• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #1189210  autor: michallnoww
 15 mar 2025, 10:51
Cześć, aktualnie używam internetu z Playa i jest tragedia, kiedy jeszcze było to UPC wszystko było w porządku. Aktualnie lagi, słabe WiFi etc (1GB światłowód i router 5G)
Nie mam zamiaru dłużej korzystać z tej sieci i szukam dobrego światłowodu w Gdańsku. Mój kolega z Gdyni posiada światłowód od małego dostawcy internetu z serwerowniami w Warszawie i przykładowo w cs2 ma często po 5/20pingu, podczas gdy u mnie jest to po 50 + packet lost + jitter. Chciałem spytać jaka firma jest aktualnie najbardziej wiarygodnym dostawcą sieci w Gdańsku
 #1189214  autor: michallnoww
 15 mar 2025, 14:21
adrjannn pisze:
15 mar 2025, 13:46
Netia w całej Polsce jest ok.

Pokaż screena ze strony internet.gov.pl jakich masz dostawców internetowych pod swoim adresem
Usługi internetowe pod moim adresem:

ORANGE POLSKA S.A.
JMDI.EU
T-MOBILE POLSKA S.A.
POLKOMTEL Sp. z o.o.
VECTRA S.A.
MULTIMEDIA POLSKA
NETIA SPÓŁKA AKCYJNA
RFC INTERNET
POLSKI ŚWIATŁOWÓD OTWARTY
P4