A ja mam pytanie, ponieważ już w czerwcu przedłużyłem umowę przez telefon (facet dzwonil do mnie) i teraz sprawa wygląda tak:
obecnie mam 1Mbps za 49 PLN / 2 lata. Przedłużyłem na opcję 2 Mbps /2 lata za 55 PLN. Obecnie dostawałem na telefon komórkowy w Orange 20 PLN co miesiąc. Teraz rozumiem, że będę dostawał 30 PLN/ m-c.
Umowa (obecna) kończy się jakos 23 września. Od kiedy będę miał zwiększoną prędkość Internetu? Czy automatycznie mi to zmienią, czy ja musze coś załatwiac jeszcze? Umowa podpisana już dawno, kurier przyniósł mi w zębach.
Mam pytanie, bo od jakiegoś czasu wyciągam 1,2-1,5 Mbps i nie wiem co jest grane. Tak to zawsze miałem 1,0.
Poza tym wkurzony byłem na Orange, bo przysłali mi pustą umowę do podpisania. Brakowąło tam danych takich jak okres długości zawartej umowy czy chyba nawet prędkości, jak i numeru, na który mam dostawać złotowki. Już dokładnie nie pamiętam. Dlatego tak się zdziwiłem.
Przy okazji mam pytanie- w Orange jak długo będa mi kazać płacić o 1,50 PLN mniej za zrezygnowanie z papierowej faktury? Czy to tak już zostaje, czy tylko przez np. rok? Szkoda, że w TPsie nie ma tego.
Musze coś jeszcze załatwiać? Od kiedy będę miał 2,0Mbps, od 1. wrzesnia, 1. października, czy tak nagle od 23 września (zakładając, że wtedy kończy się dotychczasowa umowa?). Okres rozliczeniowy kończy się wraz z końcem miesiąca, od 1. dnia mam nowy okres. Jest to moje pierwsze przedłużenie umowy na Internet. Wcześniej nie posiadałem z kabla po TP.