• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#324088  autor: wojtek83
 20 mar 2009, 16:52
tajniak pisze:wojtek83, oczywiście.
Pytałem tak z ciekawości, bo przeglądałem sobie stronkę i patrzę plan socjalny i w pierwszej chwili lekkie zdziwienie, bo byłem pewny że go wycofali, dopiero potem zobaczyłem, że jako "nieprzeznaczony do sprzedaży';)

#325836  autor: piotrekkk
 27 mar 2009, 13:59
no era wprowadziła nową ofertę, 1 mega 49 zeta i rok za złotówkę, ciekawe ile ludzi się skusi ;)

[ Dodano: 2009-03-27, 14:03 ]
choć zapraszam do zapoznania się z punktem nr 21 oferty tu

#330784  autor: Wiesiu79
 21 kwie 2009, 21:47
Witam!
Co do socjalnego to mam pytanie czy jeśli ktoś korzysta z tego planu może podłączyc sobie internet, czy jest konieczne zwiekszenie abonamentu? O ile sie nie myle to kiedyś nie można było ale jak jest teraz to nie wiem.
Z góry dzieki za odp.

#330786  autor: kowcio
 21 kwie 2009, 21:51
Wiesiu79, ja mam socjalny i Internet z Orange Freedom- tylko tak można. A Neostrada niczym się od Freedoma nie różni, niczym. Poza tym Neostrada znika z rynku po mału i niedługi Internet będzie sprzedawany pod marką Orange- pewnie pozostanie ten Freedom. No i jeszcze nie tyle że mało płacę, ale mam co miesiąc 20 lub 30 PLN na telefon do wydzwonienia do Orange ;-) Widzę, że masz telefon w Orange więc same zalety dla Ciebie płyną z tego ;) Kasa jest co miesiąc, przez cały okres trwania umowy. Z Internetu jestem bardzo zadowolony- zero jakichkolwiek problemów od września 2008 roku.

#330799  autor: wojtek83
 21 kwie 2009, 22:34
strona tepsy pisze:Abonenci planu tp socjalnego nie mogą korzystać z usług stałego dostępu do Internetu: sdi tp, neostrada tp plus, neostrada tp, dostęp do Internetu DSL tp i innych, za wyjątkiem dotychczasowych Abonentów pakietu oszczędnego, którzy w momencie zakwalifikowania do planu tp socjalnego korzystali z ww. usług.
Czyli w zasadzie nie można miec neo, a net od innych dostawców tak...
 #330852  autor: marcinkoleksl
 22 kwie 2009, 09:27
dzisiaj zamowilem sobie przedluzenie umowy w multimo, 1 mb, 24 miechy, abo 50 zl, do tego dochodzi oczywiscie socjal tpsa 28,06, ale coz, za jakosc sie placi. taniej nie znalazlem (1 zl w orange roznicy mnie nie intersuje bo mialbym duza przerwe w swiadczeniu uslugi). za okolo 14 dni bede mial juz wszystko zalatwione. papiery niestety ida poczta (nie ma mozliwosci mailem), podpisuje, odsylam, multimo przekazuje do tpsa i realizuje nowa usluge w ciagu 7 dni roboczych. takze tak to wyglada. multimo ponadto chwali sie na swoich stronach, ze jak inny operator da lepsza cene (nie chodzi tu o kiszowate kablowki), to oni tez taka dadza. ale jak widac, na to sie nie zanosi, jak na razie. dziekuje wszystkim za odpowiedzi w temacie ;)

#330941  autor: Wiesiu79
 22 kwie 2009, 14:50
kowcio pisze:Wiesiu79, ja mam socjalny i Internet z Orange Freedom- tylko tak można. A Neostrada niczym się od Freedoma nie różni, niczym. Poza tym Neostrada znika z rynku po mału i niedługi Internet będzie sprzedawany pod marką Orange- pewnie pozostanie ten Freedom. No i jeszcze nie tyle że mało płacę, ale mam co miesiąc 20 lub 30 PLN na telefon do wydzwonienia do Orange ;-) Widzę, że masz telefon w Orange więc same zalety dla Ciebie płyną z tego ;) Kasa jest co miesiąc, przez cały okres trwania umowy. Z Internetu jestem bardzo zadowolony- zero jakichkolwiek problemów od września 2008 roku.
Dzięki za odp.
Przyznam że nie za bardzo jestem w temacie ale chyba jakaś różnica jednak jest między neo i orange. Tzn jak kiedys sie dowiadywałem to Pani w salonie tłumaczyła mi że z freedom można kożystać tylko na jednym laptopie ( akurat w moim domostwie byłby to kłopot) i do tego po kablu. Ale moze coś sie zmieniło?

