• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #627787  autor: rob1
 18 kwie 2013, 19:07
Witam.

Zwracam się do was z prośbą o radę - mamy abonament w Netii non-stop krajowe stacjonarne plus Internet na LLU 20 mb - za 109,90 zł (pomijam promocyjne miesiące, które się już skończyły) - umowa na ponad jeszcze rok (braliśmy niestety krótko przed obniżką w zeszłym roku) - kilka dni temu zadzwoniła do mnie Pani z Netii oferując nową umowę na 2 lata, abonament telefoniczny 200 minut do wszystkich w tym komórkowych, plus TV z pakietem praktycznym i jakimiś 4 kanałami z filmami i serialami do oglądania "na życzenie"- za 104,90 zł (Internet bez zmian 20 mb).
Jeszcze się nie zdecydowałem - oferta ciekawi mnie bo:
- zawsze te 5 zł taniej
- odkąd jesteśmy w Netii na non-stop - to maksymalnie w jednym miesiącu było przegadane niecałe 3 godziny - a w pozostałych zawsze mniej - na komórki mało, ale czasem parę złotych było
- telewizja - pakiet taki sobie ale - ja w kablówce nie mam prawie kanałów sportowych - ich wzięcie wiązało by się chyba z wyższych o prawie 50 zł abonamentem niż teraz mamy w domu - a tutaj jest TVP Sport, Eurosport, Eurosport2 i parę innych kanałów, których nie mam, a które czasem by się obejrzało może
- możliwość nagrywania na zewnętrzny dysk - z tego co mówiła konsultantka można to później przegrać do komputera i na płytę itd. - a nagrywarki stacjonarnej nie mam

WADY:
- kolejne dwa lata ... aktualna oferta Netii jest sporo lepsza niż ona oferuje (choć ona stwierdziła, że to tylko na własnej sieci Netii) - uwzględniając, że umowę można przedłużać u nich 4 miesiące przed zakończeniem to za niecały rok już by można brać coś nowego ... ale to jednak cały prawie rok ...

DYLEMATY:
- jak działa ta TV ?
- możliwe problemy z Netia Player
- możliwe problemy z Internetem ?
- "kruczki" w umowie ??

Przepraszam za długą wypowiedź ... ale liczę, że ktoś mi doradzi - ciekaw jestem czy ktoś otrzymał już taką ofertę, czy ew. można coś lepszego wynegocjować (choć bardzo wątpię - mam umowę na czas określony więc to i tak teoretycznie dobrze, że mi coś proponują) oraz czy ktoś korzysta z Tv w Netii ?

Pozdrawiam !!

#627791  autor: Maniek99
 18 kwie 2013, 19:50
Jak na LLU, to strasznie drogo płacisz.
Ja za taki pakiet na BSA płaciłem 99zł, choć ja brałem wcześniej, a wtedy były lepsze warunki.

Oferta zwykła, nic nadzwyczajnego.
Te kanały na życzenie to serwisy w Netia playerze, które i tak możesz mieć teraz za friko na PC, lub Smart TV, chyba że sobie jeszcze dobierzesz HBO Go, które jest dodatkowo płatne.
Nagrania z tego co wiem są szyfrowane, wiec poza NP ich nie obejrzysz.
No i jak oglądasz TV max transfer netu będzie niższy o kilka Mb/s

#627802  autor: rob1
 18 kwie 2013, 21:19
Witam.
Wiem - chyba były przedtem lepsze warunki (jak i potem/teraz) - jak myśmy się akurat zdecydowali (czerwiec zeszłego roku) to były takie - średnia cena w okresie 24-miesięcznym wyniosła jak liczyłem około 91 zł (bo pierwsze 5 miesięcy było po 12 zł plus aktywacja 38 czy 39 zł).

Też poczytałem teraz regulaminy ich aktualnych ofert i rzeczywiście tyle chyba wychodzi aktualnie przy LLU taki pakiet.
Mnie trochę dziwi ta oferta w trakcie trwania aktualnej umowy ...
Co do nagrań - też coś kiedyś o tym czytałem - więc mnie kobieta wprowadziła w błąd - bo ją zapytałem a ona, że można to oglądać na komputerze czy przegrać itd.
Co do oglądania TV razem z korzystaniem z Internetu ... telewizor mam za plecami więc raczej sporadycznie z tej opcji korzystam :D

#627848  autor: Maniek99
 19 kwie 2013, 09:45
@rob1

No to poza upierdliwościami samego Netia Playera (niestabilność, jedynie słuszna lista kanałów, okrojone aplikacje VOD), nic tylko brać :wink: