• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #547998  autor: borek891
 16 kwie 2012, 12:17
Wszedłem na stronę Orange, ponieważ kończy mi się za niedługo umowa, chciałem sprawdzić co i jak, a tu się okazuje, że to teraz neostrada a nie orange freedom? Co to oznacza? Zyskam na tej fuzji czy stracę?
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2012, 14:47 przez borek891, łącznie zmieniany 2 razy.

#548004  autor: Vieslav
 16 kwie 2012, 13:10
Nie wiem jak to wygląda z papierologicznego punktu widzenia, ale na pewno na tym zyskamy. Nie można porównać ofert przedłużeniowych gdy istniały dwie firmy - TP swoją miało, Orange nie miało takowej. Pamiętam, jak jakiś czas temu przedłużałem freedoma - nowy klient dostawał 6mb/s chyba za 60zł (kurcze, nie wiem ile płacę za internet :P ), ruter wifi siemensa za 49zł i możliwość dobrania Orange Free 39,5 za 9zł/mies (wtedy ta oferta wymiatała). Mi zaproponowali...przedłużenie na 1mb/s (mimo, że miałem 2, na 1 była pierwotna umowa i tylko tak dało się przedłużyć) i nic więcej. Wkrótce i ja będę miał możliwość przedłużenia więc zobaczymy. Ciekawe tylko, czy zabiorą złotówki za internet dodawane na telefon w Orange.

#548006  autor: Rezo
 16 kwie 2012, 13:16
Vieslav, dlaczego uważasz, że zyskamy? Z tego co widzę Neostrada nie ma takich promocji jakie miał Freedom. Jedyną atrakcyjną dla mnie opcją jest Neobon.

Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" ;)
UnixStorm.org - stabilny hosting WWW

#548011  autor: noak
 16 kwie 2012, 13:26
jak na razie nic się nie zmieniło, ceny neoastrady są takie same opłata za utrzymanie łącza została a te 1000 minut na jeden miesiąc to niech sobie w d... wsadzą mam zawieszony tel i nie mam zamiaru go odwieszać :evil: neostrada fiber od czerwca może będzie w innej cenie obecna promocja do 31 maja i nie została przedłużona tak jak "wymarzony internet" do 31 stycznia 2013 roku więc liczę na coś nowego :|

#548020  autor: Vieslav
 16 kwie 2012, 13:36
Rezo, przeczytaj dokładnie co napisałem. Stały klient nie dostawał nic! Dwa razy przedłużałem umowę na freedoma i czułem, jakby mi łaskę robili, że w ogóle pozwalają mi przedłużyć.
Jeśli: dopadnie mnie DLM (tłumienie 52db :P ), zabiorą złotówki za internet z komórki to bardzo poważnie zastanowię się nad przeniesieniem internetu do no limits i połączenia z telefonem, który już tam jest. Moja linia pociągnie max 6mb/s więc jestem jeszcze na granicy opłacalności, ale DLM nie zniosę, nie na takim tłumieniu :twisted: .

#548035  autor: Rezo
 16 kwie 2012, 14:22
Vieslav, Z tego co się orientuje, to w Neostradzie stary klient też dostawał taką samą ofertę jak nowy przy przedłużeniu... A opłacalność usługi i tak była lepsza we Freedomie.

Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" ;)
UnixStorm.org - stabilny hosting WWW

#548039  autor: borek891
 16 kwie 2012, 14:34
Z tego co patrzę na stronie Orange, to teraz drożej będzie kosztowała mnie opcja 20 mb, mogę wziąć tylko liveboxa i to za kolejne 10zł na miesiąc i dostaję jakiś gówniany prezent. Wcześniej za kilka złotych mniej mogłem mieć Orange 20 mb i dodatkowo dostawałem jakąś kwotę lub minuty do Orange. Bardzo mi się to nie podoba. Netia ma chyba znacznie korzystniejszą ofertę

#548070  autor: pakierhakierxd
 16 kwie 2012, 15:52
Teraz wg mnie jest gorzej bo wcześniej było tak że orange freedom był tańszy a neo droższa a teraz jest tylko 1 opcja i drożej.

Pozdrawiam :)

#548157  autor: bed
 16 kwie 2012, 19:59
Netia ma jeden zasadniczy minus - umowa na 2 lata... U mnie właśnie umowa na Neo się skończyła i myślę co zrobić, ale nadal nie mam sensownego pomysłu. Gdyby nie ten rok więcej to już bym był zapewne w Netii.

