• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#380202  autor: kkamilekk
 12 sty 2010, 09:11
Ja mam za soba juz 1 rachunek z niższa cena za internet ok43zl +/-vat (za 1mb) po skorzystaniu z opcji gwarancja ceny.

Radze dzwonić ile się da i zgłosić ze mimo ze taka usługa nam sie należy konsultanci w BOK wciskaja nam nowe umowy.
Jak pisałem wcześniej Mi jak konsultant wyskoczyl z nowa umowa na 24lata poprosilem o pkt regulaminu i adres www (bo wychodzi że w moim jaki dostarczyła mi netia takiego pkt nie ma)...muzyki na czekanie słuchałem dobre 15min...konsultant sie nie odezwał. Po czym zadzwoniłem z reklamacja.

Mitshubishi Truim=>nokia 3310=>nokia 5510=>siemens SL42=>sony cmd-j7=>nokia 7650=>samsung c100=>motorola t720i=>philips 162=>LG u800=>samsung avila=>samsung galaxy 9003 SCL

#380233  autor: borys132
 12 sty 2010, 13:46
Dostałem korektę faktury na 48 zł. Jeden miesiąc będę miał internet za 1 zł. Dobre i to.

#400430  autor: Uzytkownik432
 22 kwie 2010, 18:26
Jak załatwiliście wyegzekwowanie "gwarancji ceny"?
Dzwoniłem raz to konsultantka powiedziała że nie mogę zmienić mojego 1 mbit za 59 zł na 2 mbit za 59 zł w ramach gwarancji ceny, więc poprosiłem o obniżenie rachunków do 49 zł kazała poczekać i poleciała muzyczka i po jakiś kilku minutach sygnał zajętości a na formularz na stronie w ogóle nie odpowiedzieli.

#400538  autor: galtom
 23 kwie 2010, 09:39
Proponuje Ci zwrocic sie ze swoim problemem na blog.netia.pl
Jest tam kilka osob chetnych do pomocy klientom a ze siedza na ciut wyzszej grzedzie to i wiedza wiecej i moga wiecej.
Podaj w formularzu swoj e-mail zeby mieli mozliwosc kontaktu.

Mnie pomogli :-)

Pozdrawiam,
Galtom

#400578  autor: boczi
 23 kwie 2010, 14:35
Czy to prawda, że mają internet po LLU, bez telefonu w Netii ani TP czy gdzie indziej, trzeba dopłacać 30zł za utrzymanie łącza? :(

#401132  autor: Fafral
 26 kwie 2010, 08:38
Czy to prawda, że mają internet po LLU, bez telefonu w Netii ani TP czy gdzie indziej, trzeba dopłacać 30zł za utrzymanie łącza? :(
tak to prawda.

Obrazek

Siemens C30 > N2600> N5300 > N7310 Supernova> E71>Samsung i9000 Galaxy S

#401493  autor: Uzytkownik432
 28 kwie 2010, 11:34
Jednak oddzwonili na formularz po tygodniu ze strony i nagle okazało się że można zmienić na wyższą prędkość i bez dłuższej umowy ale dopiero od czerwca :(

#401538  autor: Jawek
 28 kwie 2010, 18:42
Witam,
Ja opisze swoją przygodę.
Tydzień temu wysłałem maila, że chce skorzystać z "gwarancji ceny" i obniżyć abo i do tego przejść na LLU na 4mb/s ( obecnie BSA 1 mb/s). Odpowiedź ze strony Netii, że nie ma szans więc odpisałem, że chce zmniejszyć cenę jak nie mogę zmienić na LLU ( LLU dostępne na moim numerze od tamtego roku ). Po tygodniu od pierwszego maila ( dokładnie wczoraj ) telefon z Netii czy chce przejść na LLU i opcje 4mb + obniżyć cenę. Oczywiście się zgodziłem wypytałem się czy okres umowy się zmienia i zastrzegłem, że jeżeli tak to się nie zgadzam. Dostałem zapewnienie, że umowa tak jak była obowiązuje do końca kwietnia 2011. Nowa cena i prędkość wchodzi w życie od 1 maja 2010r.
Znając życie i call center nie tylko tego operatora co osoba to pewnie inna wersja.
Pozdrawiam,

