocy dla DSL, wszedzie Twierdza, ze wlasnie bedzie obowiazywala cena z dnia w ktorym zechce sie przejsc na wyzsza opcje, myslisz, ze wszyscy w "konia" mnie robia ?

[ Dodano: 2005-12-12 12:45 ]
chyba, ze myslisz o punkcie 6. ppkt 2 regulaminu ?

to dlaczego inaczej mi mowia w TPSA ???

[ Dodano: 2005-12-12 12:47 ]
chyba masz racje, to znaczy, ze jesli wejdzie nowa usluga np. DSL 6000 to wtedy, jako ze nie ma jej w regulaminie, bedzie inna na nia cena ? :(

Pozdrawiam
Grupa Medforum
www.medforum.pl

#34435  autor: WitekT
 12 gru 2005, 13:33
No właśnie myślę, że ceny będziesz miał określone w cenniku będącym INTEGRALNĄ częścią TWOJEGO regulaminu... Czyli nici z przejścia na tańszą opcję z nowego cennika... No ale zobaczymy co PICIA powie. :)

#34436  autor: mikemat
 12 gru 2005, 13:42
WitekT pisze:No właśnie myślę, że ceny będziesz miał określone w cenniku będącym INTEGRALNĄ częścią TWOJEGO regulaminu... Czyli nici z przejścia na tańszą opcję z nowego cennika... No ale zobaczymy co PICIA powie. :)
szybkie lacze (w miare) potrzebuje bardzo do pracy, na SDi sciaganie lub wyslanie pliku, ktory ma z 40mb trwa kilka godzin czasem, a pliki graficzne bywaja i po 150mb i wiecej...

SDi mnie dobija, nie mam alternatywy innej niz TPSA, wzialbym taka oferte roczna na DSL, w ktorej nie byloby nawet kilku miechow za prawie darmo, ale na 2 lata to nie chce sie wiazac ze sztywnymi cenami za lacze, to za dlugo, za 2 lata juz na pewno beda testy 4G, a 3G bedzie smigac, az milo...

[ Dodano: 2005-12-12 13:47 ]
neostrada ma limit lacza, co znacznie obniza jej funkcjonalnosc...

mam nadzieje, ze w styczniu pojawi sie jakas promocja lub "normalna" oferta, bo DSL za prawie 1000 PLN (instalacja) to jest rozboj w bialy dzien...

Pozdrawiam
Grupa Medforum
www.medforum.pl

re

#34439  autor: Saracen
 12 gru 2005, 15:03
pamiętaj że migracja w górę jest bezpłatnie-czyli podpisujesz aneks do umowy .Umowa jest wiążąca w chwili podpisania...trudno jednoznacznie powiedzieć co bedzie za 4 miesiące...ale sadzeze ceny spadną choć jak sam zauważyłem z DSL zawsze jakoś to wolno idzie-promocje..

czy się opłaca???...powiem że tak...niestety ja DSL nie moge mieć a bym napewno wziął...tylko Neo zostaje

[email protected]
Obrazek
 #34541  autor: mikemat
 12 gru 2005, 19:25
PICIA pisze:pamiętaj że migracja w górę jest bezpłatnie-czyli podpisujesz aneks do umowy .Umowa jest wiążąca w chwili podpisania...trudno jednoznacznie powiedzieć co bedzie za 4 miesiące...ale sadzeze ceny spadną choć jak sam zauważyłem z DSL zawsze jakoś to wolno idzie-promocje..

czy się opłaca???...powiem że tak...niestety ja DSL nie moge mieć a bym napewno wziął...tylko Neo zostaje
no tak, ale zgodnie z regulaminem, beda mnie obowiazywac zawarte w nim ceny, wiec za 6 miesiecy, wcale nie beda to ceny konkurencyjne, podpisujac aneks wejda na wyzsza opcje, ale z abo okreslonym w regulaminie, tak ???

bo na blekitnej linii, w telepunkcie i w boa DSL twierdza, ze cena bedzie z dnia podpisania aneksu !!!

poczekam do stycznia, wiekszosc promocji konczy sie 31 grudnia 2005, przy SDi trzyma mnie brak limitow, ale powolnosc mnie zabija czasowo,

co do DSL, to 200-250 PLN miesiecznie mnie nie przeraza, tylko prawie 1000 PLN na dzien dobry, nie ma zadnej promocji DSL na 12 miesiecy (myle sie?),

jak pisalem na 24 to dla mnie bez sensu - na pewno bede zmianial lokal za okolo rok, wiec pozniej za przenosiny placi sie polowe oplaty instalacyjnej...

czy masz jakies info o nowych promocjach Neo lub DSL ?

Pozdrawiam
Grupa Medforum
www.medforum.pl

re

#34620  autor: Saracen
 12 gru 2005, 21:33
zapodam jutro wszelkie materiały odnosnie tematu

[email protected]
Obrazek
 #34912  autor: mikemat
 14 gru 2005, 14:08
PICIA pisze:zapodam jutro wszelkie materiały odnosnie tematu