• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #189972  autor: adam_
 06 cze 2007, 21:49
czy slyszeliscie, ze Netia zmienia regulamin swiadczeniach uslug? O ile pamietam, to przy zmianie regulaminu mam prawo rozwiazac umowe bez naliczania kary. Od kilku miesiecy korzystam z internetu netii, teraz jak zerwe z nimi umowe i wroce do TP to bede mial taniej, bo moge skorzystac z promocji i przez pierwsze 6 miesiecy zaplace 28 zl za 1 Mega.
Czy ktos moze potwierdzic, ze nie moga naliczyc mi kary?

#189986  autor: pyp
 06 cze 2007, 22:37
adam_ pisze:bo moge skorzystac z promocji i przez pierwsze 6 miesiecy zaplace 28 zl za 1 Mega.
A wiesz o tym że jest to umowa na 36 miesiecy tzn. 3 lata ? Ja bym na twoim miejscu nie rezygnował. Masz przecież dobrego neta i po co kombinować... podpiszesz umowe na 3 lata i się bedziesz denerwował jak inni bęa mieli za taką cene jak ty neta 2-3 ray szybszego. Zastanów się !!
adam_ pisze:Czy ktos moze potwierdzic, ze nie moga naliczyc mi kary?
Jeżeli to jest rzeczywiscie zmiana regulaminu i będzie to potwierdzone przez UKE to nie mopgą ci kary naliczyć !

Pozdrawiam - pYp

#189992  autor: Prometo
 06 cze 2007, 22:48
pyp chyba, że to będzie tak jak Erą cyt. "Zapewniamy, że zakres wprowadzanych zmian w żaden sposób nie narusza dotychczasowych praw Abonenta" :wink:

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#190002  autor: pyp
 06 cze 2007, 23:12
Prometo pisze:"Zapewniamy, że zakres wprowadzanych zmian w żaden sposób nie narusza dotychczasowych praw Abonenta"
No masz racje... Własnie to są efekty polskiego prawa które jest mało precyzyjne, zawsze da się go ominąć. Wtedy trzeba dobrze regulamin nowego regulaminu przeczytac.

Pozdrawiam - pYp

#190073  autor: adam_
 07 cze 2007, 10:00
Umowa 3letnia mnie nie przeraza. Uciekam od netii i ide do TP.

#190076  autor: Prometo
 07 cze 2007, 10:05
adam_, trzy lata to bardzo długi okres czasu. Korzystasz z prędkości 512 Mb w Netii?

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#190152  autor: pyp
 07 cze 2007, 12:31
adam_ pisze:Umowa 3letnia mnie nie przeraza
adam zastanów się nad tym co robisz... Powiedz ile dokładnie płacisz za neta jaka masz prędkośc i wogule... wtedy ci cos bardziej doradzimy. Ale nie leć na cene bo będziesz tego mocno żałował. Wiadomo że opcje 24 lub 12 sto mięsięczne są droższe, ale popatrzeń pod kątem obniżek, to wychodzi na to samo.
(Przykład: Umowa na 12 miesięcy w TP neo 1024 : pierwszy miesiąć 38 zł, każdy nastepny 76 a umowa na 36 miesięcy: pierwsze 6 miesięcy 28 a nastepne po 56 Nie jest to wcale dużo... A sam widziałeś jak się rynek internetu w Polsce ostanio zmienił, ceny poszłu na dół. I tak teraz będzie cały czas, więć wyjdziesz na tym jeszcze do tyłu.) A za rok czasu, przyspioeszysc sobie neo o większą predkośc i bedziesz miał jeszcze taniej... np. 2 lub 4 mb bedziesz miał za 56 lub te 70 zł. I co lepiej ?

Pozdrawiam - pYp

re

#190355  autor: amadeo
 07 cze 2007, 22:20
niechcę być nachalny i reklamować TP ,weź sobie neo..bo jak bardzo czesto słyszę doprosic się o servis usługii internetowej jest bardzo trudno-wypychają sianem klienta...itp...sam juz zauważyłem ci co odeszli od TP szybciutko wracają ...po zaledwie 2 miesiącach

Obrazek

#190391  autor: pyp
 07 cze 2007, 23:57
amadeo pisze:niechcę być nachalny i reklamować TP ,weź sobie neo..
ja tam nie wiem jak jest praktycznie w Neti... Ale tylko chce cie przekonac do niebrania Neo na 3 lata. Bo wiem że bedziesz załował... Inni juz załują :-(

Pozdrawiam - pYp

#196952  autor: etype
 28 cze 2007, 06:50
Witam,
Ja chyba zrezygnuję z Netii. Z cięzkim sercem ale jednak. Mam już dość, najpierw długiego podłączania, później zaniżonych prędkości a teraz awarii, ktorej od kilku dni nie można usunąć.
Wiem, że powinno się wspierać każdego konkurenta tepsy ale to już trwa za długo. Oni są kompletenie do tego nie przygotowani.

#197096  autor: MZKS1929
 28 cze 2007, 15:31
Twoj wybor ale polecam umowy 12-miesieczne bo 3 letnia to troche przesada

#198911  autor: wargsi
 04 lip 2007, 09:31
Ja mam netię od paru lat i jestem z niej bardzo zadowolony. Na początku miałem 128, podniosłem sobie na 256, następnie podnieśli mi na 340 bez dodatkowych opłat, potem za małą dopłatę zmieniłem mi na 512 i najlepsze jak była jakaś promocja to za niższą kwotę dostałem 640 i w końcu bez zmiany ceny mam 1 mega a płacę 69 zł, w tym samym czasie znajomy który miał net w tpsa miał cały czas 128 przy wyższej cenie, a tpsa mu w jego cenie nie oferowała zwiększenia transferu, teraz jest w netii i jest zadowolony. Ja czekam na tą nową ofertę w netii i mam nadzieję na podwyższenie transferu bez zmiany ceny do zapłaty