#330944  autor: kowcio
 22 kwie 2009, 15:01
Wiesiu79 pisze:Przyznam że nie za bardzo jestem w temacie ale chyba jakaś różnica jednak jest między neo i orange. Tzn jak kiedys sie dowiadywałem to Pani w salonie tłumaczyła mi że z freedom można kożystać tylko na jednym laptopie ( akurat w moim domostwie byłby to kłopot) i do tego po kablu. Ale moze coś sie zmieniło?
Chyba ta Pani miała zbyt dobre poczucie humoru. Ja mam Internet podłaczony do dwóch routerów- jeden jest zwykły ADSL, drugi DSL z Wi-Fi. Spokojnie jednocześnie korzystam bezprzewodowo na laptopie za pomocą wi-fi (teraz własnie stukam tego posta tak), stacjonarka też ma kartę Wi-Fi i bez problemów Internet śmiga na dwóch komputerach.
Także wystarczy kupić tylko router i korzystać ile się chce ;)
Dodam, że moje routery są cały czas podłączone- 24h na dobę, 7 dni w tygodniu i jeszcze nigdy mi się nic nie zawiesiło ani ni rozłączyło jak korzystałem. Nigdy.

#330951  autor: DD7
 22 kwie 2009, 15:28
kowcio pisze:
Wiesiu79 pisze:Przyznam że nie za bardzo jestem w temacie ale chyba jakaś różnica jednak jest między neo i orange. Tzn jak kiedys sie dowiadywałem to Pani w salonie tłumaczyła mi że z freedom można kożystać tylko na jednym laptopie ( akurat w moim domostwie byłby to kłopot) i do tego po kablu. Ale moze coś sie zmieniło?
Chyba ta Pani miała zbyt dobre poczucie humoru. Ja mam Internet podłaczony do dwóch routerów- jeden jest zwykły ADSL, drugi DSL z Wi-Fi. Spokojnie jednocześnie korzystam bezprzewodowo na laptopie za pomocą wi-fi (teraz własnie stukam tego posta tak), stacjonarka też ma kartę Wi-Fi i bez problemów Internet śmiga na dwóch komputerach.
Dodam, że moje routery są cały czas podłączone- 24h na dobę, 7 dni w tygodniu i jeszcze nigdy mi się nic nie zawiesiło ani ni rozłączyło jak korzystałem. Nigdy.
Może chodziło jej o to, że modemu jakoś nie można podzielić ;)

#330953  autor: kowcio
 22 kwie 2009, 15:35
blade_ninja pisze:kowcio napisał/a:
Wiesiu79 napisał/a:
Przyznam że nie za bardzo jestem w temacie ale chyba jakaś różnica jednak jest między neo i orange. Tzn jak kiedys sie dowiadywałem to Pani w salonie tłumaczyła mi że z freedom można kożystać tylko na jednym laptopie ( akurat w moim domostwie byłby to kłopot) i do tego po kablu. Ale moze coś sie zmieniło?

Może chodziło jej o to, że modemu jakoś nie można podzielić ;)
Może tak, choć istnieje możliwość skonfigurowania sieci choćby przez kabel Ethernet, tylko warunek jest taki, że musi być właczony ten komputer do którego mamy przyłączony modem poprzez USB. W praktyce to nie jest wygodne. Polecam kupić dobry router i cieszyć się. Ja za swojego zwykłego ADSLa bez wi-fi dałem 189 PLN, nie żałuję w ogóle- to nie był najtańszy router. Z Wi-fi to wydatek rzędu powyżej 200 PLN najtańszy jak się nic nie zmieniło.

#333371  autor: Wiesiu79
 05 maja 2009, 17:27
kowcio pisze:Wiesiu79, ja mam socjalny i Internet z Orange Freedom- tylko tak można. A Neostrada niczym się od Freedoma nie różni, niczym. Poza tym Neostrada znika z rynku po mału i niedługi Internet będzie sprzedawany pod marką Orange- pewnie pozostanie ten Freedom. No i jeszcze nie tyle że mało płacę, ale mam co miesiąc 20 lub 30 PLN na telefon do wydzwonienia do Orange ;-) Widzę, że masz telefon w Orange więc same zalety dla Ciebie płyną z tego ;) Kasa jest co miesiąc, przez cały okres trwania umowy. Z Internetu jestem bardzo zadowolony- zero jakichkolwiek problemów od września 2008 roku.
Witam!
Czy wie ktos może jak to jest dokładnie z tymi dodatkowym środkami do orange które można otrzymac z orange freedom? Tzn. czy numer telefonu na który by ewentualnie wpływały srodki to moze być np. orange go, czy musi być zarejestrowany oraz czy musi być to numer osoby na którą jest zarejestrowany tel. stacjonarny czy może być np. ktoś z rodziny? Pytam ponieważ stacjonarny nie jest zarejstrowany na mnie
Z góry dzieki za odp.

#333450  autor: Vieslav
 06 maja 2009, 07:49
Nie musi być zarejestrowany na tą samą osobę co internet, nie wiem czy w ogóle musi być zarejestrowany (przy podawaniu o to nie pytają).

#333452  autor: kamil1221
 06 maja 2009, 08:43
Ostatnim czasem podpisałem 3 freedomy i już nie ma takiej dowolności co kiedyś. Jeżeli ktoś ma telefon na mixa lub abo. i nie jest pod niego przypisany numer to system nie przepuści takiego numeru.
Kartę przepuszcza raczej bez większych problemów.

Więc teraz po prostu się pytam, czy numer jest pod klienta czy na kogo innego.

#333456  autor: Wiesiu79
 06 maja 2009, 09:41
kamil1221 pisze:Ostatnim czasem podpisałem 3 freedomy i już nie ma takiej dowolności co kiedyś. Jeżeli ktoś ma telefon na mixa lub abo. i nie jest pod niego przypisany numer to system nie przepuści takiego numeru.
Kartę przepuszcza raczej bez większych problemów.

Więc teraz po prostu się pytam, czy numer jest pod klienta czy na kogo innego.
Więc, jeśli ja mam tel w Orange na kartę i jest zarejstrowany (tzn zbieram punkty w Proficie) a stacjonarka nie jest na mnie to czy mogę podać swój numer i system to przyjmie? A czy ewentualnie później można podać inny numer gdyby system mój odrzucił?

#333893  autor: roberto_tepsa
 07 maja 2009, 22:45
a strona orange.pl mówi:
Od teraz Pakiet Złotówek możesz przekazać również Twoim bliskim, którzy mają telefon z abonamentem, mix lub na kartę - oferta dostępna dla nowych klientów Orange Freedom.
to w takim razie jak to jest?????

#337332  autor: Wiesiu79
 25 maja 2009, 21:43
Witam ponownie!
Zdecydowałem się na tą ofertę i już od kilku dni z niej korzystam. Jest ok.
Dziękuję wszystkim za pomoc.
Na razie korzystam z zestawu który otrzymałem przy podpisywaniu umowy i teraz zastanawiam się nad zakupem routera. Może ktoś może coś polecić? I czy musi to być ADSL czy może być DSL, ewentualnie co lepsze?
Mam też pytanie czy można poprowadzić drugi przewód z gniazdka telefonicznego i zaopatrzyć się w ten sam modem i na drugim laptopie korzystać poprostu "po kablu" ale nie wiem czy tak można?
Pozdrawiam

#337364  autor: elkanguro
 26 maja 2009, 00:52
Szczerze polecam zamianę modemu na router, pozwoli Ci to podłączyć kilka komputerów kablem sieciowym lub bezprzewodowo. Mi dodatkowo zniknęły problemy z rozłączaniem Neostrady. Na routerze działa non-stop 24h i jest super. Osobiście korzystam z TP-LINK TD-W8901G i jestem bardzo zadowolony. Posiadam jeszcze jeden router tej marki i również sprawuje się on już długo bez zarzutów. Aha, tak musisz mieć router ADSL z wbudowanym modemem Annex A.
Kolejnym plusem routera jest to, że nie musisz na komputerze instalować żadnych niedorobionych aplikacji aby mieć Internet.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#337562  autor: abramek92
 26 maja 2009, 23:13
Wiesiu79,
Potrzebujesz Wifi?
Jak tak to jak kolega elkanguro polecę
TP LINKa TD-W8901G
Linksysa WAG200G
Strzeż się Pentagramów.

Jak masz router, to nie jest potrzebny standardowy modem ADSL na USB

#337580  autor: Ryszard Lubicz
 27 maja 2009, 08:05
A dla czego mówisz żeby strzegł się PENTAGRAMÓW ? Ja miałem sagema to mi ciągle rwało połączenie - zmieniłem na PENATAGRAM i net może działać 24 h na dobę bez zadnych zakłóceń.

Grażynko wybacz...

#337645  autor: Vieslav
 27 maja 2009, 16:28
Również polecam tego TP-Linka. Mam w domu i jestem bardzo zadowolony. Pentagrama nie polecam nikomu. Mam w mieszkaniu (bez modemu ADSL - dzieli net z Multimedii) i po prostu tragedia :? .