• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #600034  autor: seidman
 09 gru 2012, 19:24
Cześć,
ostatnio przedłużyłem umowę z orange wybierając ofertę funpack i teraz nie działa mi telefon stacjonarny, z tego co mi na infolinii powiedzieli wynika to z tego, że teraz telefon ma być w technologii voip, więcej nie potrafili mi powiedzieć.
Mam telefon Siemens Gigaset A160, router Pentagram Cerberus 6331 (niedługo dostanę Livebox 2.0). Co powinienem zrobić, wymienić, cokolwiek, żeby jak najszybciej ten telefon działał? Czy jest możliwość używania innego routera niż Livebox? Zależy mi na tym, żeby można było podłączyć nawet ok 8 urządzeń jednocześnie i zasięg obejmował cały, dość spory dom (Pentagram się sprawdzał).
Będę wdzięczny za pomoc,
Pozdrawiam ;)

#600062  autor: Vieslav
 09 gru 2012, 20:33
Podłącz telefon do Liveboxa.
Aby używać swojego sprzętu sieciowego podłącz go gniazdem WAN do liveboxa do gniazda ETH.

#601287  autor: pilar1509
 14 gru 2012, 18:59
VpIP to jest telefonia internetowa, więc żeby telefon Ci działał musisz mieć go podłączonego pod Livebox-a. Z tego co mi wiadomo podłączając jakiś inny modem telefon nie zadziała. Musi to być Livebox (jeśli internet jest ADSL do 20 Mb/s) lub modem typu Sagemcom F@st3764 (dla internetu VDSL powyżej 40 Mb/s). Co do tego drugiego nie mam pewności czy ma wejście na linię tele.