• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #573753  autor: wlodarek1
 09 sie 2012, 07:32
Wczoraj zadzwoniła do mnie pani z infolinii orange z propozycją podpiasania umowy na ORANGE FREE 15 GB za 59 zł/mc. Powiedziałem jej że owszem , mogę przejść z FREEDOM-a którego mam teraz na ten mobilny FREE
ale nie chcę mieć 2 netów naraz . Niech mi załatwią wyłączenie neta stacjonarnego przed końcem umowy [umowa na Freedom-a kończy mi się 25 listopada] i równoczesne włączenie neta mobilnego to się dogadamy .
Tak powiedziałem pani z infolinii , ale czy taka operacja jest możliwa do zrealizowania .
I tak przy okazji ; czy dla mnie - typowego domatora zamiana neta ze stacjonarnego na mobilny byłaby korzystna ?
W domu kilka urządzeń bezprzewodowo łączy się z routerem ; drukarka WIFI , komp , tablet , tv, komórka.
Czy router UMTS który oni mi proponują a który podobno potrafi obsłużyć do 5 urządzeń WIFI da sobie z tym radę tak jak teraz robi to router ADSL ?

Było ; siemens C 25 , siemens C 65 , motorola C 168 , SE T280I , Samsung D900I. SE HAZEL , PRESTIGIO 4500 , NOKIA 520 , LG G3S .
Teraz jest MOTO X PLAY

#573767  autor: Vieslav
 09 sie 2012, 09:26
Nie jest możliwe to o czym piszesz. Możesz sobie podpisać umowę na mobilny w listopadzie.
wlodarek1 pisze: W domu kilka urządzeń bezprzewodowo łączy się z routerem ; drukarka WIFI , komp , tablet , tv, komórka.
Przy takiej ilości urządzeń chcesz zmieniać stacjonarny na mobilny z limitami?! Przecież te 15GB poleci w kilka dni (tv sobie większość wyssie). Dochodzi jeszcze kwestia prędkości - nie zdziw się jak wieczorami będzie 100kb/s, nie będzie internetu wcale albo będzie komunikat "połączenie zostało zresetowane" bądź "serwer zdalny nie odpowiedział". Internet mobilny można stosować do użytku domowego w skrajnych przypadkach, a ten w wykonaniu Orange w jeszcze skrajniejszych.

#573875  autor: wlodarek1
 09 sie 2012, 17:05
(tv sobie większość wyssie)
Mój tv samsung nie posiada wbudowanej przeglądarki internetowej .
Ma tylko narzucone przez producenta widżety ; youtube,picassaweb,facebook,twitter,repertuar kin,notowania giełdowe, pogoda.
Korzystam z nich okazyjnie , więc nie wiem czy pochłaniaj one aż tak dużo transferu .
Chciałem sprawdzić ile miałem transferu w poprzednim miesiącu ,
ale po zalogowaniu się na swoje konto na stronie orange, nie widzę tam opcji sprawdzania transferu , Może ktoś wie , czy ta opcja na stronie orange gdzieś jest :?:
Z tego co piszesz vieslav - wychodzi że chyba lepiej zrobię pozostając przy necie stacjonarnym . Jest może ktoś na tym forum kto niedawno przedłużał umowę na orange freedom i wie jakie oni teraz dają oferty osobom przedłużającym umowy :?:

Było ; siemens C 25 , siemens C 65 , motorola C 168 , SE T280I , Samsung D900I. SE HAZEL , PRESTIGIO 4500 , NOKIA 520 , LG G3S .
Teraz jest MOTO X PLAY

#573883  autor: Arturos
 09 sie 2012, 17:38
wlodarek1 pisze:jakie oni teraz dają oferty osobom przedłużającym umowy :?:
Freedom został wycofany ze sprzedaży i nie ma już nowych ofert promocyjnych dlatego nie warto przedłużać umowy - takie same warunki - lepiej pozostawić na czas nieokreślony z taką samą opłatą

Pozdrawiam Arturos

#573889  autor: kamil1221
 09 sie 2012, 18:00
Z tego co pamiętam gdy umowa przechodziła na czas nieokreślony cena za dostęp do Freedoma była znacznie wyższa niż ta promocyjna.

#573896  autor: wlodarek1
 09 sie 2012, 18:38
Tak kamil 1221 - w umowie jest napisane że cena promocyjna wynosi 63 zł a niepromocyjna chyba 2 razy tyle :!:

Teraz jest MOTO X PLAY

#573935  autor: Vieslav
 09 sie 2012, 21:28
wlodarek1 pisze:Chciałem sprawdzić ile miałem transferu w poprzednim miesiącu ,
ale po zalogowaniu się na swoje konto na stronie orange, nie widzę tam opcji sprawdzania transferu , Może ktoś wie , czy ta opcja na stronie orange gdzieś jest :?:
Nie ma, ponieważ internet stacjonarny nie jest limitowany. Możesz to sprawdzić z poziomu rutera.
Arturos pisze: Freedom został wycofany ze sprzedaży i nie ma już nowych ofert promocyjnych dlatego nie warto przedłużać umowy
Zależy jaką chcesz prędkość. Obowiązuje cennik ostatniej dostępnej promocji. Ja płacę obecnie ~54zł za 6mb/s + dostaję 30zł na komórkę w Orange + multibox gold. Żaden inny operator nie jest w stanie zagwarantować mi tak korzystnej oferty biorąc pod uwagę fakt, że moja linia na więcej nie pozwala.

#574007  autor: pakierhakierxd
 10 sie 2012, 10:26
Ja bym na twoim miejscu nie zmieniał na mobilny przez limity,internet może być znacznie wolniejszy bo wszystko zależy od przeciążenia nadajników,jak przekroczysz limit to z internetu ledwo co będzie się dało korzystać ... ,z mobilnego korzystają ludzie najczęściej kiedy korzystają okazjonalnie lub nie mają wyboru inaczej muszą patrzeć na ten transfer który całkiem szybko idzie,musisz się ograniczyć ze słuchaniem radia internetowego,pobieraniem plików i przeglądaniem youtuba co stacjonarny to stacjonarny;)

Pozdrawiam :)