• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #586248  autor: zoltan666
 03 paź 2012, 16:29
Wczoraj moja mama podpisała kurierowi aneks do umowy na telefon stacjonarny w TP: Plan Startowy Na Start+ i „Warto Zostać z Minutami". W kopercie dostała tylko sam aneks i pismo do ewentualnego odstąpienia w 10 dni. Nie było nic więcej, żadnego regulaminu promocji, cennika. Czy to rzeczy powinna otrzymać razem z aneksem?

#586250  autor: wtd
 03 paź 2012, 16:40
Jak wczoraj podpisywałem aneks na telefon w orange to też nic nie było. Aczkolwiek w paragrafie 6tym (aneks na telefon komórkowy) jest długa lista różnych regulaminów, wydaje mi się że jak ktoś chce poczytać to można je po prostu pobrać ze strony orange.

#586251  autor: zoltan666
 03 paź 2012, 16:42
To niech ktoś obeznany poda mi link na stronie Orange do regulaminu promocji „Warto Zostać z Minutami", bo ja tego regulaminu znaleźć nie potrafię.

#586436  autor: Orange Ekspert
 04 paź 2012, 13:06
@zoltan666 Rzeczywiście na stronie orange.pl nie ma podanego regulaminu do tej promocji. W związku z tym, że jest obszerny przesyłam Ci go wiadomością prywatną. Życzę miłego korzystania i pozdrawiam.

#586438  autor: PalonyLolek
 04 paź 2012, 13:10
zoltan666 pisze:Czy to rzeczy powinna otrzymać razem z aneksem?
Jeśli jest to aneks do umowy to nie powinna. Warunki, kwoty etc. które ulegają zmianie muszą być zawarte w aneksie, natomiast jeśli pozostałe warunki pozostają takie same (czyli dotyczą podstawowego regulaminu, który znajdziemy w salonie, czy na stronie internetowej) nie trzeba tego wysyłać klientowi wraz z aneksem.

#586447  autor: UndiscloseD
 04 paź 2012, 13:45
Adamrdf,
Tak, ja mam. W prawdzie nie korzysta sie z niego za czesto, ale nie place przynajmniej za utrzymanie linii, a miesieczny koszt stacjonarnego to jakies ~25 zl

#586453  autor: Maniek99
 04 paź 2012, 14:03
@Adamrdf
Większość skazanych na ADSL ma.

#589521  autor: gauri7
 19 paź 2012, 12:10
Ja dziś też podpisałem aneks na Startowy na Start+ i Warto zostać z minutami 60. Oczywiście w aneksie nic nie wspomniano o tych minutach. Dodatkowo w regulaminie promocji, który dostałem od pewnego Forumowicza (pozdrawiam!) jest jeszcze opcja z umową na 12 mscy i wtedy dają 30 minut przez 9 mscy. Zaciekawił mnie tylko pewien punkt aneksu a mianowicie, że przy braku innego oświadczenia woli przed końcem umowy, ta przedłuża się o 24 msce, która z kolei też przedłuża się o 24 msce (bez oświadczenia). Trzeba pilnować, o ile nie zaczną dzwonić. Pozdrawiam.

> G - )

#589522  autor: Maniek99
 19 paź 2012, 12:14
@gauri7
Po to to wprowadzili, żeby nie musieli dzwonić.

#589701  autor: zoltan666
 19 paź 2012, 22:56
gauri7 pisze:Trzeba pilnować, o ile nie zaczną dzwonić. Pozdrawiam.
Myślę, ze nikt do ciebie dzwonił nie będzie, no bo niby po co. Na pół roku przed końcem umowy skończą ci sie darmowe minuty, będziesz płacił za każde połączenie, a za te zamiejscowe 2x drozej niz za miejscowe. Jak zapomnisz, ze konczy ci sie umowa to tylko bedzie im na rękę.

#589720  autor: gauri7
 19 paź 2012, 23:46
Ciągłe telefony pewnego operatora alternatywnego będą przypominać :) Zawsze można zakończyć umowę przed czasem. A ten plan został wzięty tylko dlatego, że mało dzwonimy. Więc i tak będą oszczędności w porównaniu do Domowego 60.

> G - )

#589727  autor: zoltan666
 20 paź 2012, 00:17
Ja pewnie stacjonarny miałbym wkrótce w T-Mobile, gdyby pani z T-Mobile nie zawaliła sprawy. Podczas wizyty w salonie kazała przyjść za kilka dni, bo do tego czasy przygotuje umowę. A w tym czasie zadzwonili z TP i zaproponowali ten Plan na Start+ z tymi minutami. W sumie uważam, ze to T-Mobile byłoby lepszym rozwiązaniem: 60 minut za 35zł., a po zakonczeniu umowy przechodzi na czas nieokreślony na warunkach z promocji. Ale nie do mnie niestety należała ostateczna decyzja. Zreszta, gdyby zalezała tylko ode mnie to bym stacjonarke zawiesił.

#590004  autor: corner
 21 paź 2012, 11:33
Czy te samoprzedłużające się umowy w Telekomunikacji Polskiej na pewno są zgodne z prawem? Ja rozumiem jeszcze o pół roku, ale o 24 miesiące? I oczywiście z karą umowną? Wystarczy się zagapić, kto pamięta te wszystkie terminy?

#590011  autor: zoltan666
 21 paź 2012, 12:27
Ale samoprzedłużające sie umowy są juz także i w Netii, tyle, że u nich przedłużają sie o 12 miesięcy.