#401654  autor: jojoro
 29 kwie 2010, 15:58
Obecnie jest fajna oferta. Wprawdzie z gwarancji ceny właściwie się nie da skorzystać, bo netia raczej podwyższała ceny niż obniżała, ale...
JA miałem net 1Mb/s za 44zł w lojalce do czerwca 2011. Zgodziłem się na przedłużenie umowy o 24 miesiące, ale liczone od czerwca 2010! i dostałem 20Mb/s za 69zł.
Czyli tak, jak gdybym teraz właśnie nową umowę podpisał.

#401668  autor: kiwi7
 29 kwie 2010, 16:24
hej, z tymi dodatkowymi opcjami bywa niestety roznie,chyba najdogodniej jest brac net na probe, bo przynajmneij mozna sprawdzic predkosc, a to jednak dosc istotne, bo jak sie okazuje z ta “gwarancja ceny” bywa rozmaicie. Jesli chodzi o stawki, to porownujac ceny operatorow, widac ze przescigaja sie ostatnio w ofertach. Neostrada - dopiero co 6mb kosztowało jakieś 70 zl, teraz to juz mozna brać w promo za 1 zl, wiec wydaje sie atrakcyjnie, pytanie tylko czy biorac promcje mozna dodatkowo dobierac pakiety TV?

#401758  autor: Rafix
 30 kwie 2010, 08:37
jojoro pisze:Obecnie jest fajna oferta. Wprawdzie z gwarancji ceny właściwie się nie da skorzystać, bo netia raczej podwyższała ceny niż obniżała, ale...
JA miałem net 1Mb/s za 44zł w lojalce do czerwca 2011. Zgodziłem się na przedłużenie umowy o 24 miesiące, ale liczone od czerwca 2010! i dostałem 20Mb/s za 69zł.
Czyli tak, jak gdybym teraz właśnie nową umowę podpisał.
Taki malutki offtop - jak już Cię przełączą na 20Mb/s to pochwal się ile z tego faktycznie śmiga :)

Nokia 5130 -> Siemens MC60 -> SE K700i -> SE W580i -> Samsung S7350 -> SE Xperia Neo V -> Xperia L ->

Siemano! Jest luźno! :smt006
Kocie dziecka

#401900  autor: Jawek
 01 maja 2010, 06:23
I tak jak mówili tak zrobili po 24 skok z 1mb ( BSA ) na 4 mb ( LLU ). Dla potwierdzenia wczoraj jeszcze sprawdziłem umowa mi się nie przedłużyła. Dla mnie ekstra :)

#426913  autor: 1986rybka
 01 wrz 2010, 18:18
Widzę, że dany temat już został założony jakiś czas temu..
Chciałabym się od Was dowiedzieć jak najsprawniej można skorzystać z gwarancji ceny? dzwonić do BOK? nadal robią problemy? czy w jakiś sposób można złożyć wniosek online?

aha i jeszcze jedno - można zmienić tylko cenę, czy prędkość także?

z góry dzięki za informacje :)

#427017  autor: abcd
 01 wrz 2010, 22:12
Dzwonić do BOK, bez przedłużenia umowy prędkości nie zmienisz, za to z przedłużeniem umowy o kolejne 2 lata możesz przyspieszyć do 20 Mbit

