• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#518749  autor: mariusz9a
 29 lis 2011, 10:41
elkanguro, bo w UPC jak masz 25 to masz mieć 25. Zresztą Twoja strata skoro sądzisz inaczej (zyskuje na tym tylko operator bo mu d@@y nie zawracasz) - wystarczy zadzwonić do BOK 801949480 lub 329499480.

#518779  autor: MK_
 29 lis 2011, 12:12
W UPC akurat nie mogę nigdzie znaleźć takiego sformułowania, ale już na stronach TP żaden problem
Nie czepiajmy się zapisu, to po prostu wynika ze specyfiki sieci. To nie TP gdzie wcisną ci 6Mbps a będzie działać 500kbps bo linia za słaba. W UPC jak i innych normalnych sieciach TVK prędkość masz taką jak na umowie. Jeżeli jest niższa to dzwonisz a oni się tym zajmują. U mnie kiedyś coś się zepsuło i z 10Mbps zrobiło się 4-6, zadzwoniłem, zrestartowali mnie zdalnie i wróciło do normy. Jedynym ograniczeniem powinien być serwer po drugiej stronie.
Ostatnio zmieniony 29 lis 2011, 12:14 przez MK_, łącznie zmieniany 1 raz.

Lubię to! 50zł na 5 miesięcy - 113min&200MB na miesiąc

#518780  autor: elkanguro
 29 lis 2011, 12:13
Nie to żebym sądził inaczej, po prostu nie jestem pewien jaka jest prawda. Wydawało mi się, że do, ale owszem, nigdzie takiej informacji w UPC nie znalazłem. Napisałeś też, że w tp też jest gwarantowane a tam jednak jest wyraźnie napisane do.
A spójrz kilka postów wyżej:
neoptb pisze:
elkanguro pisze:3 MB/s.
hahah dobry jesteś :)
Na umowie jest zapis,że do 25 mb. Zapominasz cały czas,że prędkośc jest uzalezniona od serwera z którym się łączysz. :roll:
Co poniektórych śmieszyły moje wymagania co do prędkości. No ale jednak szyderczy użytkownik neoptb raczej nie ma racji bo na umowie nie ma informacji o prędkości do.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#518799  autor: mariusz9a
 29 lis 2011, 13:10
elkanguro pisze:Napisałeś też, że w tp też jest gwarantowane a tam jednak jest wyraźnie napisane do.
Może i z tp się akurat pomyliłem, ale jak jest w UPC wiem, bo jestem z tą firmą związany trochę bliżej ;-) także jeśli masz mniej (oczywiście nie popadajmy też w paranoję, bo błędy pomiaru się zdarzają, także jak zamiast 25 jest 24 czy 23 to nie ma co dymu robić - i jak już to o to chodzi w tym całym "do") to zadzwoń do działu technicznego. Może się okazać że masz "syf" na sygnale i potrzebna jest wizyta serwisu. Ale jeśli tego nie będziesz zgłaszać to oni sami z siebie nie naprawią, bo nikt nie sprawdza monitoringu sieci u każdego abonenta - pracowników by nie starczyło :-D

#521763  autor: gyniek
 13 gru 2011, 07:39
Też mam 25Mb/s z upc od kilku lat i powiem że nigdy nei miałęm większych problemów z up/down . Generalnei na speedtest.net , czy innych mam zbliżone wartości 20 , 22 download , upload 1,7 , 2,2 różnie . Lecz dla mnie ważne jest aby łącze działało bez przerwy . Więc póki nie ma awarii ostatnio to jest ok . pamiętam że kiedyś jak się przeprowadzałe man inne mieszkanie po podłączeniu miałem straszne stopklatki w tv jak działał net na maxa ściaganie , ale zgłosiłem się na infolinię i po chwili pomogło :) więc w sumie da radę nawet coś tam załatwić .

#522094  autor: Deletor
 14 gru 2011, 17:38
Jeśli chodzi o TP to jeśli masz 6MB to techniecznie router nie powinien się zapiąć na niższej prędkości jest dochodzi tylko 512.
UKE z tego co się orientuje to już wprowadziło widełki jeśli chodzi o minimalną prędkość jaka może dochodzić do klienta.
Jeśli speedtest pokazuje prawidłowo, a prędkość ściągania jest niższa prawie na 100% trafiasz w moment w którym serwer z którego ściągasz jest obciążony.
Spróbuj na torrentach gdzie wstawka stoi na kilku dedykach wtedy będziesz miał faktyczną prędkość z jaką ściągasz.

#522289  autor: neoptb
 15 gru 2011, 16:08
elkanguro pisze:No ale jednak szyderczy użytkownik neoptb raczej nie ma racji bo na umowie nie ma informacji o prędkości do.
Pokaż mi miejsce na umowie w którym masz zapis,że provider gwarantuje non stop predkość 25 MB...

żyj i pozwól żyć.
P.S. Pomogłem? To kup mi piwo :)