• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #502488  autor: karol90_2009
 08 wrz 2011, 18:11
Witam,
Jak korzystać z neta tylko przez WI-FI - T-mobile, SE Elm ?
Chciałbym w jakiś cudowny sposób zablokować połączenie poprzez sieć komórkową, mając możliwość połączeniem za pomocą WIFI, znacie jakiś sposób ?
Pozdrawiam.

#502494  autor: cesarz
 08 wrz 2011, 18:35
Menu -Łącza - Wifi - znajdziesz swoją sieć i podaj hasło :)

CNN

#502527  autor: abcd
 08 wrz 2011, 20:01
To powinno pomóc https://market.android.com/details?id=n ... rch_result

A w ogóle to w custom romach często jest zmodyfikowana wersja widgetu zarządzania energią, która pozwala na wyłączanie transferu po sieci komórkowej i to raczej wygląda estetyczniej

#502538  autor: Vieslav
 08 wrz 2011, 20:32
Po co kombinujecie i instalujecie nie wiadomo co: ustawienia-->komunikacja-->sieci telefonii komórkowej--> odznacz użyj danych pakietowych.

#502543  autor: KC-KARLOS
 08 wrz 2011, 20:40
abcd pisze:To powinno pomóc https://market.android.com/details?id=n ... rch_result

A w ogóle to w custom romach często jest zmodyfikowana wersja widgetu zarządzania energią, która pozwala na wyłączanie transferu po sieci komórkowej i to raczej wygląda estetyczniej
Ludzie! Pogięło Was?! Sony Ericsson ELM to nie telefon z Androidem! Co wy piszecie??

Jedynym sposobem jest zmiana lub skasowanie profilu internetowego, skonfigurowanego dla sieci komórkowej. Trzeba skorzystać z menu: Ustawienia -> Łączność -> Ustawienia internetowe i następnie usunąć wybrany profil. To samo należy zrobić w opcji "Transmisji strumieniowej".
Po tych czynnościach net będzie działał wyłącznie na Wi-Fi.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#505700  autor: perez
 28 wrz 2011, 15:06
Mi na androidzie od razu w salonie poblokowali dostęp do netu i spokój mam, tylko na wi-fi się łączy.

#505844  autor: wiktor
 29 wrz 2011, 08:57
Mam elma z ery ale uzywam go w play fresh kiedy korzystam z neta z zasiegu play wtedy mam kule ziemska taka niebieska na gorze obok zasiegu natomiast jezeli jade po wi-fi podczas polaczenia z netem kula obok zasiegu sie nie pokazuje i tym samym nie uszczupla mi konta poza tym nic w ustawieníach nie zmieniam nie trzeba jak chcesz byc pewien to zaaplikuj mu sim z zerowym kontem i polacz przez wi-fi