• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#359890  autor: lukas63
 16 wrz 2009, 13:33
Niby miał być u mnie wywiad techniczny czy pójdzie 8mb, ale technicy nie kontaktowali się ze mną - pewnie weszli tylko na klatkę i sprawdzili

#363292  autor: luukasz82
 04 paź 2009, 10:44
Mam termin uwolnienia łacza na 6 Października.Orientujecie sie może po ilu dniach od uwolniena łącza jest już internet podłączony?

#363297  autor: abcd
 04 paź 2009, 11:11
Internet jest podłączany od razu. Najwyżej tepsa może się o kilka dni spóźnić z uwolnieniem.

#366184  autor: widex
 23 paź 2009, 09:55
Witam,
Sprawdziłem czy jestem w zasięgu LLU wg tej strony.

uzupełniłem: adres, miasto, kod pocztowy, nr domu i tutaj problem, nie mam telefonu stacjonarnego od 6 lat. Wpisałem stary numer stacjonarny i:
Telefon i internet w pakiecie : BSA(i)+WLR(t): Pakiet dostępny w sprzedaży
Tylko telefon : WLR: Usługa dostępna wyłącznie na linii TP
Tylko internet : BSA: Usługa dostępna
OneOffice : BSA(i)+WLR(t): Usługa dostępna. Numer routingowy C5676
Usługi mobilne : Netia Mobile: Brak adresu w bazie. Miasto w zasięgu sieci P4
Po nie wpisaniu numeru:
Telefon i internet w pakiecie : ADSL(i)+ADSL(t): Usługa niedostępna
Tylko telefon : ADSL: Usługa niedostępna
Tylko internet : ADSL: Usługa niedostępna
OneOffice : Usługa niedostępna
Usługi mobilne : Netia Mobile: Brak adresu w bazie. Miasto w zasięgu sieci P4
Kable Netii kończą się na rogu mojej ulicy. Raczej nie planują dalszych inwestycji. Mimo to trzeba będzie utrzymać linię 36,6 jakbym chciał Internet Netii?

Pozdrawiam

#366187  autor: elkanguro
 23 paź 2009, 10:56
Przy BSA i LLU jest opłata za łącze, dopiero jeśli możesz wziąć internet na kablach Netii to nie trzeba mieć telefonu/płacić za utrzymanie łącza.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#366191  autor: widex
 23 paź 2009, 11:49
Jest tam zgłoszenie chęci posiadani Internetu\telefonu. Ciekawe od ilu osób zaczynają rozpatrywanie "ciągnięcia kabli", Umowa z obecnym dostawcą kończy się na przełomie tego roku i następnego.

Dziękuje za pomoc.

#366653  autor: lukas63
 25 paź 2009, 22:42
widex niestety nie jesteś w zasięgu LLU
Ciekawe od ilu osób zaczynają rozpatrywanie "ciągnięcia kabli",
LLU jest na kablach TP - oni nie kładą nowych kabli
Przy BSA i LLU jest opłata za łącze, dopiero jeśli możesz wziąć internet na kablach Netii to nie trzeba mieć telefonu/płacić za utrzymanie łącza.
Błąd. Przy opcji 8mega nie trzeba płacić za utrzymanie łącza - a do tego masz prędkość na ile linia pozwala (u mnie jest to 14,5 mega)

#366663  autor: abcd
 25 paź 2009, 23:11
14,5? A ile w drugą stronę? Spróbuj aktywować ADSL2+M (zaawansowane->internet->dsl->annex m) i zobacz czy przyspieszy ci upload do 2M

#366676  autor: user_delete19
 25 paź 2009, 23:51
lukas63 pisze:LLU jest na kablach TP - oni nie kładą nowych kabli
No tak, ale netia musi dociągnąć swoje kabelki do centrali -- czyż nie?

#366678  autor: abcd
 25 paź 2009, 23:53
To w porównaniu do zysków (jeśli do centrali jest podpiętych 200 linii i na 100 jest internet to w ciągu 2 lat mają jak nic 80-85) nie jest aż taki wielki koszt raczej.

#366679  autor: user_delete19
 25 paź 2009, 23:55
abcd pisze:To w porównaniu do zysków (jeśli do centrali jest podpiętych 200 linii i na 100 jest internet to w ciągu 2 lat mają jak nic 80-85) nie jest aż taki wielki koszt raczej.
Tak tak... to teraz policz sobie ciągnięcie światla ~10KM do tej centrali... nawet tepsa zwlekala z neo kilka lat na tejże dopóki nie pojawiła się lokalna radiówka >:

#366763  autor: Guciu
 26 paź 2009, 16:59
elkanguro pisze:Przy BSA i LLU jest opłata za łącze, dopiero jeśli możesz wziąć internet na kablach Netii to nie trzeba mieć telefonu/płacić za utrzymanie łącza.
Ja dzisiaj dzwoniłem do netii i mi powiedzieli, że Netia dogadała się z TP i to netia będzie regulować te 30zł za utrzymanie łącza. Czyli wychodzi na to, że klient nie ponosi już więcej kosztów prócz internetu z netii.

#366768  autor: elkanguro
 26 paź 2009, 17:14
Tak Netia będzie to regulować jeśli chodzi o TP, ale Tobie te 30zł doliczą do faktury.

Virgin Mobile

#366772  autor: Guciu
 26 paź 2009, 17:28
elkanguro pisze:Tak Netia będzie to regulować jeśli chodzi o TP, ale Tobie te 30zł doliczą do faktury.
No właśnie dzisiaj cały dzień próbowałem tę sprawę wyjaśnić z przedstawicielstwem netii. Pani po kontaktach z centralą oznajmiła mi, że podpisałem stary druk na którym widnieje informacja o 30zł brutto przy nieaktywnej linii. Jak mnie zapewniła teraz tej opłaty nie ma, płaci się jedynie kwotę należną za internet i że mogę przyjść zobaczyć nowy rodzaj druku na którym już informacji o 30zł nie ma ;)
Przecież chyba mnie nie kłamie?

#366783  autor: elkanguro
 26 paź 2009, 19:22
Dziwne mi się to wydaje i mało prawdopodobne. Przecież to by Netia musiała dokładać do interesu. Poza tym w regulaminach promocji ostatni punkt właśnie mówi o tej opłacie.

Virgin Mobile

#366785  autor: Guciu
 26 paź 2009, 19:28
też wydało mi się to dziwne więc próbuje właśnie połączyć się z konsultantem netii, ale na razie 30 minut oczekiwania bo wszyscy zajęci;p Niemniej jednak Pani przedstawicielka z mojego miasta tak mówiła co pisałem wyżej. A niekoniecznie netia musiałaby dopłacać. Przecież jak oferują telefon na linii TP za 45zł to nie płacą 30zł TP. O ile się nie mylę mają zniżkę na utrzymanie takiego łącza 51% a więc płacą około 15zł.

#366786  autor: user_delete19
 26 paź 2009, 19:31
Guciu pisze:O ile się nie mylę mają zniżkę na utrzymanie takiego łącza 51% a więc płacą około 15zł.
OIWM teraz już nie będzie zniżki 51% ;D

#366789  autor: Guciu
 26 paź 2009, 19:37
dlaczego ma już nie być?

#366813  autor: widex
 26 paź 2009, 21:35
mam linię TP przy oknie jest pociągnięta wprost do mnie, ale nie mam telefonu TP. Netia działa na tych kablach. Biorąc internet Netii na kablach TP nie wezmą 36,6?