Vieslav pisze:Podejrzewam, że winny jest tu sprzęt, bo tłumienie nie jest takie duże a margines jeszcze nie jest tragiczny.
No dobre, ale przecież router mam cały czas taki sam i parametry są tez takie same jak były wtedy kiedy jeszcze połaczenia nie zrywało.
Korzystam z routera Linksys WAG160N od samego początku jak mam Netię na łączach TP, a mam ja od listopada 2010. Pierwsze problemy ze zrywaniem połączenia pojawiły się już w listopadzie, ale im to zgłosiłem i jakoś naprawili. Wszystko było ok, tak jakos do poczatku lipca tego roku. Na łączu wyciagałem max. 8,5Mbit/s. Do maja 2011 korzystałem z oferty do 8Mbit/s, a od maja przeszedłem na No Limits. Przechodzac na No Limits pytałem, czy po przejsciu prędkość netu mi nie spadnie, mówione, że nie, a tu taki kwiatek. Tak jak napisałem powyżej obecne zrywanie połaczenia zaczęło sie jakos na poczatku lipca i zrywało tylko wieczorami, w ostatnim tygodniu zawsze po godzinie 21. Przełączałem sobie wtedy router z ADSL2+ na ADSL2 i już nie zrywalo, a predkośc miałem max. 6,5Mbit/s. Jeden dzien był tylko taki, że zrywało przez cały dzień i to zarówno na ADSL2+, jak i na ADSL2.
Tak jak zrobili mi teraz, czyli obcięli łącze o połowe to dla mnie żadna pomoc z ich strony, bo juz wole to co było wcześniej, czyli ustawiam sobie router na ADSL2 i mam 6, a w dzień na ADSL2+ mam 8Mbit/s.