• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#517483  autor: Vieslav
 23 lis 2011, 13:59
Na tym tłumieniu będzie między 10 a 15mb/s, ale z 1mb/s ciężko wróżyć. Najbezpieczniej będzie brać 10mb/s. W Multimo wyjdzie ci 10mb/s za 47,99zł lub 42,99zł za 6mb/s + telefon ~34zł jako pakiet kwotowy. Jeśli nie potrzebujesz wielu kanałów tv lub wystarcza ci oferta podstawowa tp to zainteresuj się telewizją na kartę lub N na kartę. Koszt to niewiele ponad 10zł/mies w zależności od tego, jaki chcesz pakiet. 100zł za wszystko nie przekroczysz. W TP 6mb/s + podstawowy pakiet tv wyniesie cie 80zł + telefon z planem startowym, w którym nie ma wliczonych minut. Razem trochę ponad 100zł. W Multimo masz pakiet kwotowy do wykorzystania, więc jak padną komórki albo wypadnie zadzwonić na infolinie albo do innego kraju to w przeciwieństwie do TP nic nie zapłacisz, bo wszystko pójdzie z pakietu.

#517512  autor: pakierhakierxd
 23 lis 2011, 16:49
Najtańszą tv osobno możesz mieć w n za 19,90 nawet niezłą oferta bez umowy
http://n.pl/oferta/n_na_karte.html
lub w cyfrowym Polsacie trochę gorsza 14,90 :P

Pozdrawiam :)

#517515  autor: marcino94
 23 lis 2011, 17:03
Vieslav pisze: Multimo
Szczerze to pierwsze słysze o tym Multimo. I te ceny takie niskie. Miałeś z tym do czynienia? Nie ma żadnych problemów?

#517519  autor: pakierhakierxd
 23 lis 2011, 17:22
Ja miałem i miałem tylko problem ze zmianą na inny net przez nich z takich większych rzeczy bo tak to parę razy były jakieś awarie i tyle ale to normalne :)

#518094  autor: motyl45
 25 lis 2011, 21:06
Podumowując stawki są podobne do Neostrady, ± pare złotych w
zależności od obecnych promocji/rabatów. Pytanie komy zaufać
sprawdzonemu i z wyrobioną renomą firmę czy mało znane ale odrobinę tańsze?

#518147  autor: Vieslav
 26 lis 2011, 09:56
motyl45, dla mnie parę złotych to jest maksimum 5zł, tutaj różnica jest na poziomie 30zł/miesięcznie + komfort użytkowania telefonu, na który w TP trzeba będzie założyć kłódkę, ponieważ nie ma wliczonych minut.
motyl45 pisze: Pytanie komy zaufać
sprawdzonemu i z wyrobioną renomą firmę czy mało znane ale odrobinę tańsze?
Tylko, że z tą twoją "sprawdzoną i z wyrobioną renomą firmą" jest najwięcej problemów. Weź sobie dużą prędkość na słabej linii. Już automat "pilnujący" błędów tak cię urządzi, że prędzej uciekniesz na BSA niż podpiszesz umowę na neostradę.

#518176  autor: Arturos
 26 lis 2011, 12:23
Vieslav pisze:Tylko, że z tą twoją "sprawdzoną i z wyrobioną renomą firmą" jest najwięcej problemów. Weź sobie dużą prędkość na słabej linii. Już automat "pilnujący" błędów tak cię urządzi, że prędzej uciekniesz na BSA niż podpiszesz umowę na neostradę.
Nie przesadzaj, ja problemów nie mam żadnych. Jeżeli miałoby tak być to nie mieliby najwięcej klientów. A jeżeli chodzi o duże prędkości to to samo będzie miał na BSA jak nie będzie chodzić w TP to na BSA też nie. Trzeba wybrać opcję odpowiednią do parametrów linii i będzie ok.

Pozdrawiam Arturos

#518188  autor: Maniek99
 26 lis 2011, 13:32
@Arturos
TP ma najwięcej klientów, bo wiele osób boi się zmieniać operatora.
Poczytaj o DLM w Neo i problemach z nim związanych.

#518213  autor: Vieslav
 26 lis 2011, 16:17
Arturos pisze: A jeżeli chodzi o duże prędkości to to samo będzie miał na BSA jak nie będzie chodzić w TP to na BSA też nie.
Przykład z mojego podwórka: u mnie freedom 6mb/s. Parametry tragiczne (nie powinien wcale działać) - tłumienie 52dB, margines 1dB. Wszystko ok, pingi około 30ms. Sąsiad z jednej strony - neostrada 1mb/s: margines 25dB, tłumienie 55dB. Pingi do tych samych serwerów ponad 100ms (mega przeplot z powodu słabych parametrów). Sąsiad z drugiej strony: neostrada 6mb/s: margines 8dB, tłumienie 50dB, synchro (uwaga!) 5000. Nie da się ręcznie wyregulować - zatrzymuje się na 8dB (u siebie ręcznie zjeżdżam do 0,3dB). Pingi podobne co poprzednia neostrada: ponad 100ms. Wszyscy podpięci jesteśmy pod jedną centralę.
Nie pisz głupot, że to samo, bo DLM nie obowiązuje BSA.

