• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #535087  autor: siusiak1000
 15 lut 2012, 16:20
Witam,
chciałem założyć internet z TP ok 7 lat temu, lecz po podpisaniu umowy dostałem wiadomość że nie ma takiej opcji żeby mieć internet z TP (a linie i telefon stacjonarny mam już ok 20 lat).
Mam internet radiowy juz kilka lat ale to jest straszne badziewie, pobieranie dobre jedynie jest w nocy i ping niski tez w nocy. W dzień ping jest 300+ a pobieranie spada nawet do 1kb/s. Pisałem zgłoszenia lecz nic wiec zerwalem umowe z Radiówką .

Chciałem 2 mies temu założyć Netię, umowa podpisana wszystko OK no to czekam i czekam ... Wkoncu zadzwoniłem do nich, konsultant szybko sprawdził i dostałem informacje że TP odrzuciło ;/ Byłem w oddziale TP w Kłobucku (czyli tam gdzie mieszkam :) ) i powiedziano mi że na lini jest PCM i wystarczy napisać pismo o zdjęcie tego g... Na 2 dzień zaniosłem im pisemko i w ciagu tygodnia miala byc odp. od technikow. Czekałem 1 mieś i nic... Dzwonie na BL i powiedziano mi że bedzie to trwalo 2 tyg... I nadal nic...
Co mogę zrobić? Radiówki odpadają, te T-mobile (modemy z limitami) tez odpadają.

Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie ;) W jaki sposób moża zmusić TP aby to naprawili. No bo przez 7 lat nie raczyli ruszyć d...

#535233  autor: Arturos
 16 lut 2012, 14:18
może nie być mozliwości technicznych zdjęcia PCM - brak wolnych par w kablu

Pozdrawiam Arturos

#535238  autor: Rezo
 16 lut 2012, 14:38
Nie poddawaj się - może Ci się jednak uda.
Nie wiem czy zgłaszałeś już wczesniej, ale może być tak że twoje zgłoszenia po prostu zbywali. Na BL nie warto z mojego doświadczenia dzwonić. Pisz prośby o ponaglenie. Mnie przez kilka lat wmawiali że nie mogę mieć Neo przez PCMke - BMT, aż w końcu rezolutny sprzedawca/konsultant napisał zgłoszenie gdzie trzeba, technicy przyjechali, poszperali i możliwości techniczne zaistniały z dnia na dzień...
Możesz zawsze się zapytać UKE czy by ci nie pomogli albo rzecznika Orange...

Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" ;)
UnixStorm.org - stabilny hosting WWW

#535274  autor: siusiak1000
 16 lut 2012, 17:59
Napisałem pismo do TP w warszawie i czekam narazie na odp. Jeżeli będzie to odpowiedz negarywna to napisze do tego UKE.
I co musiałbym napisać do nich ?

#535278  autor: Arturos
 16 lut 2012, 18:34
mogę sprawdzić co i jak pisz na priv

Pozdrawiam Arturos

#535674  autor: siusiak1000
 18 lut 2012, 17:16
A miał ktoś wg. taki problem jak ja ?? :)
I jak to się skończyło ? :D

#535748  autor: tiger93
 19 lut 2012, 00:12
Ja mam taki sam problem z łączem na wsi, infrastruktura tp jest tutaj w stanie tragicznym. Jeden z słupków z przewodami ma wyrwane drzwiczki, kolejny ma skrzyneczkę do której woda może łatwo lać się z nieba :? A moja linia na dodatek też chyba ma PCM bo nie mam możliwości założenia Neo.

http://www.speedtest.net/result/2572992339.png

#535771  autor: siusiak1000
 19 lut 2012, 11:25
Napisz do nich pismo o zdjęcie PCM. Ja właśnie czekam na odpowiedz od TP. Znając życie nie zdejmą ;( Bo już 7 lat tamu tego nie mogli zrobić (chyba ) :D Może u cb jest jakaś szansa .

#535797  autor: Precelos
 19 lut 2012, 13:42
siusiak1000 pisze:Napisałem pismo do TP w warszawie i czekam narazie na odp. Jeżeli będzie to odpowiedz negarywna to napisze do tego UKE.
I co musiałbym napisać do nich ?
Ale internet to nie usluga powszechna
wiec niby jak chcesz wymusic modernizacje?
maja zrobic cos nieoplacalnego(zakaldajac ze w tej chwili nie moza mozliwosci technicznych) bo ty chcesz miec neta?
wolne zarty...

Obrazek

#535802  autor: damian8821
 19 lut 2012, 13:59
Tepsa teraz liczy każdego klienta, a to że u Ciebie nadal wisi PCM'ka to nie wina tego że internet nie jest usługą powszechną , ale to że ktoś z monterów nie przebudował Ciebie na łącze naturalne. Może tak być że nie ma rezerw itd ale to mało prawdopodobne, od kilku lat jest akcja PCM'ki i jest to odgórne zarządzenie z Tepsy.
W samej Warszawie są tereny że PCM'ek jest tak dużo że przechodzi wszelkie wyobrażenia.
Na rejonie , na którym pracuję akurat tego dziadostwa się pozbyliśmy w tym roku.
Trzeba ponaglać Tepsę a przebudują Cię na linię naturalną analogową :)

Plus LTE 2600 Żyrardów

Obrazek

#535818  autor: siusiak1000
 19 lut 2012, 15:39
"Trzeba ponaglać Tepsę a przebudują Cię na linię naturalną analogową" - czyli co trzeba zrobić, bo nie czaje za bardzo :)

#535931  autor: tiger93
 19 lut 2012, 23:30
A te słynne PCM to zakończenie sieciowe ISDN do którego idzie linia która ma X kanałów B i wychodzi X linii analogowych ? Czy to coś mniej/bardziej zaawansowanego ?

http://www.speedtest.net/result/2572992339.png

#535948  autor: siusiak1000
 20 lut 2012, 08:37
Z tego co mi wiadomo, to PCM jest to urządzenie rozdzielające.
Np. gdy jedna linia jest a kilku ludzi chce mieć telefon stacjonarny z TP to ten PCM pozwala podpiąć 5 osób a nie 1 obobę.

Chyba coś w tym stylu ;d

#536071  autor: tiger93
 20 lut 2012, 18:10
A mnie ciekawi jak ono działa, to musi mieć coś wspólnego z ISDN.

#550607  autor: siusiak1000
 27 kwie 2012, 08:00
No i działa :) Dzięki Panu "Arturos" który pomógł mi z linią bo miałem PCM i nie było możliwości ( pisałem do nich osobiscie listy i nic ) Pan załatwił wszystko i po kilkunastu dniach zjawili się technicy i wszystko naprawiano ;p I tak oto mam teraz neostrade 20mbs :)
Dziękuje :)

Temat do zamknięcia
 #550816  autor: luccicare
 28 kwie 2012, 12:55
To napisz jakąś pochwałę dla niego, chociaż tyle. Sporadycznie znajdują się tacy ludzie, pomógł, jesteś zadowolony, a on nie dostanie nic poza Twoją satysfakcją.