• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #515013  autor: derekpl
 12 lis 2011, 09:21
Czy ktos orietuje sie kiedy nastapi zmiana oferty promocyjnej?
Czy bedzie jakas "gwiazdkowa"?

#515344  autor: Vieslav
 14 lis 2011, 09:26
Dostaniesz co najwyżej pendrive albo maskotkę. Ceny i tak są niskie. Jakiś czas temu były plotki, że TP zamierza zostawić w cenniku tylko 4 opcje: do 10mb/s, do 20mb/s, do 40mb/s i do 80mb/s. Z niższymi już raczej nic nie będzie się działo, bo musieliby rozdawać za darmo. Jeśli będzie jakaś zmiana to ewentualnie najwyższych prędkości.

#515347  autor: Sig
 14 lis 2011, 10:23
To nie były plotki, a konkretne plany, tyle, że uruchomione najwcześniej na wiosnę. Miałaby zostać np. oferta do 10Mbps, do 20Mbps itd. Ta najniższa "wejściowa" kosztowałaby pewnie w okolicach 6Mbps.
Generalnie rzecz biorąc jakoś nie widzę widoków na obniżki cen. Operatorzy (czy to TP, czy Netia) będą ciągle od nas chcieli tyle samo kasy, tylko oferowali za nią większe prędkości (czy tego chcemy czy nie).

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#515352  autor: derekpl
 14 lis 2011, 11:55
Dzieki

Widze ze potwierdza sie to czego sie spodziewalem
Czyli wypada mi przedluzyc z obecna promocja + bon na 100
Przynajmniej wydam na co bede chcail

#515384  autor: noak
 14 lis 2011, 14:45
Ja liczę że opcja 40MB od przyszłego roku potanieje troszkę :D obecnie dzwonią do mnie z TP i proponują 40mb z telewizją dekoder na własność za 1zł livebox 1zł założenie jakiegoś dodatkowego gniazdka w domu w miarę potrzeby za friko umowa na 2 lata za 119,90 teraz posiadam 20mb i tak myślę że może w następnym roku będzie coś taniej, obecna umowa na 40mb kończy się chyba w czerwcu 2012 ale pewny nie jestem :|

#515402  autor: Spioszek
 14 lis 2011, 16:17
W TP od jakiegoś czasu jest dobrze że można zmigrować na nową promocje z wyższą prędkością.

Już po 3 miesiącach od podpisania umowy.
Czyli jakby wyszedł umnie VDSL to będę mógł przejść na 40Mega, nie czekając aż umowa na 20 się skończy.

#515497  autor: derekpl
 14 lis 2011, 21:41
Wlasnie zamowilem aneks na 20 MB
Tez chcialem VDSL a to z prostego wzgledu cena miesieczna na 2 lata za 40 MB wynosila tyle co 20 MB na rok i do tego lepszy upload
Problemem jest dostepnosc a wlasciwie jej brak oraz brak jakichkolwiek informacji kiedy moze sie to zmienic

Inna sprawa to problem w zamowieniu przez strone TP, dopiero po kontakcie z infolinia i stwierdzeniu ze przez strone sie nie da otrzymalem bon na 100 zl ktorego defakto nie daja na infilinji wniosek z tego taki - ze TP jest swiadoma problemu albo braku mozliwosci przedluzenia umowy przez internet i dopiero gdy klient jest swiadomy co mu sie nalezy faktycznie to otrzymuje

#515535  autor: Spioszek
 14 lis 2011, 23:38
Przecież na stronie TP można zobaczyć jaka prędkość orientacyjnie jest dostępna dla Ciebie, wystarczy wpisać swój nr tel (musisz mieć konto w TP)