• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#530777  autor: Mordrag
 26 sty 2012, 13:03
Tp i Netia to najwięksi dostawcy w polsce. Myślisz, że nic nie zrobią gdy klienci zaczną od nich uciekać ? Konsultanci na callcenter, punkty sprzedaży kosztują. Nie usiądą z założonymi rękoma patrzeć jak straty rosną.

[ Dodano: 2012-01-26, 13:11 ]
Społeczeństwo głupieje. Lepiej z góry założyć, że nic ma sensu i czekać aż ktoś zrobi coś za nas. Najbardziej śmieszą mnie ludzie, którzy nic nie potrafią, ale udało im się jakoś zdać maturę idą na studia by zarabiać kokosy. Nauczą się kilka książek teorii bez umiejętności wykorzystania jej w praktyce i udają jacy są oni "mondrzy":-D Pracują od rana do wieczora w innej profesji niż studiowali, bo 40 letni kredyt na mieszkanie sam się nie spłaci, a matołów do pracy nie chcą.

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D

#530791  autor: wtd
 26 sty 2012, 13:50
sq pisze:umowa międzynarodowa ma pierwszenstwo nad ustawami krajowymi - ACTA już zabrania.
Który artykuł? Bo właśnie tak mniej więcej przejrzałem całą treść (tutaj po polsku KLIK) i w zasadzie widzę tam tylko podpunkty nakładające różne sankcje na osoby umożliwiające/udostępniające nielegalne materiały itp. Nie widzę żadnego ustępu który by mówił coś o nabywcach tych nielegalnych towarów. Aczkolwiek mogłem go przeoczyć, więc pytam.

Swoją drogą, nie widzę tam też nic w kwestii tego rażącego naruszania naszych praw przez ISP, którzy mieliby rzekomo skanować cały nasz ruch w sieci.

#530795  autor: ja.michal
 26 sty 2012, 14:14
Art. 87 ust. 1 Konstytucji RP.
Źródłami powszechnie obowiązującego prawa Rzeczypospolitej Polskiej są: Konstytucja, ustawy, ratyfikowane umowy międzynarodowe oraz rozporządzenia.

Czy umowa międzynarodowa jest ważniejsza czy nie to cały czas jest spór. Na pewno musi być ratyfikowana.
Zgodę na ratyfikację wyraża parlament, a ratyfikuje prezydent.

#530800  autor: user_delete19
 26 sty 2012, 14:29
Mordrag pisze:Tp i Netia to najwięksi dostawcy w polsce. Myślisz, że nic nie zrobią gdy klienci zaczną od nich uciekać ? Konsultanci na callcenter, punkty sprzedaży kosztują. Nie usiądą z założonymi rękoma patrzeć jak straty rosną.
Tia... i zajmują się tylko detalem i ten ułamek procenta który zrezygnuje z ich łączy na peeewno wywoła taki oddzew...

EOT

#530894  autor: Mordrag
 26 sty 2012, 20:00
W sumie bronek i donek są w separacji :-D Także ziarno "nadzieji" jest :-) Chyba, że to propaganda w Tv.
wojciech, tak, wiesz wszystko najlepiej. Nawet katastrofę smoleńską przewidziałeś. Taki "nie mądry" jestem, że w ogóle taki idiota jak ja dyskutuje z takim mistrzem wszech rzeczy

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D

#531449  autor: grzegi
 29 sty 2012, 20:33
sq pisze:umowa międzynarodowa ma pierwszenstwo nad ustawami krajowymi - ACTA już zabrania.
mógłbyś podać, który punkt tej umowy o tym mówi?

"Niniejsza Umowa nie tworzy obowiązku stosowania przez Stronę środków w przypadku, gdy dane prawo własności intelektualnej nie jest chronione na podstawie przepisów ustawowych i wykonawczych danej Strony." - oznacza to ni mniej, ni więcej tyle, że jeśli krajowe prawo nie zakłada ochrony jakiegoś konkretnego prawa do własności intelektualnej, to niniejsza umowa tego postanowienia.