Witam. Znajoma sporadycznie korzystajaca z internetu (www, poczta, zero YT itp.) chce sobie zalozyc net stacjonarny. Mozecie podac gdzie najtaniej jako BSA to wychodzi w opcji 1 Mb/s (abo tel ma w Orange jako NOS).
- Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Netia. Do 1mb/s + Lepszy Telefon 30 (30 min na stacjonarne w PL) wyjdzie około 70zł. Na stronie jest 64,80zł, ale jest to cena w przypadku CU/LLU/ETH. Na BSA+WLR będzie trochę drożej. Samo do 1mb/s będzie kosztowało około 35zł. Na chwilę obecną nic tańszego nie ma.
Skoro korzysta sporadycznie, to (jeżeli możesz) sprawdź, czy ma zasięg aero². To jej wyjdzie najtaniej, bo jednorazowo wyda jakieś 150 zł, a nie będzie miała umów. Prędkość 512/256 kbps (chyba) nie powala ale to najlepsze rozwiązanie. Po co przepłacać za łącze, z którego nie będzie korzystać zbyt wiele? W Krakowie to 1 Mbps może i poniżej 30 zł się znajdzie. Modem kupi na miejscu (skądkolwiek licząc) w salonie PLAY (bez simlocka, E3131 za 129 zł), a kartę zamówi przez internet.
Vieslav, ja liczę cenę modemu i karty, bo zakładam, że może też mieszkać w Krakowie i że jest tam dobre pokrycie sygnałem, a już w zupełności wystarczające do takich osiągów, jakie gwarantuje operator. Jak jest w rzeczywistości to nie wiem ale nie sądzę by antena była niezbędna do komfortowego przeglądania. No chyba, że skajpa - wtedy antena dla polepszenia pingu się przyda.
Przecież ma stacjonarny i najwyraźniej nie zamierza z niego rezygnować. Nie widzę więc sensu pakowania się w internet mobilny zwłaszcza, gdy okaże się, że nie ma wystarczającego zasięgu (jak np ja na parterze) i instalacja zewnętrzna będzie obowiązkowa, albo polsatowcy zasiądą przed komputery i ledwie 100kb/s wykręci.
Witam. Wybralismy jednak Neo 1-10 w Orange za 24 x 49zł + 19,90 aktywacja. Netia nie ma juz neta 1 Mb/s za 35zł w BSA. Ma oferte na BSA ale tylko jak przeniesie sie do nich telefon, wiec ta opcja odpadala. Multimo ma za 22 x 44,37 + 1 aktywacja opcje 1 Mb/s ale warto troszke dolozyc i miec wiecej.