• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #30954  autor: D@rio
 18 lis 2005, 19:16
A tak mnie zaciekawiło ;)

...zna ktoś adres strony gdzie jest spis wszystkich operatórów telefonii stacjonarnej w Polsce? ...zarówno tych lokalnych ja i "większych" . Chodzi mi o spis oczywiście z oznaczeniem terytorium zasięgu sieci.

Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam ;)

#30958  autor: WitekT
 18 lis 2005, 19:23
Jeżeli chodzi o faktyczny zasięg, to chyba takiej strony nie ma.
Jeżeli chodzi o teroetyczny zasięg (koncesje) -> strona URTiP.

Pomocne mogą być też tablice zagospodarowania numeracji.

#31088  autor: PiotrG-dz
 19 lis 2005, 14:57
Na tej stronie jest wszystko www.telefonia.pilicka.net.pl :P

#31089  autor: D@rio
 19 lis 2005, 15:11
tepsaslave pisze:Na tej stronie jest wszystko www.telefonia.pilicka.net.pl :P
Dzieki bardzo!! :D ;) normalnie!!...kiedyś szukałem tej strony i nie mogłem znależć :D właśnie dlatego dałem tego posta :-D
Wielkie dzięki jeszcze raz! :D ;)

#31093  autor: WitekT
 19 lis 2005, 15:44
O proszę, jaka fajna stronka... :)

#31157  autor: antwan
 20 lis 2005, 11:43
tepsaslave pisze: www.telefonia.pilicka.net.pl
Pełny URL jest mylący bo zawiera słowo 'pilicka' i przez to goście strony często myśleli, że strona prowadzona jest przez firmę "Pilicka Telefonia". Strona ta jednak to prywatne przedsięwzięcie. Wracać do niej można poprzez łatwą do zapamiętania domenę www.telefonia.prv.pl

#31179  autor: D@rio
 20 lis 2005, 15:38
antwan pisze:
tepsaslave pisze: www.telefonia.pilicka.net.pl
Pełny URL jest mylący bo zawiera słowo 'pilicka' i przez to goście strony często myśleli, że strona prowadzona jest przez firmę "Pilicka Telefonia". Strona ta jednak to prywatne przedsięwzięcie. Wracać do niej można poprzez łatwą do zapamiętania domenę www.telefonia.prv.pl
Nie prawda ;) to jest serwis prowadzony ze wspolpracy z pilicka i na tabene hostowany na jej serwerach ;) poczytajcie sobie WSTEP :D ;) ...tam gosciu troche i klamie i w pewnym momencie przeczy sam sobie ;)

#31256  autor: antwan
 20 lis 2005, 23:28
D@rio pisze: Nie prawda ;) to jest serwis prowadzony ze wspolpracy z pilicka
Skoro tak sądzisz, czy możesz wyjaśnić na czym polega ta współpraca :?:
D@rio pisze: hostowany na jej serwerach
To się zgadza
D@rio pisze: ...tam gosciu troche i klamie i w pewnym momencie przeczy sam sobie
A to mógłbyś sprecyzować. Bo tego całkowicie nie rozumiem..

#31259  autor: D@rio
 21 lis 2005, 00:29
Cytat ze strony:

W związku z licznymi nieporozumieniami informuję, iż serwis "Operatorzy telekomunikacyjni ...i nie tylko" nie jest prowadzony przez firmę Pilicka Telefonia Sp. z o.o.

Jest to prywatne przedsięwzięcie.

o powstania i obecnej formy tego serwisu przyczynili się:

*

Renata "s@Renka" Bogdańska,
*

Zbigniew "Bencek" Dębski,
*

Wojciech Iwanyszczuk,
*

Maciej "Kędzior" Kędzierski,
*

Grzegorz "Genek" Kozdęba,
*

Tomasz "Baldi" Mosionek,
*

Tomasz Piotrowski,
*

Andrzej "Junior" Sulima,
*

Tomasz "Toffi" Tofilski,
*

Wojciech "Rekin" Wdowiak,
*

Pilicka Telefonia Sp. z o.o.

Wszystkim bardzo dziękuję.

Chyba juz wszystko mowi za siebie. A pozatym slowo "prowadzony" oznacza takze hostowany :-) ...a to juz latwo udowodnic ze tak jest ;) a wiec autor leci sobie w kulki troche z tym ;) ...

#31264  autor: antwan
 21 lis 2005, 08:56
Coś mi się wydaje, że Pan D@rio nie ma zielonego o tej stronie a to dlatego, że:
1. Dalej nie wyjaśnił na czym polega ta współpraca.
2. Skąd wie w jaki sposób Pilicka przyczyniła się do powstania tego serwisu :?:

Poza tym, Panie D@rio, po czym Pan wnosisz, że skoro serwis jest umieszczony na serwerach Pilickiej, to Pilicka współtworzy serwis :?:
Idąc tokiem Pańskiego myślenia, każda strona hostowana na serwerach Wirtualnej Polski powstaje przy współpracy WP :?: Prosze mnie poprawić jeśli się mylę.

#31451  autor: D@rio
 22 lis 2005, 00:47
antwan pisze:Coś mi się wydaje, że Pan D@rio nie ma zielonego o tej stronie a to dlatego, że:
1. Dalej nie wyjaśnił na czym polega ta współpraca.
2. Skąd wie w jaki sposób Pilicka przyczyniła się do powstania tego serwisu :?:

Poza tym, Panie D@rio, po czym Pan wnosisz, że skoro serwis jest umieszczony na serwerach Pilickiej, to Pilicka współtworzy serwis :?:
Idąc tokiem Pańskiego myślenia, każda strona hostowana na serwerach Wirtualnej Polski powstaje przy współpracy WP :?: Prosze mnie poprawić jeśli się mylę.
Kuzwa.
Zastanow sie sam o co Ty mnie pytasz. A skad mam wiedziec na czym polega ta wspolpraca? Napewno na wymianie jakichs tam informacji! Jednak tam autor przeczy sam sobie troche i tyle. Bo wspolpraca jest i nie da sie tego ukryc! A skad wiem ze telefonia Pilicja przyczynila sie do powstania tego serwisu? Sam autor o tym pisze na swojej stronie :-) ....natomiast szczegolow nie znam.

A po czym wnosze? Rowniez sie autor przyznaje tam o wspoltworzeniu m. in z telefonia pilicka tego serwisu. Poczytaj sobie dobrze.
Natomiast oczywiscie...kazda strona hostowana na sewerach Wp.pl powstaje przy wspolpracy z WP :) Chociazby dokumentem takiej wspolpracy jest regulamin hostingu. A hosting to rowniez wspolpraca miedzy firma a autorem :) Wspolpraca polegajaca na swiadczeniu w/w uslugi. A wiec sie jak najbardziej mylisz... Jeszcze mam Ci cos wyjasnic?

re

#31474  autor: Saracen
 22 lis 2005, 08:36
czy to ważne co i jak z tym linkiem??poco te zamieszanie...bez sensu

[email protected]
Obrazek