• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #511724  autor: dusk
 27 paź 2011, 21:12
Witam, chciałbym się dowiedzieć czy jeżeli nie dostałem powiadomienia mailem o tych zmianach w cenniku i możliwości zerwania umowy bez ponoszenia konsekwencji to czy mogę wypowiedzieć umowę?
Umowę podpisałem w październiku 2010 na 3 usługi - internet, telefon, tv cyfrowa.

[ Dodano: 2011-10-27, 21:36 ]
I przy okazji, mógłby mi ktoś zapodać wzór wypowiedzenia umowy?

#511780  autor: ciuchcia
 27 paź 2011, 23:59
można zerwać umowę bez konsekwencji (przynajmniej taką informacje mam w piśmie, które dostałem). A dlaczego chcesz zrywać ? bo jeśli po to, żeby podpisać umowe z nową promocją to UPC Ci nie pozwoli potem zawrzeć nowej umowy prawdopodobnie.

#511783  autor: dusk
 28 paź 2011, 00:25
ciuchcia pisze:można zerwać umowę bez konsekwencji (przynajmniej taką informacje mam w piśmie, które dostałem). A dlaczego chcesz zrywać ? bo jeśli po to, żeby podpisać umowe z nową promocją to UPC Ci nie pozwoli potem zawrzeć nowej umowy prawdopodobnie.
przeczytałem na jakimś forum że ktoś złożył wypowiedzenie po czym zadzwonił do upc z propozycją odnowienia umowy i dostał nowe lepsze warunki.

#511811  autor: Mila89
 28 paź 2011, 10:32
Po wypowiedzeniu umowy mozna zadzwonic i dostac lepsze warunki ja mialem internet i tv zrezygnowalem ze wszystkiego i zadzwonilem w sprawie samego internetu dostalem abonament 56 zl za 10 Mb/s umowa na 8 miesiecy i 1 miesiac za 1zl
tv polecam zmienic na n maja najwievej kanalow w hd za darmo sa juz polsaty pozatym enke kupuje calan + wiec ten kanal sie zapewne pojawi niedlugo w ofercie :)

14 lipca wyłaczyłem AdBlocka-

Nokia 33310--> Mitsubishi Trium :P --> Nokia 3310--> SE K300i-->SE K700i-->Samsung L760-->LG KU990--> Nokia e72--> Samsung Galaxy SII--> Sony Z3c--> Xperia XZ--> LG G6

#511870  autor: dusk
 28 paź 2011, 15:32
Mila89 pisze:Po wypowiedzeniu umowy mozna zadzwonic i dostac lepsze warunki ja mialem internet i tv zrezygnowalem ze wszystkiego i zadzwonilem w sprawie samego internetu dostalem abonament 56 zl za 10 Mb/s umowa na 8 miesiecy i 1 miesiac za 1zl
tv polecam zmienic na n maja najwievej kanalow w hd za darmo sa juz polsaty pozatym enke kupuje calan + wiec ten kanal sie zapewne pojawi niedlugo w ofercie :)
prowadzone sa rozmowy
ale nie ma pewnosci jeszcze ze cyfra zje nke

@temat
czy jest ktoś w stanie odpowiedzieć na moje pytanie?

#513039  autor: cyra
 03 lis 2011, 13:28
czy zmiana regulaminu dotyczy tylko użytkowników jakiejś konkretnej usługi, czy jest to ogólna zmiana?

mam w UPC tyko internet, ale myślę o zmianie na Vectrę. Niestety umowa dopiero co podpisana i taka okazja byłaby jak znalazł.

#513051  autor: dusk
 03 lis 2011, 13:47
cyra
to dotyczy zmiany cennika usług telefonicznych

#513054  autor: cyra
 03 lis 2011, 13:58
uuuuuu... no to się już ucieszyłem. ech. Dzięki za info. Czekam, w taki razie na zmiany w umowie dot. internetu.

pozdrawiam