Obecnie neostrada dziala na starym (ok. 5 letnim) ruterze Cisco. Na sam modem nie mam jakos specjalnie co narzekac, ale ostatnio wszyscy domownicy chca korzystac z wifi a nie podlaczas sie po kablu (co oczywiscie nie dziwi). Problem w tym, ze ten stary ruter ma wbudowana antene w srodku i slaby zasieg.
Szukam wiec modemu/rutera, ktory by spelnial nastepujace wymagania:
- dobra wspolpraca z neostrada, rowniez na slabej linii telefonicznej (duza odleglosc do centrali),
- duzy zasieg wi-fi (domek jednorodzinny) i koniecznie mozliwosc podlaczenia zewnetrznej anteny (wyciagniecie anteny z rutera i podlaczenie ja po kablu w innym miejscu)
- niezawodny (wazne!)
- konfigurowalny przez interfejs www (ale to chyba dzis juz kazdy ruter ma)
Co mozecie polecic?
Ewentualnie rozwazam zakup jakiegos repeatera, ale wydaje mi sie, ze lepiej wymienic modem i stary sprzedac na allegro. Jak sadzicie?
Szukam wiec modemu/rutera, ktory by spelnial nastepujace wymagania:
- dobra wspolpraca z neostrada, rowniez na slabej linii telefonicznej (duza odleglosc do centrali),
- duzy zasieg wi-fi (domek jednorodzinny) i koniecznie mozliwosc podlaczenia zewnetrznej anteny (wyciagniecie anteny z rutera i podlaczenie ja po kablu w innym miejscu)
- niezawodny (wazne!)
- konfigurowalny przez interfejs www (ale to chyba dzis juz kazdy ruter ma)
Co mozecie polecic?
Ewentualnie rozwazam zakup jakiegos repeatera, ale wydaje mi sie, ze lepiej wymienic modem i stary sprzedac na allegro. Jak sadzicie?