• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #610323  autor: padman
 27 sty 2013, 12:41
Witam, Mam wykupiony w Plusie pakiet Non Stop 500MB z lejkiem 36kb/s.
Problem tym, że pobrałem już ponad 1GB a lejek się nie aktywuje. Speedtest pokazuje prędkość 7 Mbit/s (HSDPA). Po użyciu kodu *136# dostaję w którym jest napisane iż pozostało 0.0 kb danych w pakiecie. Na bieżąco śledziłem ilość wykorzystanych danych licznikiem w telefonie i kodem *136# i różnica była maksymalnie 20MB. Jak pobrałem tak dużo danych? A no mam awarię w UPC i telefon służy jako router Wi-Fi do czasu przyjazdu technika. Czy nagle magicznie znikną mi całe środki z konta i naliczą mi debet za kilkaset zł?
Przecież internet w pakiecie miał być nielimitowany lecz tylko prędkość obcinana po przekroczeniu pakietu..

#610340  autor: max4max
 27 sty 2013, 14:04
Nic Ci nie powinni pobrać.
Opłacasz pakiet z góry, więc płacisz za konkretną usługę i masz zagwarantowany lejek. co nie oznacza, ze zawsze dokładnie po zużyciu 500MB jest on włączany.

#613170  autor: Marcin87
 11 lut 2013, 22:59
Mnie udało się raz pobrać ponad 2,5GB na pakiecie 100MB NonStop za 7 zł.Lejek się włączył tylko dlatego,że rozłączyłem połączenie...gdyby nie to to dalej bym sobie ściągał z pełną prędkością.Idealnie się do tego nadaje pakiet NonStop za 2 zł jednodniowy.

#613193  autor: rablosik
 12 lut 2013, 05:50
Ja w plus internet na karte w tym pakiecie 2złote ponad 2giga wyciaglem a po 100mb powinni zmniejszyc predkosc.to chyba od aplikacji iplus zalerzy bo dopiero jak sie nacisnie rozlącz dostaje sie sms o zmniejszeniu predkosci

zycie to gra