Tyrson pisze:Cześć,
próbowałem dzisiaj przedłużyć kończącą się umowę z Netią - obecnie płacę 50,90, dostałem ofertę 45,90 (spróbuję jeszcze wynegocjować 3 mies za 1zł). Nie posiadam routera WiFi i chciałbym go od nich dostać, ale w tej ofercie kosztuje on 59zł. Myślicie że uda się go dostać za 1zł?
To tańsze o 5 zł to Faktycznie rezygnacja z faktury papierowej, super oszczędność

wiem,bo mam to samo...
Szczerze mówiąc w brodę sobie pluję że dałam się namówić 3-mce temu na przedłużenie ,bo jako były abonent lokalnego opa pochłoniętego przez najpierw internetię a potem netę miałam,tylko 49zł i powinnam na tym zostać,bo umowa była bezterminowa i mogłam w każdej chwili odejść po 30 dniowym wypowiedzeniu i teraz przejść na playa z modemem(koszt starteru 200zł z modemem LTE plus doładowanie za np.50zł) i włączyć opcję no limit za 45 zł miałabym to samo co teraz mam a i prędkości na porównywalnym poziomie,ale pewnie bez tego wieszania się neta przy brzydszej pogodzie,i braki prądu(u opa) jak jest teraz czy inne konserwacje ..Już kilkakrotnie posiadanie neta z sima ocaliło mi tyłek jak trzeba było nagle jakiś przelew puścić a neta stacjonarnego Niet bo właśnie jakaś konserwacja czy inny brak neta..No i niezależność byłaby większa,bo oferta na kartę i bez umowy...a zasięg playa akurat mam i to naprawdę dobry...
Dobra nażyłowałam się trochę i wracając do twojej oferty,to wi-fi czyli netia spot ma w regulaminie wpis że to jest..promocja, a koszt te 59,zł to faktycznie aktywacja ,konfiguracja i korzystanie ,ale z drugiej strony pisze w regulaminie:
"opłaty za urządzenia"punkt 6: umowy cyt"6.1-W przypadku przedłużania umowy w zakresie usługi internetowej przekażemy do korzystania urządzenie netia spot bez dodatkowych opłat miesięcznych(w cenie usługi internetowej)na okres trwania umowy.
I nie wiem czy i jak to dokładnie czytać a pytaj o ten punkt umowy jak go dokładnie rozumieć i czy wtedy te 59zł nie bedzie samą aktywacją...A jakby jednak się nie dało i te 59zł nadal by chcieli to kup własne wi-fi(porządny nadajnik za o.160zł kupisz i opłaca się mój ma już 1,6 roku i w pełni mi się spłacił,bo z własnym sprzętem wszędzie cię wezmą tj.każdy dostawca neta i masz Taniej niż bez własnego wi-fi)) i bierz umowę za 45,90zł,a wyjdzie ci na 24 m-ce taniej niż te 59zł co m-c.
Faktem jest że tylko nowi klienci mogą liczyć na abo za 39zł i netia spot za 1zł,a starzy muszą się męczyć na gorszych warunkach i /lub kombinować.