• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #528332  autor: bolek2004
 14 sty 2012, 17:47
Witam
Ojciec potrzebuj na dzień dzisiejszy około 60 minut na stacjonarne (w tej chwili ma TP abo za 55 zł i 60 minut w tym). Tepsa proponuje to abo za 46 pln na 2 lata 120minut na stacjonarne ale to wg mnie za drogo. Patrzyłem abonamenty i wygląda to tak
TM- 60minut -35pln-umowa na 2 lata
netia-60 minut - 35,90
Orange- 37pln dla klientów Orange z tego co zrozumiałem jeśli na 2 lata to 80 minut i jeszcze jakiś pakiet przysługuje jak się jest abonentem Orange ale nie mogę nigdzie znaleźć (Ojciec ma abo w Orange)
Ogólnie potrzeba ok. 60 minut na stacjonarne najlepiej na 12 miesięcy na zwykłej linii telefonicznej z możliwością przeniesienia do innych sieci (tylko bez tych ofert co jest tel bez kabla) w jak najniższej cenie.
Jeśli ktoś wie o co chodzi z tym telem stacjonarnym w Orange to proszę o wytłumaczenie, ewentualnie jakieś inne sieci bądź opcje do których nie dotarłem
Chodzi o sam tel stacjonarny bez żadnych internetów, tv i czego tam jeszcze.

#528348  autor: thonka
 14 sty 2012, 18:24
w orange za 35zl na 24 miesiace masz 75 minut do wszystkich stacjonarnych + 30 minut do wszystkich stacjonarnych i do orange za posiadanie juz oferty komorkowej orange. aktywacja 15zl.

wczesniej dostawalo sie dodatkowe pakiety zlotowek na konto za posiadanie stacjonarnego.

w t-mobile nie ma nic po za 60 minutami.
jakbys posiadal abonament w TM to usluga stacjonarna zostalaby obnizona o 10zl.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#528356  autor: bolek2004
 14 sty 2012, 18:47
Na ten moment to chyba Orange wyjdzie najsensowniej w takim razie. Ojciec z abo w Orange nie zrezygnuje. Rozumiem że wychodzi 105 minut/ na stacjonarne / miesiąc (w tym 30 do Orange) - umowa na 24 miesiące??
Tylko jeszcze mam kilka pytań odnośnie tej oferty:
-opłata aktywacyjna wynosi 315pln zgodnie z cennikiem, rozumiem że w promocji ta opłata wynosi 15pln tylko??
-jak wygląda sprawa przeniesienia numeru do Orange?? Ile kosztuje przeniesienie numeru do Orange z TP??
-czy w tej ofercie są jakieś kruczki albo jakieś ukryte opłaty dodatkowe?
-rozumiem że identyfikacja numeru dzwoniącego jest w standardzie?? nie trzeba do niej dopłacać??

#528360  autor: Arturos
 14 sty 2012, 19:00
a może Orange Strefa abo 20 zł z Vat 60 min do stacjonarnych

sorki nie zauważyłem że ma być na kablu

[ Dodano: 2012-01-14, 19:05 ]
bolek2004 pisze:opłata aktywacyjna wynosi 315pln zgodnie z cennikiem, rozumiem że w promocji ta opłata wynosi 15pln tylko??
tak 15 zł aktywacja
bolek2004 pisze:jak wygląda sprawa przeniesienia numeru do Orange?? Ile kosztuje przeniesienie numeru do Orange z TP??
nic nie kosztuje idziesz do salonu Orange/TP i składasz papierki, w TP jest 30 dniowy okres wypowiedzenia ze skutkiem na koniec okresu wypowiedzenia. Oczywiście musi być właściciel telefonu.
bolek2004 pisze:czy w tej ofercie są jakieś kruczki albo jakieś ukryte opłaty dodatkowe?
naliczanie minutowe
bolek2004 pisze:ozumiem że identyfikacja numeru dzwoniącego jest w standardzie?? nie trzeba do niej dopłacać??
CLIP jest bezpłatny

Pozdrawiam Arturos

#528366  autor: bolek2004
 14 sty 2012, 19:38
Arturos pisze:a może Orange Strefa abo 20 zł z Vat 60 min do stacjonarnych

sorki nie zauważyłem że ma być na kablu
Tak wyżej napisałem, ale się teraz zastanawiam bo chodziło mi o to żeby nie przepłacać za telefon stacjonarny do tego, widzę w tej Orange strefie że telefon dedykowany to 159 zł na 24 miesiące, więc w sumie po roku by się zwrócił, ale jednorazowy koszt dosyć spory (159 a 35), a za 1pln jest ale na 36 miesięcy, jednak zwykły stacjonarny chyba będzie lepszy, jeszcze dochodzi ładowanie tego tela więc bez sensu
Arturos pisze:naliczanie minutowe
Na pewno? bo na stronie pisze że sekundowe i jeszcze przechodzenie minut: http://www.orange.pl/kid,4000377267,id, ... ticle.html
Pytam tak o wszystko bo znam tepse od czasów jazdy na modemie 56kb przy cenie za godzinę netu 6pln, do tej pory ta firma nie wiele się zmieniła :)

#528386  autor: Vieslav
 14 sty 2012, 20:39
A może TO ? Abonament "Rozmowy ekonomiczne" z umową na 24 miesiące kosztuje 35zł, do wykorzystania jest 100 minut.

#528411  autor: zoltan666
 14 sty 2012, 22:15
Heh, żebym miał mozliwośc innego podłaczenia internetu to juz dawno pozbył bym sie stacjonarnego. Teraz stacjonarny jest drozszy niż komórka.

#528455  autor: zolvio
 15 sty 2012, 00:28
bolek2004 pisze:...
Na pewno? bo na stronie pisze że sekundowe i jeszcze przechodzenie minut: http://www.orange.pl/kid,4000377267,id, ... ticle.html
...
Linkowana przez Ciebie oferta nie jest już w sprzedaży. Thonka miał na myśli Nowy Orange Stacjonarny:
http://www.orange.pl/kid,4002023466,id, ... ticle.html
Mam tą taryfę i naprawdę jest naliczanie minutowe, co jest zresztą ujęte w cenniku http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 399564.pdf
pkt 2.3 i 3.1.

Chodzi o to, żeby te plusy nie przysłoniły wam minusów