Przejrzałem warunki promocji, która mnie własnie obowiązuje i jest tam punkt, ze "W trakcie trwania Promocji, Abonent nie moze zawiesic swiadczenia usług telefonicznych w sieci analogowej. W przypadku naruszenia niniejszego postanowienia, TP moze obciążyć Abonenta opłatą dodatkową wynikajacą z przyznanej w ramach Promocji ulgi." W moim przypadku, gdy zostałoby mi do konca umowy 5 miesięcy ta kara wyniosłaby 61zł. Wyszło mi, ze i tak bardziej sie opłaca zapłacic ta karę i zawiesic telefon, niż płacić do końca 50zl. co miesiąc.
Scenic pisze:Musisz napisać oświadczenie.Więc jedziesz do salonu i na miejscu wszystko załatwisz

Na moim koncie w TP jest mozliwośc wybrania usług dodatkowych, a wśród nich Zawieszenie stacji. Wybierając ta opcję pokazuje sie numer na którym mogę zawiesić stację i wybiera sie okres zawieszenia od-do. Więc chyba to jest to zawieszenie numeru według tego co tutaj
http://www.orange.pl/kid,4001204384,id, ... ticle.html
Pytanie tylko, czy jeśli postanowiłbym zawiesić teraz to numer mi zawiesza, a i tak za obecny okres rozliczeniowy zapłace po staremu, a dopiero od czerwca bedzie te 21,53zł?