Vieslav pisze:Powiem tak: jaka cena takie łącze. Do tej pory byłem zadowolony, ale często wieczorami (od 16 do czasem nawet 22) na moim freedomie 6mb/s zdarza się coś takiego:
Obrazek
Strony ciężko na tym przeglądać, ale co ciekawe torrenty działają z prędkością ponad 300KB/s, a pobierając kilka plików na raz prędkość również się zwiększa. Nie jest to wina centrali, gdyż Netia BSA i neostrady w tej samej lokalizacji działają dobrze. Być może problem mam tylko ja, badam sprawę od jakiegoś miesiąca i niestety nikt inny nie raczy podzielić się swoimi statystykami z freedoma. Na neostradzie jest DLM, więc duże prędkości na słabych liniach odpadają, będą ciąć synchro automatycznie. Masz może gdzieś parametry linii jeszcze z czasów Multimo?
Witam,
Zarejestrowałem się chcąc napisać o swoim freedomie.
Również mam problem od niecałego miesiąca z jakością internetu (zaczęło sie prawdopodobnie 29 grudnia).
Objaw w godzinach wzmożonego popołudniowego ruchu co kilka sekund/minut
jakikolwiek transfer danych się zatrzymuje na 1, 2 lub 3 sekundy.
Co jakiś czas na kilka dłuższych sekund - wtedy mój router nawiązuje nowe połączenie PPP = nowy IP. Nie mylić z utratą synchronizacji.
W nocy i godzinach porannych wygląda, że jest ok.
Już jestem po kilku zgłoszeniach do bok, był pan technik z Eltela - linia OK.
Kolesie z bok orange twierdzą że dostają informacje że wszystko jest ok, a ja im kilka razy że nie jest. Oni mogą wysłać znowu technika i tak w kółko.
Informacje dodatkowe:
1.Technik z Eltel'a powiedział, że nie tylko jest u mnie taki problem. Neostrada i Netia mają tak samo na mojej centrali - Centrala przeciążona
2. Kolega z Cieszyna od połowy grudnia ma to samo, jemu orange odpowiedział, że centrala jest przeciążona i że ma czekać na rozbudowę... .
Ponoć problem występuje w południowej Polsce.
Pozdrawiam
e