• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #507048  autor: rafii
 06 paź 2011, 14:59
Witam.
Mam taki problem. Sprzedałem dom w którym miałem założony telefon stacjonarny z Orange, a Neostradę z TP. Nowy nabywca nie chciał telefony tylko internet. Więc poszliśmy do Orange wypowiedzieć umowę bo akurat się kończyła. W Orange wszystko ok- umowa na telefon rozwiązana. Poszliśmy dalej Do szanownej TP SA. Pani przyjęła zgłoszenie o cesji, więc wracamy zadowoleni że wszystko załatwione. Po tygodniu przychodzi pismo że nie można dokonać cesji, gdyż nie posiadamy wszystkich produktu z TP z którymi połączona jest Neo(pani wyjaśniła mi że chodzi o telefon). Poradziła mi abym po zakończeniu współpracy z Orange przeniósł telefon do nich i wtedy będę mógł dokonać cesji. Problem jest w tym że już nie mam na kogo dokonać bo nowy nabywca domu już nie chce tego internetu. Jeśli nie przeniosę telefonu to będę płacił za utrzymanie linii+ Neo do 31.01.2013. Co zrobić w takiej sytuacji poradźcie coś

#507049  autor: Maniek99
 06 paź 2011, 15:08
Najpierw zapytał bym UKE, co oni na to.

Na pewno można przenieść numer, zawiesić go i zrobić cesję.
Nowego właściciela wyjdzie taniej niż utrzymanie linii, ale będzie musiał pilnować, żeby co roku odnawiać zawieszenie.

A jak chce płacić za utrzymanie linii, to po przeniesieniu telefonu zerwanie umowy kosztuje około 300zł.

#507053  autor: dario321
 06 paź 2011, 15:21
równiez radze sie skontaktowac z UKE

#507128  autor: Arturos
 06 paź 2011, 19:32
Zleć przeniesienie usługi NakedNeo na adres gdzie się przeprowadziłeś.
No chyba że jest BMT

Pozdrawiam Arturos

#507218  autor: rafii
 07 paź 2011, 05:21
Właśnie o to chodzi że tam gdzie się przeprowadziłem jest BMT.

[ Dodano: 2011-10-09, 20:21 ]
A co myślicie żeby wziąć z TP telewizje z internetem, i w ciągu 10 dni bym zrezygnował z umowy.?