• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #506930  autor: kowcio
 05 paź 2011, 21:15
Witam
Mam pytanie odnośnie złotówek za Freedom na telefon w Orange na kartę. Jak to wygląda, czy jeśli dostaję co miesiąc 30 zł (niby na miesiąc), to czy po kolejnym okresie rozliczeniowym od razu pieniądze się zsumują?
W sensie, jak październik ma 31 dni, to pierwszego dostałem 30 zł i kolejne dostanę dopiero 1 XI. Jak to system zrobi, czy zsumuje mi pieniądze?
Pytam, bo obecnie doładowywałem żeby wydłużać ważność, a nie wiem, czy mam to dalej robić

Ale liczę na PEWNE odpowiedzi, bo nie chcę, by 500 zł mi przepadło przez głupotę, które kiedyś mi się przyda. Od kilku lat zbieram i stąd taka skarbonka, bo miesięcznie wykorzystuję ok 10 zł.

#506934  autor: KC-KARLOS
 05 paź 2011, 21:22
Jeśli korzystasz z promocji "Masz za staż" w Orange na kartę, dodatkowe środki promocyjne uzyskane za posiadanie Orange Freedom będą się sumowały i ich ważność będzie wynosiła miesiąc od ich wpłynięcia na konto (przy zasileniu za 25 zł). Łącząc je z promocją MzS przy zasileniu konta głównego, nie utraci się zgromadzonych złotówek do Orange. Co ważne, ich ważność przy wyższym zasileniu konta głównego będzie dłuższa, niezależnie od wpływającego pakietu za OFD.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#506960  autor: Vieslav
 05 paź 2011, 22:59
Karlos20, jesteś pewien? Złotówki z freedoma są rozliczane zupełnie innymi stawkami więc w jaki sposób miałyby się znaleźć na jednym koncie z tymi z MzS?
kowcio, czy tobie chodzi o konto główne? Bo złotówki z freedoma idą na promocyjne.

#506996  autor: KC-KARLOS
 06 paź 2011, 11:07
Vieslav pisze:Karlos20, jesteś pewien? Złotówki z freedoma są rozliczane zupełnie innymi stawkami więc w jaki sposób miałyby się znaleźć na jednym koncie z tymi z MzS?
Tyle, że info o rozliczaniu Złotówek za Freedoma jest archaiczne (nieaktualne), gdyż jeśli te pieniądze lądują na Konto Promocyjne, stawki lecą z cennika oferty Orange na kartę za połączenia do Orange, na numery stacjonarne oraz Internet.
Czyli:
> Orange POP -> stawki do Orange cennikowe: min 29gr (na stacjonarne też), SMS i MMS 20 gr, net 25 gr/50kB.
> Orange ONE -> -II- min 29 gr (stacjonarne też), SMS 15 gr, net 50kB 25 gr.
> Nowe Orange GO -> stawki do Orange zgodne z ostatnim doładowaniem, np. zasilenie za 100 zł to: minuta 29 gr (stacjonarne 29 gr/min), SMS 1 gr, MMS 2 gr, net 25 gr/50kB
> Orange Free na Kartę -> min 29 gr (tyle samo na stacjonarki), SMS i MMS 20 gr, net 1 gr/100 kB (rozliczany po wyczerpaniu GB z bonusu).

Podane ceny dotyczą rozliczanych jednostek promocyjnych zgodnie z opisem salda Konto Promocyjne. Na połączenia do Orange, stacjonarne i na Internet.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#507441  autor: kowcio
 07 paź 2011, 23:49
Pewnie, ja mam wszystko na jednym koncie i mi kasuje zgodnie z moimi stawkami Nowe Orange GO.
No dotychczas wydłużałem je przez MzS. A co będzie, jak przestanę doładowywać konto? będą kasować co miesiąc mi to i dawać 30 zł, czy mi się to zsumuje? oto mi chodzi

#507620  autor: KC-KARLOS
 08 paź 2011, 20:27
kowcio pisze:będą kasować co miesiąc mi to i dawać 30 zł, czy mi się to zsumuje? oto mi chodzi
kowcio, Jeśli przestaniesz doładowywać konto - wtedy tak będzie jak napisałeś. Lepiej nie ryzykować, jeśli miałbyś stracić dość pokaźny bonus. Poza tym warto doładować NOG większą kwotą, wtedy złotówki nie będą przepadać nawet przez 10 miesięcy (za doładowanie 200 zł)

#507825  autor: kowcio
 09 paź 2011, 20:45
Dzięki. Obecnie właśnie ładowałem za 200 zł i z MzS wydłużałem to. Będę tak nadal robił. Duże ryzyko, żeby tak się bawić, a przecież tyle lat oszczędzałem na taką skarbonkę (głównie SMSy po 1 gr wysyłam).

#507920  autor: Vieslav
 10 paź 2011, 11:44
Dziś sprawdziłem na numerze prepaid na który lecą złotówki - same siebie nie przedłużają. Co miesiąc są zerowane i dawane nowe z ważnością 30 dni. Nie kumulują się.

#533223  autor: bolec1985
 06 lut 2012, 21:35
A nie da sie tych złotówek przelac na inny numer usługą PRZELEW SMS.

Bo zastanawiam sie nad internetem w orange aby dostawac te kilkanaście złoty na telefon. Zastanawia mnie tylko czy jest sens bo jeśli te pieniądze sa na 30dni i nie da sie wydłuzyc to jest nie za fajnie.

Zasadnicze pytanie
Czy te pieniądze można wykorzystac do ORANGE i Stacjonarne czy tylko do orange.

#533291  autor: Vieslav
 07 lut 2012, 10:34
bolec1985 pisze:A nie da sie tych złotówek przelac na inny numer usługą PRZELEW SMS.
Nie da się. One trafiają na specjalne konto.
bolec1985 pisze: Czy te pieniądze można wykorzystac do ORANGE i Stacjonarne czy tylko do orange.
Do Orange i na stacjonarne.