• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#210059  autor: Vieslav
 07 sie 2007, 10:45
Moim zdaniem to jest kpina... Żeby wziąć sobie internet w tej promocji musisz przenieść do nich abonament, czyli mieć od nich telefon+internet na jednym rachunku, na co Telekomuna stanowczo się nie zgadza. Co z tego, że UKE wydało rozporządzenie które zezwala na takie rzeczy, oni swój świat mają i niestety lipa...

#210467  autor: mir123bych
 08 sie 2007, 14:42
A gdzie przeczytałeś o obowiązku posiadania telefonu w TELE2? Plotki zgadłem :D Sam nigdy nie słucham innych tylko czytam regulamin i najczęstsze pytania klientów (jest taka podstrona na stronie TELE 2) Odsyłam Cię do niej, tam jasno i wyraźnie jest napisane, że możesz ale nie musisz mieć u nich telefonu ;-)

#210478  autor: ja
 08 sie 2007, 15:27
Polecam dokładną lekturę regulaminu:

REGULAMIN WAKACYJNEJ PROMOCJI
organizowanej przez Tele2 Polska Spółka z o.o.
2. Warunki skorzystania z Promocji.
2. W Promocji mogą wziąć udział jedynie Klienci, którzy spełnią następujące warunki (Uczestnicy Promocji):
1. Korzystają z Usługi Abonamentu świadczonej przez Tele2, i w Okresie Promocji zawrą z Tele2 umowę na korzystanie z Usługi ADSL z prędkością 1 Mb/s lub 2 Mb/s na okres 36 miesięcy w ramach Promocji, lub:
2. Spełniają warunki pozwalające na korzystanie z Usługi Abonamentu Tele2, i w Okresie Promocji zawrą z Tele2 jednocześnie:
umowę na korzystanie z Usługi Abonamentu Tele2 na czas oznaczony, oraz:
umowę na korzystanie z Usługi ADSL z prędkością 1 Mb/s lub 2 Mb/s na okres 36 miesięcy w ramach Promocji.

oraz tej strony:
http://www.tele2.pl/pages/dla_domu/internet_1mb.html

,gdzie czarno na białym jest napisane:
"Zasada jest prosta:
Aby skorzystać z Promocji Wakacyjnej musisz zamówić jednocześnie TELE2 Internet oraz abonament telefoniczny TELE2 (dowolny abonament powiązany z umową na czas oznaczony).
Jeśli korzystasz już z abonamentu telefonicznego TELE2, wystarczy że zamówisz Internet."

Pozdrawiam

#210493  autor: Vieslav
 08 sie 2007, 15:50
W sumie to wychodzi ci tak samo jak w TP: najtańszy abo w Tele2 za 50 zł i albo z umową na czas nieokreślony, wtedy dostajesz 100 minut miesięcznie, albo z umową na czas określony, wtedy masz darmowe soboty. Tylko nie wiem, czy przypadkiem TP nie stwarza problemów przy takim czymś: abo + net od innego dostawcy, a poza tym jakoś nie ufam Tele2: nawet nie mają własnej infrastruktury.

#211109  autor: mir123bych
 10 sie 2007, 15:46
nie no TP formalnie też swojej nie ma, bo musi oddawać innym, więc te linie są własności Polskiej chyba no nie? Mój kumpel testuje ten nowy Internet w TELE2, wylosowali go i nie narzeka. Ma do września za darmo, chodzi mu szybciej od neostrady z którą rok temu miał problemy. Mówi, że zrezygnuje z Radiówki i podpisze umowę z TELE2.

Obrazek

#211118  autor: Vieslav
 10 sie 2007, 17:14
A możesz poprosić kolegę o statystykę pingów do Onetu, WP, O2, yahoo.com i google.com? I niech zapuści tracerta do onetu...
nie no TP formalnie też swojej nie ma, bo musi oddawać innym, więc te linie są własności Polskiej chyba no nie?
Mylisz się. Kiedyś były, ale telekomuna kupiła wszystko za pół-darmo. Kiedyś jak chciałeś mieć telefon to sam sobie musiałeś zapewnić kabel do domu (kupić i położyć), teraz wszystko robi TP.

#211119  autor: Prometo
 10 sie 2007, 17:20
Mulder pisze:Kiedyś jak chciałeś mieć telefon to sam sobie musiałeś zapewnić kabel do domu (kupić i położyć),
U nas wszyscy kopali doły pod kable, żeby mieć podłączony telefon, a i tak TP SA jeszcze pobierała dużą kwotę za to, że podłączyli telefon, a teraz dzwonisz i masz przyłączony telefon za śmieszne pieniądze.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#211937  autor: mir123bych
 13 sie 2007, 13:12
Mulder, nie ma problemu :) dzwoniłem bo teraz jest na wakacjach 2 tygodnie i nie może screena podesłać mówił że pingi są średnio 15-20ms Czyli wg mnie normalne jak dla dobrego i stabilnego łącza.

Obrazek