witam.
do 24 marca mam umowę na tel stacjonarny w Netii.
pod koniec października dzwoniła kobieta z TP i zaproponowała korzystną ofertę- 34zł miesięcznie przez 24mc. ojciec sie zgodził. pare dni później przyjechał kurier i ojciec podpisał umowe.
w umowie tej jest wzmianka: "Termin rozpoczęcia świadczenia usług z dniem rozwiązania umowy, na podstawie której usługa była świadczona dotychczas, po upływie okresu jej wypowiedzenia". poza tym TP miala sama zalatwić wypowiedzenie dla Netii. tymczasem dzwonili z Netii i powiedzieli, że ta umowa z TP jest nieważna i oczywiście zaproponowali swoją, mniej korzystną ofertę.
w miedzy czasie przemyśleliśmy sprawę i jeśli byłaby taka mozliwość to byśmy zrezygnowali z telefonu stacjonarnego, bo większość przychodzących połączeń to super promocja internetu, zaproszenie na prezentacje pościeli, itp.
co do Netii to wiem, że wystarczy miesiąc przed końcem umowy napisać wypowiedzenie i sprawa będzie załatwiona.
moje pytanie do Was jest następujące:
czy można w jakiś sposób zrezygnować z TP? czy niestety, ale płacić jeszcze 2 lata abonament, na żadne przedłużenia umowy sie nie zgadzać i pod koniec umowy pisać wypowiedzenie?
pzdr
z poważaniem