• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #507994  autor: asik
 10 paź 2011, 18:24
Witam kończy mi się umowa na internet i telefon w netii. Pani z Netii zaproponowała mi przedłużenie umowy na warunkach: abonament 119 zł internet 20 MB + telefon no i umowa niby nie ma określonego na ile miesięcy ale wiadomo ze na 24 bo inaczej trzeba coś tam zapłacić za zerwanie. Trochę mi się to nie uśmiecha płacić aż 120 zł i to przez 24 miesiące. Bardziej interesowała by ,mnie umowa na 12 miesięcy bo myślę pożegnać się w najbliższym czasie z telefonem stacjonarnym. Tak wiec tu jakby Netia całkiem odpadała bo nie mają w opcji takich krótkich umów a jeśli chciałbym zapłacić ta opłate aktywacyjną za zarwanie po 12 miesiącach to chyba bardziej opłaca się wybrać TP. Tu pojawia sie problem przeglądając ofertę tp spotkałem z neostradą + neofon ja jednak bym wolał zwykły telefon stacjonarny a opcji zakupu go z neostradą jakoś nigdzie nie mogę znaleźć. Czy muszę brać osobno umowę na telefon i neostradę czy to się gdzieś jakoś łączy tylko ja nie mogę znaleźć ile razem
kosztują ?

#508005  autor: Arturos
 10 paź 2011, 19:32
asik pisze:Czy muszę brać osobno umowę na telefon i neostradę czy to się gdzieś jakoś łączy tylko ja nie mogę znaleźć ile razem
kosztują ?
Jeżeli chcesz tradycyjny telefon w TP musisz zawrzeć dwie odrębne umowy. Nie ma oferty pakietowej dla takiego zestawienia.

Pozdrawiam Arturos
 #508595  autor: gory-szalenstwa
 13 paź 2011, 12:26
asik pisze:Witam kończy mi się umowa na internet i telefon w netii. Pani z Netii zaproponowała mi przedłużenie umowy na warunkach: abonament 119 zł internet 20 MB + telefon no i umowa niby nie ma określonego na ile miesięcy ale wiadomo ze na 24 bo inaczej trzeba coś tam zapłacić za zerwanie. Trochę mi się to nie uśmiecha płacić aż 120 zł i to przez 24 miesiące. Bardziej interesowała by ,mnie umowa na 12 miesięcy bo myślę pożegnać się w najbliższym czasie z telefonem stacjonarnym. Tak wiec tu jakby Netia całkiem odpadała bo nie mają w opcji takich krótkich umów a jeśli chciałbym zapłacić ta opłate aktywacyjną za zarwanie po 12 miesiącach to chyba bardziej opłaca się wybrać TP. Tu pojawia sie problem przeglądając ofertę tp spotkałem z neostradą + neofon ja jednak bym wolał zwykły telefon stacjonarny a opcji zakupu go z neostradą jakoś nigdzie nie mogę znaleźć. Czy muszę brać osobno umowę na telefon i neostradę czy to się gdzieś jakoś łączy tylko ja nie mogę znaleźć ile razem
kosztują ?
w netii można przedłożyć umowę na czas nieokreślony. Wtedy co prawda musisz wziąć nestia spota z malejąca opłata aktywacyjna, ale wynosi ona 150 zl i co miesiąc pomniejszana jest o 8 zł. jeżeli wypowiesz umowe po 12 miesiącach do zapłacenia pozostanie Ci 54 zł tak więc w porównaniu do kar, jakie płaci się za zerwanie umowy u innych operatorów w netii są to grosze

poza tym nie musisz płacić 119 zl. możesz przedłużyc umowę w pakiecie za 99 zł (jeżeli przedłużasz na czas okreslony) lub za 109 zl (na czas nieokreślony). to są ceny za pakiet internet + telefon non stop

#509766  autor: pakierhakierxd
 18 paź 2011, 17:24
Na bsa jest to 109,90 (opcja z telefonem nielimitowanym w pl),wie ktoś może czy jest możliwość przedłużenia opcja internet +telefon za 95,80 bo obecnie płacę 109 z groszami i chciałbym sobie obniżyć jak się nie da to trudno poczekam na lepszą ofertę bo i tak minut mi starczy a net mam no limits bo zmieniłem w ramach gw. ceny już dawno :D

Pozdrawiam :)

#509773  autor: Maniek99
 18 paź 2011, 17:38
@pakierhakierxd
A sprawdzałeś czy możesz przedłużyć przez WWW na NoLimit+NonStop?
Miałbyś wtedy średnio taniej niż 95zł/m-c, bo 4m-ce po 2zł.

