• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#417124  autor: galtom
 15 lip 2010, 13:13
Masz dwie mozliwości:

1. opisz swój problem i wątpliwości na blogu netii (nie zapomnij o podaniu swojego adresu e-mail aby mieli szanse na kontakt z Toba).

2. zadzwon jeszcze raz do BOK Netii i popros o połączenie z działem technicznym , a tam o dokładne sprawdzenie warunków technicznych Twojej linii

Tak z ciekawosci... czy i ile zaplacisz kary za wczesniejsze zerwanie umowy z TPSA?

Pozdrawiam,
Galtom

#417199  autor: MaFi
 15 lip 2010, 18:52
galtom pisze:Masz dwie mozliwości:

1. opisz swój problem i wątpliwości na blogu netii (nie zapomnij o podaniu swojego adresu e-mail aby mieli szanse na kontakt z Toba).

2. zadzwon jeszcze raz do BOK Netii i popros o połączenie z działem technicznym , a tam o dokładne sprawdzenie warunków technicznych Twojej linii

Tak z ciekawosci... czy i ile zaplacisz kary za wczesniejsze zerwanie umowy z TPSA?
Dzięki, za info, napisałem na Blogu Netii, odpisali mi po 20 minutach abym podał Im dane.
20 minut temu zadzwonił do mnie kompetentny człowiek, który wytłumaczył wszystko co i jak (sprawdzając w systemie jakie są możliwości mojej linii).

Oczywiście okazało się, że nie ma możliwości aby na BSA mieć 4 Mbity.
Ale zaproponowano mi 6 Mbitów (za 49 zł).
Ów człowiek ma czuwać nad wykonaniem przejścia, tak aby telefon i (nowy) internet został uruchomiony u mnie od 1 sierpnia (będzie się ze mną kontaktował na bieżąco).

Także raz jeszcze dzięki za pomoc i namiary.

Za rozwód TP nic nie zapłacę, bowiem na telefon nie mam lojalki.
Natomiast internet (jak już wspominałem) mam z Netii (tyle, że 1 Mbit za 59 zł/miesiąc).

Pozdrawiam i życzę miłego dnia wszystkim użytkownikom/czytającym.

#417222  autor: galtom
 15 lip 2010, 20:44
Ciesze sie, ze udalo Ci sie wszystko zalatwic po Twojej mysli.
Jakos faktycznie nie skojarzylem BSA i 4Mbit - to oferta tylko na LLU i scie wlasnej Netii.
Ale 6 to lepiej niz 4! :-)

Bedziesz zadowolony bo to smiga juz fajnie i jest spora roznica wbrew pozorom pomiedzy 1 a 6 w codziennym koryrzystaniu z Netu.

Ja mialem pierwotnie 2Mbity z Netii i Hulu sie czasm przycinalo a o ogladaniu programow z iPlayera na BBC w HD mozna bylo zapomniec - na 6 juz bedzie OK.

Daj znac czy wszystko potoczylo sie OK!

Pozdrawiam,
Galtom

#417424  autor: simon.m
 16 lip 2010, 19:49
MaFipowiedz mi, skoro nie masz lojalki na telefon w tp to dlaczego płacisz 50% abo? zdaje mi się, że korzystasz z promo (przez pół roku 50% abo, umowa na 24mc) i wtedy poniesiesz koszty zerwania umowy. poza tym i z tego co wiem nie ma możliwości "uwolnienia się" od tp od 1.08, bo termin wypowiedzenia jest 30 dni ze skutkiem na koniec mc.
w każdym razie, życzę powodzenia :)

#428731  autor: MaFi
 10 wrz 2010, 02:18
Witam!

Trochę to trwało, ale w końcu od 01.09.2010 mam już upragnione 6 Mbitów w Netii (po BSA).

Oto wyniki przeprowadzonych przeze mnie testów:
Obrazek
Obrazek

i po tygodniu:
Obrazek
Obrazek

Ogólnie jestem zadowolony, tylko denerwują mnie dwie rzeczy.

Transfer z P2P (testowane na eMule i BitTorent) nie przekracza 200 KB/s (zazwyczaj oscyluje pomiędzy 90-140 KB/s) ale jestem w stanie to przeżyć.
Z innych stron idzie (maksymalnie) 5 Mbitów (z drobnym hakiem).
Czego przykąłdem jest najnowsze Ubuntu ściągniete w 18 minut :-) :-D

Druga sprawa, to nie wiem czy to wina mojego rutera, DNSów Netii czy czegoś innego.
Otóż mam problemy z wejściem na ALLEGRO.
Wygląda, to ten sposób, wchodzę, przeglądam 2-5 aukcji, po czym kolejna podstrona/strona główna ładuje mi się (dosłownie) 10 minut.
Jak już się załaduje, to jest kompletnie rozsypana.
Zaczęło się tak "dziać"maja i od tamtej pory problem ten występuje coraz częściej (najgorzej było w sierpniu).

Jedyna rada na to, to restart routera.
Jeśli uruchomię jakiś program typu P2P, to nawet restart routera nic nie daje.
Co najciekawsze, to problem dotyczy tylko tej jednej strony (All...o).
Mój router, to 6 letni już D-Link DSL-504.

Aoto status linii:
ADSL Link Speed
Downstream 6336 kbps
Upstream 640 kbps
SNR Downstream 3.5 dB
ATEN Downstream 15 dB
ATEN Upstream 5 dB

simon.m
50% abo (w TP) płaciłem bo miałem zniżkę z tytułu niepełnosprawności (a w zasadzie to mój ojciec na którego "stoi" telefon).