#548159  autor: pakierhakierxd
 16 kwie 2012, 20:07
Dla mnie to tam nie przeszkadza a powiem ci coś w netii nawet jeśli byś zerwał po roku to mała kara by była jakieś 150zł bo tam jest tak że zawierając umowę dostajesz ulgę na opłatę aktywacyjną z 300zł na 1zł i ta kwota proporcjonalnie do czasu się zmniejsza,do tego w netii jest coś takiego jak gwarancja ceny więc 2 razy w ciągu umowy możesz zmienić warunki netu na takie jak są obecnie powiem ci jak ja na tym skorzystałem :)

1.Zawarłem umowę na 2 mb/s na 2 lata 1zł przez pół roku potem 64zł
2.Po pół roku zmieniłem na 6 mb/s za jakieś 56zł z groszami
3.Następna zmiana na no limits czyli do 20 mb/s prawie tyle mam jakieś 58zł z groszami
Jak widać cenę sobie obniżyłem i jeszcze szybkość powiększyłem :)
Ostatnio przedłużyłem umowę na internet i telefon net podrożał do 59,90 ale dostałem 4 mc-e po 1zł (internet) + kolejna złotówka (telefon) więc się opłaca :)
Orange i inne nie mają czegoś takiego jak gw. ceny a to super rozwiązanie :)
Ja netu w orange bym nie wziął bo cena jest wg mnie za duża ...
Prędzej bym wziął internet + telefon w t-mobile bo tam taniej oczywiście chodzi o stacjonarne łącze.

#548160  autor: Maniek99
 16 kwie 2012, 20:12
@pakierhakierxd
W Netii niema już gwarancji ceny, a karę też niestety już się inaczej oblicza, niż to było w no-limit (choć kwota dalej jest nieporównywalnie niższa niż w TP).

#548164  autor: pakierhakierxd
 16 kwie 2012, 20:33
No to dziwne bo jeszcze nie dawno korzystałem.

#548168  autor: Maniek99
 16 kwie 2012, 20:35
@pakierhakierxd
Chodziło mi o nowe umowy.
Jak miałeś starą umowę z gwarancją ceny, to mogłeś z tej gwarancji skorzystać.
Promocja którą masz aktualnie niema już GC.

#548224  autor: Vieslav
 16 kwie 2012, 23:12
Na szczęście mam jeszcze kilka miesięcy na rozeznanie się w sytuacji i decyzje. Teoretycznie za telefon (Netia, nielimitowane stacjonarne w pl) + internet (freedom 6mb/s) + telewizja (N, coś jak świat HD w tp...ups orange, tylko za 48zł) płacę niewiele mniej niż chcą za funpack hd o podobnej konfiguracji. Na moje szczęście telewizja i internet kończą mi się w podobnym czasie. Jeśli przeniosę internet do netii to cena razem z telewizją nieznacznie się obniży.

#548249  autor: poziom
 17 kwie 2012, 01:51
bed pisze:Netia ma jeden zasadniczy minus - umowa na 2 lata
Za to po tych dwóch latach wychodzi mega plus jakim jest umowa na czas nieokreślony z ceną bez zmian.
Za miesiąc właśnie mi się kończy lojalka i spokojnie poczekam na obniżkę cen vdsl :P

#548503  autor: Leszek1979
 17 kwie 2012, 23:53
@poziom
Wyśli oświadczenie o braku woli przedłużenia umowy na czas nieokreślony (musi dojść co najmniej 10 dni przed końcem) i dostaniesz przedłużenie na rok z dwoma miesiącami po złotówce (jeżeli nie chcesz Netia Spotu), czyli średnio ~50PLN/m-c.
No chyba że koniecznie chcesz VDSLa w ciągu kilku miesięcy i łudzisz się że przez ten czas stanieje.

A wracając do oferty Neostrada France Telecom Pologne to według obecnie zawieranych umów/aneksów przy braku rezygnacji umowa przechodzi na czas określony 6/12/24 miesiące (nie wiem według jakiego klucza) a aneks na 6 miesięcy z abonamentem w wysokości promocyjnej.

#548558  autor: Vieslav
 18 kwie 2012, 11:19
Niskie opcje rzeczywiście są dużo droższe, będzie afera :-) . Zresztą możliwość zakupu czegoś poniżej 2mb/s została skutecznie ukryta na stronie, czyżby Orange rezerwowało tą prędkość tylko dla "wybranych"?
Jak ktoś będzie przedłużał umowę na freedoma to niech podzieli się wrażeniami. Ja jestem głębiej niż tam, gdzie słońce nie dochodzi. Jak podpiszę na neostradę to:
- zabiorą mi złotówki z komórki
- włączą DLM który zetnie mnie do 3mb/s przy takim tłumieniu
Z Netią na BSA też nie będę miał super, zapewne dadzą 1mb/s i każą się cieszyć, że w ogóle coś włączyli przy takim tłumieniu (52dB).
Check Orange nadal wskazuje do 6mb/s więc tu póki co jestem bezpieczny 8) .