• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#582874  autor: Maniek99
 17 wrz 2012, 14:05
@Vieslav
Wiem że teraz masz takie widełki, ale po migracji na te nowe Neo będą one znacznie szersze (min. 900kbps czy nawet wcale). A dla niekumatych domowników można zrobić ikonkę z odpowiednim skryptem.

W każdym razie do puki do BSA nie wprowadzą DLMa (tak, wiem że są planowane testy), radzę trzymać się od Neo z daleka.

#583600  autor: zoltan666
 20 wrz 2012, 12:50
Vieslav pisze:6mb/s poleci na pewno, być może nawet 8mb/s, zależy od stanu linii. Możesz spróbować przełączyć się z ADSL2+ na G.DMT i pokazać parametry?
DSL Mode: G.DMT
DSL Channel: FAST
DSL Upstream Rate: 640 Kbps
DSL Downstream Rate: 4960 Kbps

Down up
DSL Noise Margin: 15.8 dB 19.0 dB
DSL Attenuation: 33.0 dB 7.5 dB
DSL Transmit Power: 19.8 dBm 12.3 dBm

DSL Mode: ADSL2+
DSL Channel: FAST
DSL Upstream Rate: 637 Kbps
DSL Downstream Rate: 4959 Kbps

Down up
DSL Noise Margin: 17.6 dB 21.3 dB
DSL Attenuation: 35.5 dB 21.1 dB
DSL Transmit Power: 19.0 dBm 12.3 dBm

Ponad rok temu obnizyli mi predkosc do 4Mbit, jak wieczorami zaczelo mi zrywac polaczenie. Wczesniej przez ponad pol roku mialem 8Mbit bez problemu.
Dogadalem sie juz z Netia i od 8 pazdziernika w ramach gwarancji ceny mam miec do 10Mbit za 45,90. Jaka bede mial realna szybkosc to sie okaze, ale to i tak na tyle dobra oferta, ze nowej lojalki na razie nie bede podpisywal.
A ze stacjonarnym trzeba bedzie chyba przejsc do T-Mobile (60minut za 35zł.), bo nic ciekawszego nie widze.