• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#508431  autor: KC-KARLOS
 12 paź 2011, 15:33
ewcia715 pisze:gdzie mogę sprawdzić ile zostało mi danych pakietowych,
Stan pakietów netowych wykupionych / otrzymanych za doładowanie w RBM na kartę: *107#
Ilość i ważność pakietu bonusowego 1 GB: kod *108# - jeśli jest wykorzystany, pokazuje, że ma 0 byte oraz długą ważność. Łatwo to odróżnić.

Aha, naliczanie odbywa się co 100 kB - łącznie wysłanych i odebranych danych.
W RBM na kartę, podczas aktywnego pakietu netowego, korzystasz z niego przy pełnej prędkości - nawet do kilku mbit/s. Ostatnio jak korzystałem, wyciągnęłem aż 5-6 mbit/s.

Przypominam, że po wyczerpaniu pakietów, prędkość spada do 32 kbit/s (w obu ofertach). W porównaniu do Plusa, w RBM mając stan konta 0,00 zł, nadal możesz się łączyć z netem (z lejkiem czy z pakietem).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#508433  autor: ewcia715
 12 paź 2011, 15:51
A jeśli chodzi o tę ofertę RBM na kartę, to też tak macie, że prawię co chwila zrywa połączenia? dopóki nie wykorzystałam pakietu na start, razem z dodatkowym 1 Gb, internet działał bez zarzutu. A teraz od dwóch dni, jak kupiłam dodatkowy pakiet to dosłownie co 3 min muszę się łączyć na nowo..Zasięg na komórce z play mam max..
Czy to może być wina tego, że używam tel jako modem, czy niekoniecznie? bo nie wiem czy inwestować w modem..? :roll:

#508434  autor: KC-KARLOS
 12 paź 2011, 15:56
ewcia715 pisze:A jeśli chodzi o tę ofertę RBM na kartę, to też tak macie, że prawię co chwila zrywa połączenia?
Ja tak miałem wczoraj - również na lejku.
ewcia715 pisze:Czy to może być wina tego, że używam tel jako modem, czy niekoniecznie? bo nie wiem czy inwestować w modem..?
Może to być problem z kartą SIM lub z siecią.
Na tym samym modemie, gdzie miałem kartę RBM, włożyłem Fresha, a potem Play Online - net działa na obu kartach prawidłowo - bez żadnego zrywania połączenia.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