• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #531078  autor: szyman12
 28 sty 2012, 01:28
Witam :)

Kończy mi się umowa z Netią (brałem w Hipnotyzującej promocji). Czy to prawda, że nieprzedłużając umowy (czyli de facto przejście na czas nieokreślony) nie zmieniają mi się warunki, tzn. nadal płacę tyle samo?

#531104  autor: poziom
 28 sty 2012, 10:57
U mnie koniec przypada na maj (2lata od maja 2010, 20mbit 69zł poczatkowo, obecnie 56zł dzięki gwarancji ceny) dowiadywałem się na infolinii i umowa jak przejdzie na czas nieokreślony to zostaje obecna cena, okres wypowiedzenia 30dni jakbym chciał zrezygnować.

#531108  autor: Sig
 28 sty 2012, 11:22
Byłem w takiej sytuacji. Umowa mi się skończyła, zostawiłem ją na kilka miesięcy na czas nieokreslony, bo zastanawiałem się, czy nie wrócić do TP, skoro ceny (na BSA) sa takie jak w Netii w opcjach które mnie interesowały. Przez te miesiące płaciłem tyle co wcześniej.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#531292  autor: misk
 29 sty 2012, 03:50
Jest jeden wyjątek od tej reguły z tego co zauważyłem. Opcje dodatkowe do starych taryf (Cały Czas, WiW) są wyłączane po 1 lub 2 latach. Trzeba uważać, bo konsultanci o tym nie wiedzą i nawet jak ktoś zdecyduje się przedłużyć na dotychczasowych warunkach w zamian za parę miesięcy po 1 zł można wylądować z ładnym rachunkiem za połączenia.

W wielu przypadkach pozostanie przy starj ofercie jest całkiem niezłe, bo obecna oferta nie powala.

#532303  autor: elajka
 02 lut 2012, 16:08
Najlepiej zadzwonić z 1,5 mies. przed końcem umowy do bok (jeśli sami nie zadzwonią) i zapytać się czy mają jakąś oferte przedłużeniową bo jeśli nie to złożysz wypowiedzenie :P z opami trzeba twardo bo inaczej skubią bez litości.

http://www.aptekakamagra.pl

#532304  autor: pakierhakierxd
 02 lut 2012, 16:14
Ja dzwoniłem,pisałem aż w końcu dostałem w netii taką ofertę jak mają nowi klienci :)
2zł przez 4 miesiące potem 109,90 (internet tyle ile wyciągnie łącze+telefon z nielimitowanymi rozmowami na stacjonarne) taniej bym miał tylko w t-mobile ale mniej minut bo 60 może bym na to przeszedł ale bałem się przerwy w świadczeniu usług już raz przez to przechodziłem i 2 mce netu nie miałem :P

Pozdrawiam :)

#532335  autor: sq
 02 lut 2012, 18:48
a mnie nie chcieli zaproponować nic ciekawego jak do nich dzwoniłem, także póki co z połową lutego zaczyna mi się umowa na czas nieokreślony..na to co Ty dostałeś pewnie też bym poszedł..
a z której opcji kontaktu korzystałeś pakierhakierxd, o ilę się nie mylę z innego wątku - zostawiłeś dane w formularzu i do Ciebie oddzwonili z taką ofertą?

Siemens C35i->Siemens MC60->SE k800i->N5530XM->N1600 ->Moto Cliq2/ S5610 ->Jiayu G4->LG G4/S5=>S9+ /A5

#532339  autor: pakierhakierxd
 02 lut 2012, 19:12
Tak w taki sposób zrobiłem i taką ofertę mi zaproponowali,wcześniej pisałem na chacie i dzwoniłem na infolinię i dawali takie opcje:
-109,90 przez całą umowę + 30 minut na komórki+1 miesiąc za 2zł(na forum pisałem wcześniej że 99,90 ale nie zrozumiałem dokładnie tego co napisali na chacie) -Chat
-99,90 przez całą umowę -Chat
-109,90 + 1 miesiąc za 2zł -Infolinia netia sam zadzwoniłem
Najbardziej mi pasowały 4 miesiące po 2zł to to wziąłem właśnie na taką ofertę oczekiwałem nie chciałem być gorzej traktowany niż nowy klient ,jeśli by mi tego nie zaproponowali to nie przedłużyłbym umowy bo 109zł płacę teraz :) Formularz na stronie
Wcześniej miałem internet no limits + telefon do 128 minut (45zł do wykorzystania na co chcę).Od 17 lutego wejdą warunki nadal no limits internet + telefon z nie limitowanymi na stacjonarne,szybkość neta mam 15-18 mb/s więc no limits mi pasuje.W netii dzwoniąc dostaniesz inną ofertę,pisząc na chacie inną a jak zadzwonią sami jak wypełnisz formularz to jeszcze inną i wygląda na to że najlepszą :)

#532366  autor: sq
 02 lut 2012, 21:10
to w takim razie nie zostaje mi nic innego jak wypełnić formularz, bo przez infolinie proponowali mi dokładnie to co Tobie, jak sam dzwoniłem.

Miałeś jakieś dłuższe negocjacje z nimi, czy tak praktycznie od ręki dostałeś tą propozycję?

Siemens C35i->Siemens MC60->SE k800i->N5530XM->N1600 ->Moto Cliq2/ S5610 ->Jiayu G4->LG G4/S5=>S9+ /A5

#532370  autor: pakierhakierxd
 02 lut 2012, 21:36
Mama rozmawiała i po prostu powiedziała że chce przedłużyć umowę na internet i telefon i to zaproponowali :-)