#518312  autor: motyl45
 26 lis 2011, 23:15
@Maniek, ale chyba każdy operator ma jakieś problemy, nie ma ideałów. Każdy z nas dopasowuje ofertę i dostawcę do swoich potrzeb. Swoją drogą jestem ciekaw Twojej opinii o promocji FunPack VOD - 30 bezpłatnych filmów przez pólroku.

#518317  autor: pakierhakierxd
 26 lis 2011, 23:27
Ja tam miałem kiedyś neostradę 128,256 kb/s i nie mogłem narzekać zmieniłem operatora tylko ze względu na cenę ,co dziwne neo nie miałem nigdy awarii ale już w multimo,netii parę było ale co zrobisz zdarza się,dobrze tylko że rzadko są :) tak się zastanawiam gdybym chciał zmienić znów na tp a teraz mam szybkość w netii do 20 mb/s -mam najczęściej 18 a check tp pokazuje 10 mb/s to co by mi dali max taką szybkość jakby mogło być prawie 20 mb/s,jak tak to lipa :P,ps. check netii kiedyś pokazywał do 20 mb/s na bsa dziwne że jest taka rozbieżność :D

#518327  autor: Maniek99
 26 lis 2011, 23:54
@motyl45
Problem o którym wspomniałem dotyczy tylko Neo.

Nie słyszałem o tej promocji z darmowym VOD, ale jeżeli dotyczy to dowolnych filmów z oferty i zamierzasz z tego korzystać, to można się zastanowić.

Oferta nie dla mnie, ale może kogoś przekona.

#518596  autor: marcino94
 28 lis 2011, 17:23
Ja z neostradą nie mam problemów czasem ma takie fazy że sie co chwilą rozłącza ale zawsze po paru minutach przestaje. Dlatego troche z dystansem patrzę na zmiany na innych operatorów bo nie wiem jak to u nich. Patrzę, że w tym Multimo jest tanio ale nigdy nie słyszałem, a poza tym mieszkam na wiosce i nie wiem czy nie będzie problemu z podłączeniem i właściwym działaniem tego. Najchętniej nie zmieniałbym obecnej oferty ale jednak trzeba szukać pewnych oszczędności lub chociaż większej szybkości z podobną cenę :wink:

#518639  autor: Maniek99
 28 lis 2011, 19:52
@motyl45
Nie wiem gdzie tam widzisz te 30 filmów.
Poza tym sam news wygląda jakby miał ze dwa lata.

#518646  autor: Vieslav
 28 lis 2011, 21:14
marcino94, usługa Multimo jest świadczona przez jednego z największych operatorów: GTS Energis. Działa to tak jak każde BSA: masz neostrade to możesz założyć wszystko inne w ramach BSA.

#518733  autor: bed
 29 lis 2011, 07:30
Maniek99 pisze:@motyl45
Poza tym sam news wygląda jakby miał ze dwa lata.
Bo pewnie tyle ma. Wtedy oferowano telewizję i internet maksymalnie 2 Mb/s, dziś tv jest nawet z najwyższą opcją - 80 Mb/s. A jeśli patrzymy na oferty ADSL to i 20 Mb/s. Chociaż na podanym wyżej portalu to jest normalne.

#519213  autor: motyl45
 30 lis 2011, 21:26
Maniek, sprawdź: "jej ramach operator zapewnia klientom dostęp do ok.
30 programów telewizyjnych (oraz dodatkowych ogólnodostępnych kanałów z
satelity Hot Bird) wraz z trzema wariantami Neostrady (512/1024/2048)."
http://www.tvsat24.pl/post-telekomunika ... 70976.html
Napisane że 30 plus 10 co miesiąc wymiennych... A do tego kanaly
telewizji N, to faktycznie będzie czym się zająć w zimne wieczory

#519220  autor: Maniek99
 30 lis 2011, 21:38
motyl45 pisze:...Napisane że 30 plus 10 co miesiąc wymiennych... A do tego kanaly
telewizji N, to faktycznie będzie czym się zająć w zimne wieczory
Zrób screena bo mój komputer tego nie wyświetla, albo masz jakiś inny internet ;)