• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #537499  autor: rangiz9
 27 lut 2012, 10:41
Znajomy ma następujący problem

Byłby zainteresowany internetem stacjonarnym oraz telefonem stacjonarnym w t-mobile na linii TP.

Niestety jakiś czas temu zrezygnował jednak z numeru w TP. I teraz chcąc podpisać umowę z jakimkolwiek operatorem musi ponownie otrzymać numer. I tutaj pojawiają się problemy.

Byłem w 2 telepunktach i dostałem sprzeczne ze sobą informację.

W jednym powiedzieli, że można podpisać umowę na czas nieokreślony, wówczas podłączenie linii kosztuje około 300zł

Można podpisać umowę na rok lub 2 i wówczas koszt podłączenia linii to odpowiednio 10zł i 1zł

Z tym, że konsultant powiedział, że jak się podpisze umowę na rok to można od razu zawiesić numer. I ten rok na jaki jest umowa przetrzymać na zawieszonym numerze.

W drugim telepunkcie konsultant powiedział, że nie jest pewny czy ta opcja z umową na czas nieokreślony jest cały czas dostępną. Oraz powiedział, że również można wziąć umowę na rok lub 2 i wówczas koszt podłączenia będzie jak powyżej z tym, że nie ma możliwości przez czas trwania umowy zawieszenia numeru. Dopiero po jej zakończeniu jest taka możliwość.

W związku z tym mam pytanie kto ma rację. Oraz czy jest jakaś inna możliwość podłączenia linii telefonicznej.

#537636  autor: Arturos
 27 lut 2012, 18:51
umowa na rok - aktywacja 10 zł - zerwać umowę i opłata za zerwanie 183 zł
Numer można zawiesić przy opcji na czas określony 12 i 24 mc jak i umowie na czas nieokreślony nie ma żadnego problemu.

Pozdrawiam Arturos

#537846  autor: maciejnet
 28 lut 2012, 18:34
A nie jest czasami tak żeby wziąć WRL (z T-Mobile) to trzeba posiadać aktywną linię TP i numer? Inaczej nici z takiego procesu.