• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #463132  autor: x-men18
 04 mar 2011, 10:01
Witam.
Mam Internet i telefon w TP.
Niedługo kończy mi się umowa na telefon w TP.
Zadzwonił dziś do mnie konsultant z Netii i zaproponował mi ofertę "Non Stop" za 49,90zł.

-Nielimitowane połączenia w Polsce na numery stacjonarne.

Mówię mu że mam jeszcze umowę w TP na telefon a On na to że wszystkie formalności załatwią sami.Zadzwoni do mnie w poniedziałek.

No i teraz do Was pytanie Drodzy Forumowicze. Czy w tej ofercie nie ma jakiegoś haczyka?Czy jak Oni załatwią te formalności w TP to czy się nie okaże za parę miesięcy że zapłacę kare za zerwanie umowy w TP? Co myślicie o tej ofercie?

#463148  autor: Btk_Tomas
 04 mar 2011, 12:23
x-men18 pisze:Niedługo kończy mi się umowa na telefon w TP.
To w TP sa jeszcze umowy terminowe na telefon?

Ta nowa promocja Netii jest dobra, nie mając telefonu stacjonarnego zamówiłem u nich przez internet pakiet internet z telefonem.
Internet do 20 Mb/s, telefon w ofercie Non Stop Świat, czyli nielimitowane połączenia z numerami stacjonarnymi w Polsce, UE, USA i Kanadzie.
Umowa na 12 miesięcy, koszt miesięczny 105.53 zł

#463226  autor: zoltan666
 04 mar 2011, 17:40
Wprowadzili te umowy w TP pewnie po to, żeby zatrzymac klientów. Klient podpisuje umowę na 2 lata i wtedy wiadomo, ze przez te 2 lata jeszcze go mają. Oczywiscie daja cos w zamian, np. abonament za złotówke przez pół roku.
x-men18 to bedzie raczej na zasadzie, że podpiszesz umowe z Netią, a oni w twoim imieniu wypowiedza umowę TP na telefon, oczywiście z dniem zakończenia obecnie obowiązującej umowy z TP. Tak samo ja przenosiłem internet do Netii. Załatwili wszystko za mnie. W pewnym momencie tylko zadzwonili do mnie z TP, by poinformowac mnie kiedy internet po ich stronie zostanie mi wyłączony.
Zresztą wszystko możesz sobie sprawdzic na stronie Netii. Rozumiem, ze potrzebujesz tych nielimitowanych rozmów i że to co daje ci TP ci nie wystarcza?

#465089  autor: mala90
 14 mar 2011, 16:52
Jeżeli podasz prawidłową datę końca umowy z TP - nie zapłacisz kary. Dodatkowo po 24 miesiącach nie musisz przechodzić na inna taryfę, możesz pozostać przy tej ;)

#465255  autor: INTRO
 15 mar 2011, 15:20
Czy Ta oferta Netii działa także na linni analogowej Telkomunikacji Polskiej, czy tylko na liniach Netii?

#465313  autor: gory-szalenstwa
 15 mar 2011, 19:42
INTRO pisze:Czy Ta oferta Netii działa także na linni analogowej Telkomunikacji Polskiej, czy tylko na liniach Netii?
na analogu Netii i TP. Zresztą na radiówce też. Oferta jest dla osób prywatnych. Non Stop dla firm jest nieco droższy

#465421  autor: galtom
 16 mar 2011, 14:10
Mam lacze 20mbps z Netii i abonament NON STOP Swiat. Jestem zachwycony.
Lacze dziala super taryfa i polaczenia bez problemow - rachunki na stalym poziomie.
Dla mnie rewelacja.... na tkie cos czekalem.

Pozdrawiam,
Galtom

#546759  autor: Spioszek
 10 kwie 2012, 18:26
Czemu teraz Telefon Non Stop kosztuje 59zł a nie 49zł?
Myślicie że Netia wprowadzi coś nowego po wprowadzeniu w sieciach mobilnych abo za 79zł bez limitu na komórki :)?

#546765  autor: Maniek99
 10 kwie 2012, 18:33
Sam NonStop za 49zł to był ze dwa lata temu.
Wątpię żeby wprowadzili no limit na komórki, za duża różnica w MTR i abo musiałoby być sporo droższe niż w komórkowym odpowiedniku.

#546776  autor: Enderon
 10 kwie 2012, 19:06
galtom pisze:Mam lacze 20mbps z Netii i abonament NON STOP Swiat. Jestem zachwycony.
Lacze dziala super taryfa i polaczenia bez problemow - rachunki na stalym poziomie.
Dla mnie rewelacja.... na tkie cos czekalem.
Jaki koszt miesięczny?
Obecnie też wypowiadam umowe z TP i jedyne co trzaba było zrobić to podpisać papierek o zmianie operatora - resztą zajmuje się nowy dostawca.

Fotograf Warszawa

#546781  autor: galtom
 10 kwie 2012, 19:35
@Enderon: o ile dobrze pamietam to 104,89 zl jakos tak to po przeniesieniu na ostatnia oferte wygladalo (po wylaczeniu bezpiecznego internetu).

Pozdrawiam,
Galtom