Nie wiem jak działa Netia, nigdy w życiu nie miałem od nich internetu a dopiero trzeci dzień mam telefon. Znajomy ma 2,8 mb/s downloadu (nie synchro ale prędkość po IP) w no limits, więc usługa jest bardzo elastyczna, a jego parametry to 6db marginesu i 60db tłumienia. Na Tp-linku takim jak mój jest jedna utrata synchro na góra dwa dni.
Zoltan666, może jest coś nie tak z twoim ruterem? Pożycz od kogoś inny i potestuj.
Mordrag pisze: w takim razie odpowiedz mi na czym im tak bardzo zależy by wcisnąć niższą prędkość w promocji "no limits" wtedy gdy łącze pozwala na więcej ? Skoro mają podłączone światełka i w ogóle.
To nie ma znaczenia. Główne koszty to konserwacja i obsługa linii więc tak na dobrą sprawę na własnym szkielecie zwisa im, czy ty masz 128 kb/s czy 128 mb/s. W przypadku BSA wiadomo, że obowiązują jeszcze stawki hurtowe.
Mordrag pisze: Może po LLU nie ma takiego zamętu, ale po BSA każdy wie jak Netia potrafi działać.
BSA to zupełnie inna bajka. Na wszystko musi wyrazić zgodę TP. Np: ktoś zamówił sobie 20 mb/s. Netia wysyła zapytanie do TP. TP odpowiada: "nie da rady" i tyle. Więc Netia nie wie, a ile tak na prawdę pozwoli drut więc proponuje "bezpieczną" opcje typu 1 albo 2 mb/s. Może Netia to zły przykład, oni mają dostęp do Checka TP. Ja tak miałem z Freedomem - rok temu za nic nie chcieli dać więcej niż 2mb/s. Nagle w tym roku TP stwierdziła, że mogę założyć 20 mb/s (

widziałeś moje parametry) i przyspieszenie do 6mb/s poszło.