#509774  autor: pakierhakierxd
 18 paź 2011, 17:42
Umowę będę mógł przedłużyć 4 -mce przed końcem konsultantka online mówiła mi że po 17 listopada już mogę czyli za miesiąc zależy mi aby wyszło jak najtaniej wydaje mi się że klient przedłużający umowę nie ma 4 miesięcy po 1zł a mniej jak wypełnię formularz po tym terminie to zobaczę co mi zaoferują i się zastanowię wtedy bo zależy mi aby było jak najtaniej telefonu stacjonarnego prawie się nie używa każdy ma w domu komórkę :D

Pozdrawiam :)

#512288  autor: venom
 30 paź 2011, 19:22
Podepne sie do tematu, zeby go nie dublowac i zeby nie robic balaganu na forum.

Podobnie jak autor mam w Netii internet + telefon. W sumie place troche ponad 84zl.
Obecnie, przy przedluzeniu umowy, musialbym placic 95,80zl, co mnie nie zadowala, gdyz osobiscie wystarczy mi predkosc 2 mega, a maksymalna predkosc na laczu (obecna oferta), to wg mnie jedynie chwyt marketingowy, zeby wyciagnac ode mnie 11zl miesiecznie. Poza tym, nie oszukujmy sie, po 2 latach kazdy oczekiwalby nizszych cen, ze wzgledu na systematyczne "topnienie" cen za internet.

2 lata temu skorzystalem z "Hipnotyzujacej promocji" i nigdzie nie moge znalezc jej regulaminu; wyszukiwarka Netii na to haslo nic nie wyszukuje.

Moje pytanie: Czy po przejsciu obecnej oferty na czas nieokreslony bede dalej placil wspomniane 84zl, czy w regulaminie jest haczyk, ktory mowi, ze po przejsciu umowy na czas nieokreslony wygasaja warunki promocji i ceny beda zgodne z cennikiem? - Kiedys tak bylo w TP, ale nie wiem czy taki punkt regulaminow nie jest obecnie klauzula niedozwolona.

#512290  autor: Sig
 30 paź 2011, 19:40
Zadzwoń do Netii, żeby się upewnić, ale powiem ci, że ja od chyba 4 miesięcy (jak nie 5) jestem już na umowie na czas nieokreslony. Miałem starszą umowę (nie hipnotyzującą). W każdym raziena nowe warunki w Netii się nie wybieram, bo tak jak ty nie chcę płacić więcej. Według moich wyliczeń płaciłbym w zasadzie tyle samo co teraz, gdybym wziął 6Mbps + najtańszy abonament tel (35 zł - tel. potrzebuję czasem do odbierania) w TP, a 10Mbps w Multimo. Gdyby nie fakt, że spędzam w domu niewiele czasu, może bym się za to w końcu zabrał. Tak po cichu to czekam na zmianę w polityce Netii, bo widać że nowa oferta im się gorzej sprzedaje, co mnie nie dziwi bo jest drogo i klienci dostają to o co nie proszą (maks. prędkość + nielimitowane rozmowy na stacjonarne).

W każdym razie u mnie jak umowa przeszła na cz. nieokr., to płacę tyle samo i mogę w każdej chwili odejść, z zachowaniem 30 dniowego okresu wypowiedzenia, czy jakoś tak.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#512291  autor: Maniek99
 30 paź 2011, 19:49
@venom
W Hipnotyzującej I, cena wzrastała do kwoty z cennika standardowego, w Hipnotyzującej II wynosiła tyle co w ostatnim miesiącu umowy terminowej.

Pewnie masz opcję I więc pozostaje sprawdzić jaka jest aktualnie cena niepromocyjna. Być może można przejść na aktualną ofertę bezterminową, bez dodatkowych opłat (ukrytej lojalki), ale nie będzie wtedy zniżki w pierwszych miesiącach. Czyli z telefonem (pakiet 60minut) cena wyniesie około 100zł/m-c (chyba to jest to 95,80zł które Ci zaproponowali).

Na spadki cen operatorów BSA na linii TP bym nie liczył, bo niema już na to za dużo miejsca.

