• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #553023  autor: panda
 09 maja 2012, 15:49
Witam! Tuż tuż kończy mi się umowa na internet mobilny w sieci Play. Obecnie miałam ofertę za 59zł, 12GB, darmowe noce, umowa na 12 msc. Poszukuję oferty podobnej cenowo i z podobnym transferem, bez modemu i również na rok. Prędkość Playa trochę mnie zniechęca, nie chodzi to u mnie źle, ale nie jest też rewelacyjnie.

Oferta przedłużeniowa to 49zł za tą samą ofertę albo ta sama cena i 16GB i prędkość podobno do 4 :)
Jak się przedstawiają inne sieci i czy z playem da się coś utargować?
Generalnie internet używany bedzie w miejscy gdzie nie ma problemu z zasięgiem każdej sieci.

Z góry dziekuje.

nie takie tanie jest to bakanie.

#553028  autor: Maniek99
 09 maja 2012, 16:06
Play raczej konkurencji niema, szczególnie w opcjach krótkoterminowych bez modemu.
Zamawiając/przedłużając przez WWW masz 14GB za 49zł 2Mb/s, lub 19GB za 59 4Mb/s.
Ostatnio zmieniony 09 maja 2012, 16:08 przez Maniek99, łącznie zmieniany 1 raz.

#553029  autor: pakierhakierxd
 09 maja 2012, 16:08
Oj z tą cenę i 16 gb ciężko będzie niestety wydaje mi się że kwestii ceny i ilości danych play jest liderem :)
Jak napiszesz wypowiedzenie możliwe że dostaniesz jakiś rabacik na abonament np. na rok tak jest wa abonamentach telefonicznych.

Pozdrawiam :)

#553031  autor: panda
 09 maja 2012, 16:10
no właśnie zastanawiam się nad złożeniem wypowiedzenia, wiem jak wygląda sekcja utrzymania w orange.

ale czy odczuje tą 'większą' prędkość?

#553034  autor: Maniek99
 09 maja 2012, 16:23
Przy łażeniu po stronach pewnie nie odczujesz.
Przy ściąganiu plików, jeżeli w twojej lokalizacji da się osiągnąć więcej niż 2Mb/s, to tak.

W Play nie dostaniesz więcej niż to co jest dostępne przy zamówieniu przez WWW.

#553094  autor: Blank
 09 maja 2012, 19:45
1. Złóż wymówienie
2. Poczekaj. Wraz z potwierdzeniem wypowiedzenia dostaniesz "super indywidualną" ofertę Play Online 69 za 34,50 zł w umowie na 12 miesięcy (bez modemu).
Nie wiem jednak czy w ten sposób można byłoby uzyskać ofertę Play Online 99 za 49,50 zł (prędkość do 4 Mbps).

Co do tego czy odczujesz większą prędkość...
1. Dla przeglądania stron internetowych NIE
2. Dla słuchania radia internetowego NIE
3. Dla oglądania filmów online (np. YouTube) TAK*
4. Dla oglądania streamingu live video TAK*
5. Dla pobierania plików TAK*

* o ile w swojej lokalizacji możesz wyciągnąć powyżej 2 Mbps na zasięgu macierzystym Play
Aby to sprawdzić potrzebna jest karta z ofertą głosową Play (Fresh, Lubię to!, inne Prepaid, Mix lub postpaid)
Aby przetestować maksymalną prędkość w danej lokalizacji w danym momencie, należy przełożyć kartę oferty głosowej do modemu, a następnie (najlepiej mając przynajmniej najtańszy - 3zł - pakiet internetowy) sprawdzić prędkość. Można skorzystać z Speedtest.net, ale najlepiej ściągnąć plik z "niewrażliwego" na obciążenia serwisu ważący 10-15 MB.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#553096  autor: Vieslav
 09 maja 2012, 20:16
divhashmorex pisze: 1. Dla przeglądania stron internetowych NIE
Zależy z jakiej prędkości. Z 1mb/s na pewno odczuje, z 2 na 4 mb/s również odczuje, niewielką, ale zawsze. Chociaż nie wiem jak to jest w przypadku mobilnego internetu, gdzie ping jest wysoki. Ja na kablu odczułem nawet zmieniając z 2mb/s na 6. Między 6 a 25 już nie czuję różnicy.
divhashmorex pisze: 2. Dla słuchania radia internetowego NIE
Ale radio + www już tak.

#557050  autor: panda
 28 maja 2012, 13:24
przedłuzylam, 59 zł, 19gb i prędkośc do 4 :) temat do zamknięcia :)

#557245  autor: regen1992
 29 maja 2012, 05:56
Przy łażeniu po stronach pewnie nie odczujesz.
Obrazek

#570288  autor: panda
 26 lip 2012, 13:00
moje przedłużenie zawisło im w systemie i potem zostało anulowane, zadzwonił do bok, powiedziałam, ze rezygnuje skoro tak i dali mi 14GB za 34,5 :)