• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #535450  autor: ChuckyCiechanow
 17 lut 2012, 16:06
Dziś na telefon stacjonarny (Play) miałem głupi telefon z numeru 224926778 było coś o niezapłaconym rachunki i, że niby z telekomunikacji. Nie znam szczegółów bo niestety nie ja odebrałem.

Dzwoniąc na ten numer z telefonów na kartę komunikat ,,Przykro nam połączenie nie może zostać zrealizowane w tym momencie. Proszę się rozłączyć i spróbować zadzwonić później.

Podczas tego komunikatu słychać szum/szmer :mrgreen:

#535658  autor: play4you1
 18 lut 2012, 16:32
Dlaczego kolejne oszustwo? Prawdopodobne jest to, że nie możesz dodzwonić się na ten numer, ponieważ za pewne dzwoniono z działu windykacyjnego. O szczegółach możesz dowiedzieć się dzwoniąc na główny numer infolinii Play. Chyba, że nie był to telefon od nas.

#535667  autor: Maniiiek
 18 lut 2012, 16:45
play4you1, na niezarejestrowany numer prepaid też z windykacji dzwonią a jedyny odgłos jaki wydają to skrobanie po słuchawce? Ten numer jest w sieci znany, do mnie kiedyś wydzwaniał a w linku który maniek podał masa ludzi się skarży.

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.
 #535668  autor: remus77
 18 lut 2012, 16:48
ChuckyCiechanow pisze:Dziś na telefon stacjonarny (Play) miałem głupi telefon z numeru 224926778 było coś o niezapłaconym rachunki i, że niby z telekomunikacji. Nie znam szczegółów bo niestety nie ja odebrałem.

Dzwoniąc na ten numer z telefonów na kartę komunikat ,,Przykro nam połączenie nie może zostać zrealizowane w tym momencie. Proszę się rozłączyć i spróbować zadzwonić później.

Podczas tego komunikatu słychać szum/szmer :mrgreen:

Ja w kwestii formalnej, skoro piszesz 'kolejne oszustwo" to poinformuj mnie proszę o wcześniejszych, bo nie chcę być oszukany. ;)

Ave!

#535934  autor: ChuckyCiechanow
 20 lut 2012, 00:00
remus77 pisze: Ja w kwestii formalnej, skoro piszesz 'kolejne oszustwo" to poinformuj mnie proszę o wcześniejszych, bo nie chcę być oszukany. ;)

To bylo przeciesz pytanie więc zmiania to trochę sens rozumowania. :-)

Mialem na myśli, że pomysłowy Dobromir dzwoni do nas i informuje nas , że niezaplacilismy rachunku za telefon i jeśli do tego i tego nie zapłacimy to dostaniemy karę.
Jeśli by trafili na jakoś starsza osobę to taki przekręt mógł by się udać.
Nam pomysłów na oszustwa i przekręty nie brakuje więc można się wszystkiego spodziewać.

#559977  autor: LadyHonest
 11 cze 2012, 20:27
Miałam to samo! Moja firma nie istnieje od 7 lat, a z niby telekomunikacji zadzwonili, że jestem im dłużna 900 zł:)))) Znali dane mojej firmy, więc brzmialo wiarygodnie. Nie byłam im nic dłużna. Ale, przyznaję, baba mnie wkurzyła!
Bez monitów, nawet gdybym z czymś zalegała obowiązuje 3 lata przedawnienia.

LadyHonest

#559981  autor: ciekawy
 11 cze 2012, 20:37
Jeśli nie jesteście dłużni, macie rachunki opłacone w terminie to zapiszcie sobie numer z którego dzwoniono w sprawie zapłacenia i idźcie to zgłosić na Policje bo podszywanie się pod jakąkolwiek firmę albo osobę jest karalne, jeśli podacie, że nie zalegacie z rachunkami i ktoś do dzwoni w tej sprawie to z pewnością Policja szybko ustali do kogo należy ten numer i żartownisie mogą zapłacić grzywnę - to chyba najłagodniejsza kara.
Przy zgłoszeniu na Policji należy podać ten numer z którego dzwoniono, żebyście wpłacili kase, datę czyli dzień w którym odebraliście połączenie i w miarę możliwości godzinę połączenia.
Uwaga - Jeśli zalegacie z rachunkami i telefony były uzasadnione, żeby was upomnieć, żebyście opłacili rachunek możecie być pociągnięci do odpowiedzialności za fałszywe, niezgodne z prawdą zgłoszenie.

#560216  autor: Ranger
 12 cze 2012, 18:13
Jakiś czas temu ktoś wklejał link do bazy z takimi "dziwnymi" numerami. Czy pamięta ktoś może link lub zna namiar na ten temat? Przeglądałem, ale nie znalazłem. Dzięki.

Obrazek

#560217  autor: Vieslav
 12 cze 2012, 18:14
TUTAJ dość obszerna baza tworzona przez użytkowników.

#561565  autor: tuchas
 18 cze 2012, 17:57
Ja kiedyś kupiłem starter nowy Play za 5 zł zalogowałem sie do sieci i ku mojemu zaskoczeniu dostałem smsa ala ureguluj należność lub sprawa zostanie zgłoszona dalej :)
No masakra właśnie windykacja.I wydaj 5 zł a jakie jaja :P

#561711  autor: play4you1
 19 cze 2012, 10:55
I jak Twoja sprawa się wyjaśniła ?:)

#561719  autor: Maniiiek
 19 cze 2012, 11:19
play4you1 pisze:I jak Twoja sprawa się wyjaśniła ?:)
Pewnie to olał.