#512525  autor: gory-szalenstwa
 31 paź 2011, 19:54
Maniek99 pisze:@venom
W Hipnotyzującej I, cena wzrastała do kwoty z cennika standardowego, w Hipnotyzującej II wynosiła tyle co w ostatnim miesiącu umowy terminowej.
Według Warunków promocji cena powinna się zmienić na opłatę bez rabatu. W zależności od oferty było to 70 zł, czasami 130, 170....

W tej chwili nie ma to jednak znaczenia bo w nowych ofertach został wprowadzony zapis, który mówi o tym, że po przejściu umowy na czas nieokreślony opłaty abonamentowe nie zmieniają się i w związku z tym wprowadzono to w życie dla wszystkich klientów, nawet tych, którzy korzystają ze starych ofert.

Nawet gdyby zdarzyło się tak, że jakiemuś klientowi zaczną naliczać się wyższe opłaty po przejściu umowy na czas nieokreslony (bo został pominiety i ustawienia w systemie na jego koncie nie zostały zmienione) to wystarczy, że zadzwoni i abonament będzie skorygowany do takiego, jaki płacił

#512529  autor: Maniek99
 31 paź 2011, 20:32
@gory-szalenstwa
Czyli @venom po zakończeniu jego promocji będzie płacił dalej 84zł, mimo że takiego abo aktualnie niema?

#512531  autor: gory-szalenstwa
 31 paź 2011, 20:48
Maniek99 pisze:@gory-szalenstwa
Czyli @venom po zakończeniu jego promocji będzie płacił dalej 84zł, mimo że takiego abo aktualnie niema?
Tak :)
A jak przedłuzy sobie umowę w swojej obecnej ofercie na 24 miesiące to przez 2 miesiące będzie miał abonamenty za 1 zł brutto i od 3. miesiąca znowu 84 zł brutto. Aczkolwiek może pozostawić abonament na czas nieokreslony w swojej obecnej ofercie i poczekać, aż jakaś promocja go bardziej zainteresuje.

#512533  autor: Maniek99
 31 paź 2011, 20:55
@gory-szalenstwa
A to ciekawa opcja.
Choć w Hipnotyzującej I przy pakiecie było 6m-cy za 1zł, chyba że @venom załapał się już na drugą edycję tej promocji.

#512537  autor: gory-szalenstwa
 31 paź 2011, 21:07
Maniek99 pisze:@gory-szalenstwa
A to ciekawa opcja.
Choć w Hipnotyzującej I przy pakiecie było 6m-cy za 1zł, chyba że @venom załapał się już na drugą edycję tej promocji.
ale w przypadku ponownego przedłużenia okres 6 miesięcy za 1 zł nie jest brany pod uwagę, nawet jeśli w promocji było coś takiego.

Chodzi o to, że każdy klient (nie ważne z jakiej oferty korzysta) może przedłuzyć swoja umowę w obecnie posiadanej ofercie na 24 miesiące. Za to, że zgodzi sie przedłuzyc, czyli ponownie przejśc na umowę na czas określony dostanie dodatkowe 2 miesiące za 1zł.

#512741  autor: Vieslav
 01 lis 2011, 21:46
Sig pisze: Tak po cichu to czekam na zmianę w polityce Netii, bo widać że nowa oferta im się gorzej sprzedaje, co mnie nie dziwi bo jest drogo i klienci dostają to o co nie proszą (maks. prędkość + nielimitowane rozmowy na stacjonarne).
Przecież masz niższy plan telefoniczny, z wliczonymi 60 minutami. Nikt cie do Netii nie zmusza, w Multimo za 82zł masz telefon (40zł jako pakiet kwotowy do wygadania) i 6mb/s.
venom pisze:wystarczy mi predkosc 2 mega, a maksymalna predkosc na laczu (obecna oferta), to wg mnie jedynie chwyt marketingowy, zeby wyciagnac ode mnie 11zl miesiecznie.
Podaj parametry linii to powiemy, ile maksymalnie wyciągniesz i to nie jest żaden chwyt, bo osoby z prędkością poniżej 6mb/s to podobno jest odsetek abonentów no limits. BTW czy kiedyś miałeś styczność z szybszym internetem? Bo każdy na początku mówi, że i 256kb/s jest wystarczające, dopóki nie spróbuje czegoś szybszego. No chyba, że na prawdę włączasz komputer raz na miesiąc tylko, żeby pooglądać strony. Wtedy znaczącej różnicy między 2mb/s a większą prędkością nie będzie. Zresztą na samym www, nawet na yt wielkiej różnicy nie widać, ale według mnie 2mb/s to jest absolutne minimum do przeglądania stron.