• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#549748  autor: user_delete19
 24 kwie 2012, 00:05
@kilka powyższych postów

uprasza się o możliwie względne trzymanie tematu migracji adsl/netia -> vdsl/tp...

#549803  autor: r1q2
 24 kwie 2012, 12:19
Sprawa w neti wygląda tak (o ile w ogóle jest dostęp VDSL u ciebie):

-nie migruje się klientów BSA na BSA.VDSL.

-nawet jak przedłużysz umowę to nie dostaniesz VDSL (musiał byś ją rozwiązać i nową podpisać)

-konsultanci na infolinii sprawdzają dostępność w aplikacji do której i Ty masz dostęp

LINK

Jeszcze jakieś pytania? :)

#549805  autor: user_delete19
 24 kwie 2012, 12:27
r1q2 pisze:Sprawa wygląda tak nie migruje się klientów BSA na BSA.VDSL.
Nawet jak przedłużysz umowę to nie dostaniesz VDSL (musiał byś ją rozwiązać i nową podpisać)
co-za-bez-sens...
r1q2 pisze:Konsultanci sprawdzają dostępność w aplikacji do której i Ty masz dostęp

LINK
Telefon i internet w pakiecie : Nie zweryfikowano dostępności usługi
Tylko telefon : Usługa dostępna wyłącznie na linii TP
Tylko internet : Nie zweryfikowano dostępności usługi
podoba mi się ten serwis, ot - kwintesencja 'netiowatości' ;)
r1q2 pisze:Jeszcze jakieś pytania?
jest planowana możliwość wprowadzenia migracji?

#549811  autor: r1q2
 24 kwie 2012, 12:41
Maniek99 pisze:Jeszcze nie sprzedają VDSL na BSA, poza tym rzecznik twierdzi że przynajmniej w najbliższej przyszłości nie będzie migracji ADSL>VDSL.

Netia sprzedaje BSA na VDSLu
Szybki Internet Max 40
79,90 zł z EOF
84,90 zł bez EOF

To oferta dla BSA Maniek masz stare lub zafałszowane informację, podaj ich źródło proszę, wprowadzasz ludzi w błąd.

Co do migracji nie odbywa się ona nie mam inf czy będzie ( według mnie NIE)
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2012, 13:18 przez r1q2, łącznie zmieniany 3 razy.

#549812  autor: Maniek99
 24 kwie 2012, 12:43
wojciech pisze:
r1q2 pisze:Konsultanci sprawdzają dostępność w aplikacji do której i Ty masz dostęp

LINK
Telefon i internet w pakiecie : Nie zweryfikowano dostępności usługi
Tylko telefon : Usługa dostępna wyłącznie na linii TP
Tylko internet : Nie zweryfikowano dostępności usługi
podoba mi się ten serwis, ot - kwintesencja 'netiowatości' ;)
Mają inny system do sprawdzania, nie ten z w.w. linka.
r1q2 pisze:Jeszcze jakieś pytania?
jest planowana możliwość wprowadzenia migracji?
Na pewno nie w trakcie umowy, ewentualnie kiedyś tam jako przedłużenie.

@r1q2
VDSL BSA nie jest jeszcze sprzedawany, jeżeli twierdzisz inaczej, to znajdź choć jednego klienta tej usługi.

#549814  autor: r1q2
 24 kwie 2012, 12:48
Wojtek podaj mi nr konta abonenta z fv to Ci sprawdzę.
Co do aplikacji teraz już wiesz dlaczego mają takie trudności żeby Ci powiedzieć ile możesz mieć.

Maniek podać Ci imiona i nazwiska???
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2012, 12:58 przez r1q2, łącznie zmieniany 1 raz.

#549816  autor: Maniek99
 24 kwie 2012, 12:51
@r1q2
Chodzi mi o przykład z jakiegoś forum.
Nawet rzecznik pisał że w tej chwili testują dopiero procedury i nie wiadomo kiedy to ruszy, więc jeżeli ktoś to teraz ma to tylko osoby powiązane z Netią.

A biorąc pod uwagę ilość problemów jakie ma TP z modemami do VDSL-a, Netii może się ten start jeszcze sporo obsunąć.

#549826  autor: r1q2
 24 kwie 2012, 13:26
Maniek99 pisze:@r1q2
Chodzi mi o przykład z jakiegoś forum.
Nawet rzecznik pisał że w tej chwili testują dopiero procedury i nie wiadomo kiedy to ruszy, więc jeżeli ktoś to teraz ma to tylko osoby powiązane z Netią.

A biorąc pod uwagę ilość problemów jakie ma TP z modemami do VDSL-a, Netii może się ten start jeszcze sporo obsunąć.
Dział sprzedaży podał mi inf że sprzedają VDSL BSA, usługa jest w cenniku, widziałem klienta który ma VDSL router: technicolor. To moje inf na podstawie których twierdzę że Natia sprzedaje tą usługe, tyle w temacie z mojej strony.

#549834  autor: Maniek99
 24 kwie 2012, 13:53
@r1q2
Cennik VDSL BSA jest już od dawna.
A ten Technicolor nie był czasem na CU Netii, bo tam to już ćwiczą od ponad roku?
Spróbuj dla zabawy sam zamówić tą usługę na linię TP (tylko sprawdzić czy możesz).

#549892  autor: tiger93
 24 kwie 2012, 16:58
Tak, Technicolor jest na sieci własnej Netii i jakoś mnie on nie zachwyca. Szkoda, że nie znam nikogo z VDSL2 z TP SA żeby na próbę zamienić się na kilka dni routerami i porównać który będzie gorszy/lepszy :)

http://www.speedtest.net/result/2572992339.png

#568788  autor: user_delete19
 19 lip 2012, 11:38
gorzkie żale na tp/orange http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=568786#568786 ;-)

[ Dodano: 2012-11-02, 11:53 ]
Długi wątek, stary wątek, ale pomarudzę jeszcze trochę (żeby bylo w jednym miejscu ;]).

Otóż aneksowanie w netii to tez droga przez mękę (vide: http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=62616 ) i po dwóch miesiącach wydębiłem w końcu, że netia mimo wszystko mówi "BMT" z dopiskiem "brak przestrzenii adresowej" (brak portu?). Jestem ociupinkę zirytowany (bo sam to musiałem od nich wydębić bo 'przecież jest wszystko ok - ma pan 6mbit, ja widzę że tyle pan ma mieć') wiec rozważam teraz przeskoczenie do TP (wyjdzie miesięcznie drożej kilka PLN, ale... będzie szybciej co byloby jednak przydatne... no i moze nie mialbym pinkgów po 50-70ms).

I teraz pojawia się pytanie - czy można się dodzwonić do jakieś sensownej inforlinii technicznej TP, gdzie mi podadzą rzeczową informację co do możliwości podłączenia internetu (i.e. wolne porty)?

Po wtóre - ile czeka się na aktywacje internetu w TP po złożeniu zamówienia?