shootem pisze:
BTW, przejrzałem stronę nPlay z ciekawości, ale zobaczyłem tylko oferty terminowe. Być może mają coś innego, ale nie chwalą się tym na stronie.
Ceny, które od razu się wyświetlają dotyczą umów bezterminowych. Po wejściu w promocje masz ceny dla umów terminowych.
shootem pisze:
Najbardziej w bieżącej sytuacji cenię sobie możliwość bezstresowego przeniesienia internetu do nowej lokalizacji (oczywiście w Lublinie).
W takim razie te osiedlowe odpadają. Niby nPlay ma duży zasięg, ale jeszcze niewystarczający. Nawet UPC w niektórych lokalizacjach nie ma. Tak BTW to kiedyś rozmawiałem z panem z nPlaya, czy mogę liczyć na ich kabelek w mieszkaniu czy zakładać UPC (nPlay jest w bloku obok). Stwierdził, że nie opłaca im się robić instalacji, bo ja jeden z całego bloku wezmę 100mb/s a reszta (głównie emeryci) najniższy pakiet tv analogowej

.
shootem pisze:A może inny operator oferuje coś ciekawszego niż te 10 GB z prędkością 21 (42) Mbit/s za 49 zł plus modem na 24 miesiące?
Orange niby ma HSPA+ DC (do 42mb/s) w Lublinie, ale ich oferta słabo wypada przy T-Mobile (masz przecież zniżkę). Plus i Polsat mają taką ofertę, że nawet żal czytać.