• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #521769  autor: kovalskybobi
 13 gru 2011, 09:17
mam umowę do końca maja 2012. 4 miesiące przed końcem umowy mogę tę umowę przedłużyć na nowych warunkach. W związku z tym mam pytanie czy automatycznie zmigrują mnie na llu z z końcem maja (dostępne llu w mojej lokalizacji)? Przedłużając umowę będę płacić 99zł czy 109? na chwilę obecną mam bsa. Czy te promocyjne pierwsze rachunki zapłacę po 2zł identycznie jak nowo podpisujący umowy? (mam na myśli internet + tel. non stop). I ostatnie pytanie: gdy nie podpiszę nowej umowy i obowiązująca przejdzie w umowę na czas nieokreślony czy będę płacić dotychczasowe opłaty czy jakieś inne?

#525826  autor: gory-szalenstwa
 04 sty 2012, 06:38
Migracje odbywają się automatycznie i zwykle masowo. Nikt nie powie Ci kiedy zostaniesz zmigrowany, bo nie ma określonego terminu w jakim takie migracje się odbywają. Czasami jest tak, że klient może mieć LLU, ale z jakiś przycyzn migracja jego łącza nie jest dokonywana

#526598  autor: maciejnet
 07 sty 2012, 18:59
Gdy skończy się czas obowiązywania umowy rachunki nie wzrosną. Jak to jest z twoim łączem dowiesz się pisząc mail: [email protected]

#526692  autor: pakierhakierxd
 08 sty 2012, 00:41
W przypadku llu będziesz płacić 99zł,bsa 109 pisze w regulaminie :P,mi też kończy się umowa w netii i nie wiem czy przedłużać bo dają mi za 109zł internet tyle ile wyciągnie łącze czyli prawie 20 mb/s + telefon stacjonarny bez limitu którego szczerze nie potrzebuję ....,w porównaniu do nowego klienta proponują mi tylko miesiąc za free,znalazłem lepsza ofertę na łączach tp w t-mobile internet 20 mb/s + telefon 60 minut za 74 zł/miesięcznie razem :),netia nawet nie chce mi zaproponować oferty internet+telefon 60 minut za 95,80 bo to tylko dla nowego klienta,widać jak to starego się nie szanuję,niestety ale ja raczej wybiorę to co jest tańsze po co mam przepłacać pójdę w marcu się dopytać w t-mobile o neta i telefon stacjonarny na linii tp :)

Pozdrawiam :)

#526705  autor: Vieslav
 08 sty 2012, 10:30
pakierhakierxd pisze:w t-mobile internet 20 mb/s + telefon 60 minut za 74 zł/miesięcznie razem
Pod warunkiem, że masz jeszcze u nich komórkę na abonament.
W Netii chyba możesz przedłużyć sam net (59zł) a telefon zostawić tak jak jest.

#526708  autor: pakierhakierxd
 08 sty 2012, 10:41
A wlasnie ze nie trzeba miec u nich kom starczy ze wezme internet stacjonarny i telefon stacjonarny przegladalem cennik w zaleznosci od wyboru szybkosci netu jest znizka w przypadku 20 mb jest to 19.90,ps. Ta cena przy umowie na 2 lata,tylko ze w netii ja teraz place 109 zl wiec nic mi nie da zostawienie poniewaz bede tyle samo placil,przedluzenie nie daje nic oprocz telefonu z nielimitowanymi na stacjonarne teraz mam do 128 minut do wszystkich a starcza 60.

#526763  autor: user_delete19
 08 sty 2012, 13:49
pakierhakierxd pisze:tylko ze w netii ja teraz place 109 zl wiec nic mi nie da zostawienie poniewaz bede tyle samo placil,przedluzenie nie daje nic oprocz telefonu z nielimitowanymi na stacjonarne teraz mam do 128 minut do wszystkich a starcza 60.
ee? ale to chyba jak zostaniesz przy aktualnej taryfie, ale przeciez w ramach przedłużenia możesz migrowac na aktualną ofertę i płacić za net ~60zł?

swoją szosą właśnie zauważyłem, że netia wycofała się po cichu z nolimits/braku lojalki/sesnsownych cen po zakonczeniu czasu oznaczonego?!

#526767  autor: pakierhakierxd
 08 sty 2012, 13:58
Obecnie płacę za internet 58,65 (no limits) +telefon do 128 minut (lepszy telefon 50) 50,41 więc w sumie 109,06 przedłużając dostanę prawie to samo za 109,90 -różnica całkowicie nie potrzebny telefon z rozmowami nie limitowanymi na stacjonarne ...,jak podpisywałem umowę to miałem lepsze warunki bo miałem internet + telefon 1zł przez 6 miesięcy jak dobrze pamiętam a teraz dostanę marny 1 miesiąc :(,gdyby mi chociaż dali możliwość przedłużenia z planem telefonicznym 60 minut za 35zł to by było chociaż trochę taniej bo w sumie 95,80 ale nie dadzą bo to tylko dla nowych klientów.

#526793  autor: Vieslav
 08 sty 2012, 16:24
pakierhakierxd, masz chociaż llu czy na bsa siedzisz? Dobrze się zastanów, czy nie wolisz mieć lepszej jakości. Jakoś nie ufam cudownie tanim bsa. Tak działa mój freedom 6mb/s po godzinie 15:
Obrazek
Od 18 do 22 nie daje się korzystać z internetu. Nie wiem kiedy tak się stało, ADSLa nie widziałem od września. Dla porównania na tej samej centrali Netia bsa nie ma problemów.

#526798  autor: maciejnet
 08 sty 2012, 16:34
LLU jest dużo lepszą sprawą niż BSA i ADSL TP. Zdecydowanie jeśli odpowiada Ci cena to się nie zastanawiaj. Zmiana to będzie duży błąd.

@Vieslaw może warto zgłosić problem do Orange? Wszyscy z BSA (bez różnicy) i Neostrady podłączona do tego węzła jest przeciążona. Tak więc nie możliwe żeby Netia była łaskawie nie dotknięta tym problemem. To tak na pocieszenie że nie jesteś sam.

Netia FTTH 2 Gbit/s

#526807  autor: Vieslav
 08 sty 2012, 17:03
Boje się cokolwiek zgłaszać, parametry mojej linii są tak tragiczne, że 6mb/s jest na granicy działania i zapewne jak tylko coś zgłoszę to będzie natychmiastowa migracja z powrotem na 1mb/s, co i tak sytuacji nie zmieni.

#526808  autor: pakierhakierxd
 08 sty 2012, 17:04
Mam internet na bsa

#526836  autor: maciejnet
 08 sty 2012, 19:11
Nio to lekko z tym BSA nie macie. Pozostaje Wam tylko czekać na "lepsze" czasy.