#427058  autor: Andrzej_Hładko
 02 wrz 2010, 08:36
abcd pisze:Dzwonić do BOK, bez przedłużenia umowy prędkości nie zmienisz, za to z przedłużeniem umowy o kolejne 2 lata możesz przyspieszyć do 20 Mbit
hmmm ciekawe informacje, a popatrzmy co jest w Szczegółowych Warunkach Promocji (które tak nawiasem każdy klient powinien mieć i chociaż raz przeczytać)
Gwarancja Ceny:
1. Operator gwarantuje możliwość zmiany warunków niniejszej Promocji poprzez zmianę wysokości opłat miesięcznych i/lub zmianę przepływności Usługi Internetowej na wyższą, dwa razy w ciągu trwania Umowy.
2. Pierwsza zmiana nastąpić może po upływie 6. pełnego Okresu Rozliczeniowego.
3. Zmiana warunków niniejszej Promocji może nastąpić wyłącznie w oparciu o jedną z promocji, z zastrzeżeniem tej samej technologii, dostępnych dla nowych Klientów w momencie dokonywania zmiany, o której mowa powyżej.
4. W przypadku, gdy w nowej promocji wysokość opłat miesięcznych jest
różna dla różnych Okresów Rozliczeniowych, nowa opłata miesięczna
zostanie wyliczona, jako średnia z opłat miesięcznych obowiązujących
w nowej promocji, w czasie trwania Umowy.
5. Zmiana Umowy na skutek skorzystania z nowej promocji nie powoduje
przedłużenia Umowy.

I powinno być wszystko jasne.

#427066  autor: Stefek
 02 wrz 2010, 09:46
Z tego co mi wiadomo można też zmienić na niższą prędkość bądź abonament.Ogólnie to promocja tlyko dla klientów indywidualnych która dopuszcza dwie zmiany podczas trwania umowy, można ich dokonać po pół roku i podpisując umowę trzeba podpisać umowę na następne 24 miesiące:)

#427081  autor: Maniek99
 02 wrz 2010, 10:47
Andrzej_Hładko pisze:
abcd pisze:Dzwonić do BOK, bez przedłużenia umowy prędkości nie zmienisz, za to z przedłużeniem umowy o kolejne 2 lata możesz przyspieszyć do 20 Mbit
hmmm ciekawe informacje, a popatrzmy co jest w Szczegółowych Warunkach Promocji (które tak nawiasem każdy klient powinien mieć i chociaż raz przeczytać)
Gwarancja Ceny:
1. Operator gwarantuje możliwość zmiany warunków niniejszej Promocji poprzez zmianę wysokości opłat miesięcznych i/lub zmianę przepływności Usługi Internetowej na wyższą, dwa razy w ciągu trwania Umowy.
Ale to są warunki nowej promocji, w starej ten zapis brzmiał inaczej.

Koledze tez ostatnio nagadali że od pierwszego będzie miał 20 w ramach starej umowy, ale jak na razie nawet karty na ADSL2+ nie przełączyli.

#449905  autor: melman
 30 gru 2010, 21:31
Jak to jest w końcu z tą GWARANCJĄ CENY... czy obejmuje zmianę szybkości czy tylko obniżenie abonamentu?

Ja najpierw miałem internet od Netii na rok, potem przedłużyłem na kolejne 2 lata ( z ofertą gwarancja ceny w maju 2009r.) i jednocześnie wziąłem telefon, i co dziwne po przedłużeniu przysłali mi tylko umowę na telefon, ale jak wtedy twierdzili, że tak jest OK.

Teraz chce skorzystać z nowej oferty , aktualna kończy mi się w czerwcu, i jak twierdzą na infolinii, mogą jedynie obniżyć abonament o 6zł a ja chce przedłużyć umowę zwiększyć transfer i jednocześnie przedłużyć abonament telefoniczny.

Abonament telefoniczny mam teraz na czas nieokreślony, skończył mi się w listopadzie, i wtedy nie było problemów żeby wszystko załatwić ( nie przedłużyłem ) a teraz się zrobił, że niby "gwarancja ceny " oferuje tylko obniżenie kosztów abonamentu.

#449934  autor: Maniek99
 30 gru 2010, 23:23
melman
Zależy w jakiej promocji masz teraz net.
W pierwszych kilku promocjach z gwarancją ceny można było zmienić tylko wysokość opłat.
Napisz do nich, żeby przesłali regulamin Twojej promocji i będzie wszystko jasne.

#450037  autor: melman
 31 gru 2010, 16:09
Dowiedziałem się że gwarancja ceny dotyczy tylko możliwości obniżenia abonamentu z internet.
Ale oprócz tego może każdy zwiększyć transfer, podpisując nową umowę, mimo że aktualna jeszcze trwa, nową można podpisać po 6 miesiącach po podpisaniu pierwszej.