• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #603338  autor: FergusonUPC
 25 gru 2012, 18:47
Witam jak wygląda sytuacja z dodatkowa opłata za przesył (utrzymanie łącza) jeśli ktoś nie posiada telefonu stacjonarnego.
Jeszcze kilka lat temu TP świadczyło usługę Neostrady lecz wszystkie osoby które nie posiadały telefonu stacjonarnego w TP musiały ponosić dodatkową opłatę za utrzymanie łaczą (było to hmm chyba 36,60 misięcznie)

teraz usługę dostępu do Internetu na dawnych łaczach TP (teraz te łącza należą do Orange?) świadczą zarówno Orange, T-Mobile, Netia

Jeśli ktoś skorzysta z ich usług czy nadal musi ponosić dodatkową miesięczną opłate na utrzymanie łacza.

Jeśli tak to ile ona wynosi, czy u wszystkich operatorów ona występuje.

#603355  autor: FergusonUPC
 25 gru 2012, 19:54
czyli widać że Internet z Linii Telefonicznej o wiele droższy niż z Kablówek (UPC, Vectra, Inea)
pozdr

#603765  autor: Precelos
 27 gru 2012, 16:46
FergusonUPC pisze:czyli widać że Internet z Linii Telefonicznej o wiele droższy niż z Kablówek
droższy, wolniejszy, bardziej kapryśny(tłumienność itd)
czyli jednym słowem wielkie G

Obrazek

#603877  autor: robriot77
 28 gru 2012, 00:48
Precelos pisze:
FergusonUPC pisze: bardziej kapryśny(tłumienność itd)
czyli jednym słowem wielkie G

tutaj akurat w moim przypadku to net z orange byl 5 razy lepszy niz ten co mam teraz z multimedii

#604086  autor: tiger93
 28 gru 2012, 23:45
Ja tam na swoją parę nie narzekam, wahania 1Mb/s to nawet w kablówkach się zdarzają przy dużych prędkościach :)

http://www.speedtest.net/result/2572992339.png

#604195  autor: Rezo
 29 gru 2012, 15:16
opłata ta wynosi dokładnie 29,24 zł

Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" ;)
UnixStorm.org - stabilny hosting WWW