• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#529954  autor: zoltan666
 22 sty 2012, 18:56
Właśnie 2 dni temu zamkneli Megaupload i to zapoczatkowało to co jest dzisiaj u nas. Nie było by sprawy z Megaupload, to i u nas byłby spokój i nikt by nie mówił o ACTA.

#529962  autor: Mordrag
 22 sty 2012, 19:23
Tak jak mówiłem, i tak podpiszą. No chyba, że ludzie wyjdą na ulicę. Mam lepszy pomysł. Niech ACTA dotyczy tych, którzy głosowali na PO by Potwory i Spółka nie wygrali wyborów :smt005 Niedługo Polska stanie się drugą Koreą Północną na czele której będzie jedyna słuszna partia pod przewodnictwem Donalda i Bronka, a powiedzenie "Za komuny było lepiej" nabierze nowego znaczenia :-D Sami sobie piwa nawarzyliśmy, a teraz nic z tym nie zrobimy. Polaków stać na więcej niż na jakiś bojkot w internecie, który prawdopodobnie nie przyniesie skutku.

Pod pałac prezydencki o krzyż to wyszli walczyć, a o ceny paliw, podatki, czy nawet całkowitą inwigilację, nikt nie raczy się ruszyć.

ACTA to początek, będzie znacznie gorzej, nie zdziwię się, gdy pozamykają granicę, by ludzie z Polski nie uciekali.

PS: Na koniec mojej żenującej wypowiedzi taka ciekawostka http://www.youtube.com/watch?v=Te0rBUyxYCY

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D

#529975  autor: thonka
 22 sty 2012, 20:09
Mordrag, demonizujesz.

jedyne co jest w tym wszystkim skandaliczne to sposob w jaki to zostalo przyklepane.
ale musi to przejsc jeszcze przez sejm, a tam tak latwo nie bedzie.

porozumienie to idzie na reke wielkim koncernom, ktore stac na walke z niby podrobkami. w czasach gdy tak duza wartosc ma wlasnosc interektualna warto byloby podjac jakies kroki ku jej ochronie, ale z pewnoscia nie na poziomie porozumien, ktore tak mocno ingeruja w prywatnosc.

martwi mnie co innego - predzej czy pozniej takie cos i tak przejdzie w takim lub bardziej lagodnym ksztalcie, bo koncerny po prostu boja sie dominacji Chin w podrabianiu wszystkiego.
tylko czemu porozumienie HANDLOWE ingeruje w sfere na poziomie prywatnym?
bo w zalozeniu to jest troche za bardzo zaostrzony TRIPS wczytujac sie jednak w szczegoly, tak rozowo jednak nie jest...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#529976  autor: Mordrag
 22 sty 2012, 20:14
Obama się "szczwanił" Kryzys w USA, więc jak najłatwiej zdobyć kasę ? Zrobić takie coś jak ACTA i inne antypirackie ścierwa, po blokować takie serwisy jak megaupload, zmusić, namówić na podpisanie porozumienia ACTA z innymi krajami, zlikwidować konkurencję, a następnie zasypać je swoimi filmami i serialami za odpowiednią cenę. Co jak co ale USA na tym zyska kosztem prywatności obywateli, którą Obama po podpisaniu czegoś tam w grudniu ograniczył (nie chodzi o ACTA).

PS: Chińskie podróbki nie są takiej jakości jak oryginały, ale to dzięki nim producenci oryginalnych rzeczy nie życzą sobie za swoje produkty astronomicznych cen.

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D

#530001  autor: znawca
 22 sty 2012, 21:40
Pytanie do fanów grupy Anonumous:

Kim byli V i Guy Faweks? ;)

DLACZEGO BBCODE NIE DZIAŁA?!

#530070  autor: Mordrag
 23 sty 2012, 11:14
Obrazek

Wygląda na to, że podpiszą. Dzisiejsze rozmowy dotyczą wizerunku polski w przypadku nie podpisaniu acta

#530113  autor: wtd
 23 sty 2012, 13:39
Vieslav pisze: Nie będziesz identyfikowany jako inny user bo oprócz filtrowania po MACach masz jeszcze autoryzacje PPPoE a tego już tak łatwo nie zdobędziesz.
Nie zawsze, czasami jest sam MAC.
Mordrag pisze: Niedługo Polska stanie się drugą Koreą Północną
Problem jest taki że to nie tylko Polska podpisuje, ale pół świata. Żeby mieć wolny internet to trzeba będzie mieszkać w jakimś Zanzibarze czy innym Kongo.
Mordrag pisze:a następnie zasypać je swoimi filmami i serialami za odpowiednią cenę.
Robisz ten sam błąd w wyliczeniach co FBI w swoich szacunkach dot. Megauploadu. A mianowicie zakładasz że jak ludzie ściągali filmy z neta to teraz zaczną masowo je kupować w sklepach. A dużo bardziej prawdopodobny scenariusz jest taki że ludzie po prostu zrezygnują z ich oglądania.

#530183  autor: Mordrag
 23 sty 2012, 18:42
Klamka zapadła. ACTA nie narusza naszego prawa. Więc będzie podpisana.

#530184  autor: noak
 23 sty 2012, 18:45
jeśli to podpiszą i będzie tak jak mówią to nic innego nie pozostanie jak rozwiązywać umowy na internet! skończy się kasa za neta i zobaczymy ile strat będą mieli :evil: niech głupków z nas nie robią!

#530267  autor: tzu
 23 sty 2012, 22:31
Mordrag pisze: Pod pałac prezydencki o krzyż to wyszli walczyć, a o ceny paliw, podatki, czy nawet całkowitą inwigilację, nikt nie raczy się ruszyć.
Ostatnio kierowcy protestowali przeciwko wysokim cenom paliw, a protesty przeciwko ACTA planowane są w całej Polsce - sprawdź wydarzenia na facebooku, w samym Gdańsku jest 6000 chętnych. Interesowałem się tematem protestów i brałem aktywny udział w dyskusjach i organizacyjnie te protesty trochę leżą ze względu na to, że część z nich nie została zgłoszona, ale tak czy siak będą protesty i na pewno ludzie na ulicach zostaną zauważeni.

Zobaczcie, jeszcze kilka dni temu nikt nie wiedział o ACTA, sprawa przez internautów została tak nagłośniona, że jest o tym głośno w wszystkich mediach i nawet zostało wymuszone spotkanie u premiera, fakt że nic to nie dało, ale jest głośno.

#530318  autor: Niezgodna7
 24 sty 2012, 09:43
Piterę słyszeliście? "należy teraz podpisać, a wszelkie niedomówienia później się wyjaśni".. Ale podejście..

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#530323  autor: user_delete19
 24 sty 2012, 10:51
Calm7 pisze:Piterę słyszeliście? "należy teraz podpisać, a wszelkie niedomówienia później się wyjaśni".. Ale podejście..
Przecież Boni to samo... podpiszemy teraz a później będziemy się spotykać i konsultować... przecież to brzmi jak "najpierw strzelać później pytać" (czyli taka SOPA/PIPA w pigułce)...

to jest zdziebko chore już, bo przecież oni powinni reprezentować ludzi a nie korporacje :/

#530326  autor: Niezgodna7
 24 sty 2012, 11:08
Co ciekawe z tym podpisaniem i wyjaśnianiem - to wszystko toczy się od bodaj 2008 roku, i jeszcze nie jest wyjaśnione?

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#530327  autor: rain86
 24 sty 2012, 11:09
Oni już dawno nie reprezentują ludzi. Tutaj liczy się tylko kasa, kasa, kasa. Nachapać się a później zwiać po cichutku. Prawda jest taka, że mamy całkowicie nieodpowiednich ludzi na takich ważnych stanowiskach. Brak nam przede wszystkim ekspertów z poszczególnych dziedzin oraz ludzi, którzy chcą działać dla kraju a nie dla własnej kieszeni. W takich okolicznościach będzie tylko gorzej. Mam tylko cichą nadzieję, że każdego/ą z tych "mędrców" narodu dopadnie sprawiedliwa kara :evil:

Było: Mitsubishi Trium, Alcatel OT 311,511,Sony CMD-J5, Siemens SL45i,Nokia N-Gage, SE T610, SE J200, Motorola E398, Samsung E900, Nokia N73, Samsung F480, Nokia N82, N86, 5800, Omnia HD, SE C901, Wave 8500, 6303, N8, SGS II, Lumia 800, HTC 1S
Jest:ip4s

#530347  autor: hettman
 24 sty 2012, 12:47
wchodze sobie na Telepolis a tam czarna plansza-miło że popieracie :salute: :salute: Do zobaczenia jutro w Katowicach na pikiecie :headbang:

#530366  autor: drcox
 24 sty 2012, 13:39
Chyba pierwszy raz w życiu mogę to napisać - brawo dla TELEPOLIS.PL :-D

#530391  autor: znawca
 24 sty 2012, 16:05
Calm7 pisze:Piterę słyszeliście? "należy teraz podpisać, a wszelkie niedomówienia później się wyjaśni".. Ale podejście..
a niby mówią, że kobiety powinne iść do polityki...

DLACZEGO BBCODE NIE DZIAŁA?!