• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #585793  autor: SomalijskiWluczega
 01 paź 2012, 14:34
Witam serdecznie.
Dzisiaj dostałem takiego oto maila z BOK gg:
"Dzień dobry,

Z dniem/dnia 2 XI 2012 roku zamykamy dotychczasową usługę VoIP (Rozmowy głosowe).
Jednocześnie informujemy że nadal będziesz mógł korzystać z podobnych usług w nowym wydaniu.
Więcej informacji znajdziesz na https://konto.gadu-gadu.pl/zmiana

pozdrawiamy
Zespół GG"

Sprawdziłem. Weszłem na konto gg i co się okazało?
Otóż likwidują gadu na głos a Ci którzy chcą mogą przenieść środki swoje na easycall.pl które to będzie powiązane z numerem gg...

Wszystko byłoby fajnie i ok - tylko że easycall.pl jest droższe niż gadu na głos.
w gadu na głos ceny to 5gr/min brutto na polskie sieci stacjonarne i 22gr/min brutto do w3 (sieci komórkowe).
Natomiast cennik rozmów z easycall.pl to 8gr/min brutto na sieci stacjonarne pl i 29gr/min brutto do w3... :(

Szkoda że gg rezygnuje z gadu na głos :(

#585830  autor: ChuckyCiechanow
 01 paź 2012, 17:05
Chyba nie ten dział :D

Zapoznałeś się z cennikiem ?

#585835  autor: SomalijskiWluczega
 01 paź 2012, 17:33
ChuckyCiechanow pisze:Zapoznałeś się z cennikiem ?
A faktycznie. :)
Nie zapoznałem się.
Może dlatego że wcześniej tego nie było.
19gr/min brutto w tym do Play...??
No to nie jest źle
Tylko na numery stacjonarne ceny podrożeją bo będą już kosztować nie 5gr/min brutto lecz 7gr/min brutto.
No ale ok - może być i tak.
Tyle że zastanawiam się czy ważność środków będzie taki jak obecnie czyli dożywotnio czy będzie jakiś czas zależny od doładowania :( ??

PS - szkoda że nie ma już GaduAir...:( jakby od listopada dali taki sam cennik jak w telefongg to by się działo.
Przykładowe ceny to:
9gr/min brutto na stacjonarne do krajów UE i poza UE.
19gr/min brutto do niemieckich sieci komórkowych
29gr/min brutto do brytyjskich sieci komórkowych
49gr/min brutto do słowackich sieci komórkowych
Naliczanie sekundowe w standardzie...
Chyba GaduAir za szybko wycofał się z rynku...?? :(