• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#432553  autor: sosul
 29 wrz 2010, 21:00
Za 2 miesiace przenosze sie do nowego domu, neostrade mam jeszcze na 10 miesiecy.
Jest sposob by podczas tych przenosin uwolnic sie od TPSA tzn chcialbym zrezygnowac z telefonu i neostrady ewentualnie z samej neostrady ?

#432581  autor: maniek
 29 wrz 2010, 22:21
sosul pisze:Za 2 miesiace przenosze sie do nowego domu, neostrade mam jeszcze na 10 miesiecy.
Jest sposob by podczas tych przenosin uwolnic sie od TPSA tzn chcialbym zrezygnowac z telefonu i neostrady ewentualnie z samej neostrady ?
Czy w nowej lokalizacji są kable TP?

#432599  autor: sosul
 30 wrz 2010, 00:31
Tak

#432625  autor: maniek
 30 wrz 2010, 09:35
W takim razie pozostaje mieć nadzieję, że nie będzie możliwości technicznych dla usługi internetowej, którą obecnie posiadasz :D Wtedy będziesz mógł zrezygnować bez kary.

#453840  autor: rafii
 18 sty 2011, 12:18
Witam, nie chcę zakładać kolejnego tematu więc podepnę się pod ten.Zacznę od początku telefon stacjonarny mam w Orange a internet z Neo 1024, umowa na 3 lata. Obowiązuje do listopada 2012. Ostatnio zmieniłem miejsce zamieszkania i w Orange sprawdzili mi że nie ma możliwości przełączenia telefonu stacjonarnego bo nie ma wolnych par.Telefon zostanie odłączony bez problemu. Problem jest z Neo. Oni sami muszą sprawdzić czy jest możliwość podłączenia internetu(w salonie gościu słyszał jak rozmawialiśmy z drugim na temat telefonu).Jeśli nawet nie ma to i tak będę musiał płacić do końca trwania umowy, a jeśli zerwę to kara.Dodatkowo będę płacił 29zł za utrzymanie łącza. Pracownik podpiera się tym że w umowie instalacja jest na adresie gdzie usługa jest dostępna. Chora sytuacja płacić za coś do czego nie mam dostępu.Może ktoś pomoże jak się z tego wymiksować.

#453879  autor: Vieslav
 18 sty 2011, 14:15
Wydaje mi się, że jeśli nie ma możliwości świadczenia neo to TP powinna umowę zerwać z ich winy. Jeśli natomiast będzie taka możliwość to i telefon da się przenieść.

#453929  autor: Patryk_
 18 sty 2011, 17:32
Vieslav pisze:Wydaje mi się, że jeśli nie ma możliwości świadczenia neo to TP powinna umowę zerwać z ich winy
Tak było dawniej.
W 2007 roku bez problemu tak to załatwiłem jak się przeprowadzałem, ale później zmienił się regulamin Neostrady i już tak różowo nie jest.

[ Dodano: 2011-01-18, 17:35 ]
rafii pisze:Chora sytuacja płacić za coś do czego nie mam dostępu.
Umowa to umowa, a Neostrada to nie usługa powszechna.
Przecież chyba nie przeprowadzasz się z winy Tepsy...proponuję zajrzeć do regulaminu usługi z dnia podpisania umowy - tam będzie wszystko wyjaśnione.

#453932  autor: simon.m
 18 sty 2011, 17:41
zamów neo+tv kurierem i zrezygnuj w ciągu 10 dni. jedyny pewny sposób

#454589  autor: rafii
 21 sty 2011, 08:47
Witam, mam jeszcze pytanie w regulaminie który dostałem od TP jest §13 punkt 6 mówi:
TP może rozwiązać Umowę o swiadczenie usługi z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia ze skutkiem na koniec Okresu rozliczeniowego w przypadku:
1) zaprzestania świadczenia Usługi
2) braku możliwości jej świadczenia ze względu na zaistniałem warunki techniczne.

Czy pod ten drugi podpunkt można zaliczyć to że TP nie może mi podłączyć netu w nowym miejscu zamieszkania.

#454590  autor: Patryk_
 21 sty 2011, 09:51
rafii pisze:Czy pod ten drugi podpunkt można zaliczyć to że TP nie może mi podłączyć netu w nowym miejscu zamieszkania.
Nie.
To jest aktualne w razie np. "degradacji" linii telefonicznej i braku opłacalności (lub chęci ;) ) jej naprawy.

Ciebie dotyczy par. 7, ust. 4 (regulaminu aktualnego, nie wiem jak w poprzednich - musisz poszukać czegoś podobnie brzmiącego u siebie):
Kod: Zaznacz cały
Utrata tytułu prawnego do Lokalu uprawnia TP do rozwiązania 
Umowy z winy Abonenta.
O ile oczywiście przeprowadzka wiąże się ze sprzedażą/rezygnacją z wynajmu lokalu.