• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#575493  autor: Precelos
 17 sie 2012, 08:57
manius pisze:a jeśli mogę wiedzieć jaki typ połączenia uważasz za nowoczesny i z jakiej firmy masz taki internet w takiej cenie?
najlepiej swiatlowody ale to droga rzecz, koncentryk tez moze byc spokojnie poleci na nim 150Mbit, choc w upc juz sa przygotowani na oferowanie powyzej 200Mbit ale na razie nie ma takiej potrzeby.
Ja mam neta z kablowki, 51 zl to srednia cena przy umowie na 12 miesiecy (mam oferte utrzymaniowa)
wojciech pisze: Cieszymy się Twoim szczęściem
chcialbym aby wszyscy mieli wybor a nie byli skazani na jednego operatora
MADMAX pisze:Przy okazji, była taka strona na której można było zmierzyć parametry łącza, czyli ile teoretycznie powinno pójść na łączu. Kojarzy ktoś?
http://www.kitz.co.uk/adsl/max_speed_calc.php

Obrazek

#575522  autor: Vieslav
 17 sie 2012, 10:34
To sobie można między bajki włożyć. Na moim tłumieniu 52dB pokazuje max 4384 a spokojnie wyciągam stabilne 6680.

#575536  autor: Precelos
 17 sie 2012, 11:42
Vieslav pisze:To sobie można między bajki włożyć. Na moim tłumieniu 52dB pokazuje max 4384 a spokojnie wyciągam stabilne 6680.
Please note the figures are only a guide, and no-one can say for sure how your line will perform when on dslmax or adsl2+, until its actually connected on that service. :wink:

tlumiennosc nie zalezy tyko od dlugosci kabla. Eseje mozna pisac na ten temat to sa tylko wartosci przyblizone

Obrazek

#576943  autor: noak
 23 sie 2012, 07:14
w Orange teraz mają zwykły bajzel, tydzień temu zamówiłem sobie 40mb (przedłużenie umowy) obecnie 20mb techników umówili mi na 20 sierpnia (poniedziałek) a kuriera na 21 (wtorek) w poniedziałek dzwonią i pytają czy mam już modem oczywiście nie miałem dopiero wczoraj umowa została podpisana i dostałem modem 59zł zapłacone, a jakąś godzinę jak kurier poszedł dostaje sms-a że zamówienie na 40mb zostaje anulowane! na ich infolinie 801505505 z komórki nie idzie się połączyć z konsultantem cały czas gadanie wybierz 2 albo 1 jak wybieram to co chce to gada od nowa!!! na błękitnej linie powiedzieli że nie ma warunków technicznych ale nie wiem czy ci technicy byli czy nie, pewnie nie bo gadałem z nimi wczoraj że muszą mieć kolejne zgłoszenie żeby przyjść, na jakiej podstawie stwierdzono że nie ma warunków technicznych skoro nie było techników a cały czas mam info że na mojej linii pójdzie 40mb być może dlatego że technicy mieli być w poniedziałek a że kuriera nie było to nie dostali informacji że wszystko jest ok! umowa do końca października bo ta podpisana we wtorek oczywiście jest anulowana miała obowiązywać od 1 września bez łaski pójdę do kablówki dadzą mi 60mb za te same pieniądze co w TP za 40mb! :evil: Mam jeszcze pytanie czy z działem technicznym można się skontaktować przez email? przez BL nie ma sensu przez 801505505 nie można sie połączyć.